12 september 2015 — KBC-toren, Antwerpen

Zet uzelf op de eerste rij van de beurswereld

Bolero nodigt u uit voor hét beleggersevenement van het jaar.

Op het programma

Ontvangst en registratie

Welkomstwoord

Conjunctuur- en beleggingsvooruitzichten

Edwin De Boeck schetst een bevattelijk overzicht van de gezondheidstoestand van de wereldeconomie. Hoe sterk is de Amerikaanse conjunctuur? Hoe stabiel en duurzaam is het recente groeiherstel in Europa? Hoe hard is de Chinese landing, en wat zijn daarvan de gevolgen voor andere groeimarkten? En wat betekent dat dan allemaal voor de rente en de aandelenmarkten?

Chiptechnologie voor de gezondheidszorg

De chipindustrie is dus geen wereld op zich meer. Wetenschappers uit de microelektronica, biotechnologie, scheikunde en geneeskunde steken de koppen bij mekaar om de levenskwaliteit en het comfort van patiënten te verbeteren en om de kosten van gezondheidszorg betaalbaar te houden voor iedereen. Peter Peumans licht toe over welke chiptechnologie voor de gezondheidszorg imec beschikt.

Nooit meer ziek. De digitale gezondheidsrevolutie

In grote delen van China werden dokters vroeger betaald om mensen gezond te houden. Proactief in plaats van reactief. Drie beschermengelen gaan ons terug laten evolueren naar dat soort geneeskunde, van ziektezorg naar gezondheidszorg. Maak u klaar voor het gebruik van uw persoonlijke biologische code, onzichtbare sensoren, smartphone-apps, slimme sociale media, serieuze games en het internet. Maar vooral voor veel plezier, engagement, aantrekkelijk design en warm menselijk gedrag. In een digitale saus.

Concrete tips om in te spelen op de trends

Wilt u als belegger graag zelf inspelen op de e-health en e-car trend? Tom Simonts, marktenspecialist bij Bolero, helpt u daarbij met eigen inzichten en tips.

Koffiepauze

Future mobility & alternative fuels - Where do we go from here?

De evolutie van onze samenleving en de eisen en verwachtingen die daarin ontstaan, beïnvloeden op een fundamentele manier de producten die ontwikkeld, vermarkt en gekocht worden. Maar anderzijds opent de onvoorstelbare e-revolutie die aan de gang is ook nieuwe perspectieven. Die kunnen onze maatschappij, zeker op het vlak van mobiliteit, grondig beïnvloeden en veranderen. Maar hoe maken we dat mogelijk? En wat valt er werkelijk te verwachten?

Waar rijdt de auto heen?

De auto zoals we hem gisteren en vandaag kennen is wellicht niet die van morgen. De komende decennia leidt de route ons via enkele belangrijke ecologische vraagstukken. En wellicht moeten we niet meer zelf navigeren, want de zelfrijdende vierwieler wacht om de hoek. Hans Dierckx van het maandblad AutoWereld zal u gidsen tussen de te verwachten trends voor de komende jaren.

Concrete tips om in te spelen op de trends

Wilt u als belegger graag zelf inspelen op de e-health en e-car trend? Tom Simonts, marktenspecialist bij Bolero, helpt u daarbij met eigen inzichten en tips.

Wrap-up

Netwerklunch

Praktisch

Waar?

KBC-toren
Schoenmarkt 35
2000 Antwerpen

Toegang PARKING via Eiermarkt