Al voor het zevende jaar op rij dompelen we u tijdens het Bolero Tips & Trends-event onder in twee populaire en actuele beleggingstrends die sectorexperts voor u uit de doeken doen. Dit jaar staan de trends 5G en mobiliteit in de schijnwerpers.

In de aanloop naar het evenement laten wij u al graag kennis maken met onze key note speakers en hun visie op de trends in enkele korte video's. Het event mag dan wel uitverkocht zijn, Bolero vat het evenement voor u machtig makkelijk samen!

Vraag het verslag aan en ontvang na het event een overzicht van de trends en de concrete beleggingstips die onze Bolero-marktenspecialist Tom Simonts naar voren schuift. 

Trend 1: mobiliteit

Mobiliteit is essentieel voor ondernemingen en voor de samenleving. Een groeiende bevolking betekent een verandering in behoeften en een stijgende vraag. Overheden en bedrijven lanceren initiatieven om overbodige verplaatsingen in te perken en duurzamere alternatieven in te voeren. Maar ook andere mobiliteitstrends komen in sneltempo op ons af. Want hoe zit het nu eigenlijk met autodelen of zelfrijdende wagens?

Pieter Morlion, onafhankelijk mobiliteitsadviseur bij MORE LION, geeft zijn visie op mobiliteit. Hoe ziet hij onze mobiliteit in de toekomst evolueren? Welke sectoren zullen door die evolutie geïmpacteerd worden? En waarom moeten ook beleggers voor deze trend alert zijn?

Laat u inspireren door Pieter Morlion, een van de keynote speakers die we op ons toonaangevende event mogen verwelkomen. 

Trend 2: 5G

5G, de vijfde generatie mobiele netwerken, is de nieuwste vorm van telecommunicatie. Het moet gebruikers toelaten om nog veel meer data te laten doorstromen aan een veel sneller tempo dan bij zijn voorganger 4G. Bovendien zal 5G niet enkel een grote rol spelen voor telecomoperatoren. Volgens experts heeft de technologie het potentieel om onze maatschappij ingrijpend te veranderen

Serge Vanhoffelen, Head of Digital Services Ericsson, vervolledigt het programma voor Tips en Trends. Wist u dat Ericsson 6 jaar geleden al startte met de opzet van het nieuwste netwerk?

Hoe verklaart hij de ophef rond de komst van 5G, terwijl er van de evolutie van 3G naar 4G niemand leek wakker te liggen? Welke sectoren en bedrijven zullen door 5G geïmpacteerd worden? En waarom moeten ook beleggers voor de opkomst van 5G alert zijn? Laat u inspireren door Serge Vanhoffelen, een van de keynote speakers die we op ons toonaangevende event mogen verwelkomen.

Naar goede gewoonte vult Tom Simonts, Senior Financial Economist KBC Groep, telkens aan met concrete aandelentips rond beide trends.