Op dinsdag 15 oktober 2019 blaast Bolero maar liefst 20 kaarsjes uit! Het was al in 1999 dat KBC Securities het online beleggingsplatform met die naam lanceerde. Wist u dat Bolero staat voor Belgian OnLine Exchange Realtime Operated? 

Onze welgemeende dank aan al onze klanten! Ons 20-jarig groeiverhaal was nooit mogelijk zonder úw vertrouwen. 20 jaar Bolero, dat willen we niet onopgemerkt voorbij laten gaan! 

20 euro gratis makelaarsloon voor elke Bolero-klant

We willen dan ook heel graag onze verjaardag samen met al onze klanten vieren. Daarom zetten we op 15 oktober 2019 voor elke Bolero-klant een kadootje klaar: 20 euro gratis makelaarsloon* op uw Bolero-rekening, te gebruiken op Bolero’s verjaardag.

* Actie geldig op 15 oktober 2019 bij de aankoop en verkoop van alle types effecten, behalve opties, op welke markt u uw order ook plaatst. Uw order wordt zoals gebruikelijk afgerekend: u betaalt dus eerst het makelaarsloon en ziet het ook op uw borderel verschijnen. Onmiddellijk erna wordt dit makelaarsloon dan in cash terugbetaald op uw rekening. Het gratis makelaarsloon vervalt als het niet wordt gebruikt op 15 oktober 2019, d.w.z. dat uw order uitgevoerd moet zijn op 15 oktober 2019 om het gratis makelaarsloon te kunnen gebruiken. Op het Bolero-platform onder "Rekeningen" en vervolgens de tab "Gratis makelaarsloon" ziet u het gratis makelaarsloon verschijnen (Reimbursement Bolero's birthday). Het bedrag zal 0 euro zijn tot 15 oktober 2019 wanneer het bedrag verandert in 20 euro. De gedetailleerde voorwaarden kunt u hier nalezen.  

Het begon allemaal in 1999...

Naar aanleiding van onze verjaardag halen we beeld- en tekstmateriaal uit de oude doos naar boven. Volg onze socialmediakanalen en onze website hieronder.

Beginnen doen we alvast met een krantenknipsel uit De Tijd waarin het ontstaan van Bolero wordt aangekondigd. 

Persbericht 1999

Hoe ontstond Bolero?

Jos Stappers, een van de founding fathers aan het woord

Jos Stappers was een van diegenen die in 1999 aan de wieg van Bolero stonden. We gingen met hem terug in de tijd: Hoe is Bolero ontstaan? Wat kon het eerste Bolero-platform en waar komt de naam Bolero vandaan?

Een digitaal platform zonder menselijk gezicht?

Niet zo bij Bolero! Ons team is de drijvende kracht achter de performante tools. Stuk voor stuk gedreven mensen met eenzelfde missie: we willen het onze beleg-het-zelvers machtig makkelijk maken! Naar aanleiding van Bolero’s 20ste verjaardag zetten we ook het Bolero-team in de kijker. Wie waren ze toen en wie zijn ze nu?

Het begon destijds met een team van 4 retail-brokers in Antwerpen. Beleggers konden toen al naar hen bellen of faxen om beursorders door te geven. Maar het aantal orders bleef maar groeien, en zeker bij de opening en het slot van de beurs werd het steeds moeilijker om al die telefoons af te handelen. Jos Stappers, een van de founding fathers van Bolero (bekijk hierboven zijn videogetuigenis), vroeg in 1998 dan ook de toestemming om een online platform op te starten, waarop beleggers zelf aan de slag konden. Een jaar later was Bolero geboren!

Onze collega’s Benjamin Heynderickx (rechts onderaan) en Luc Janssens (links onderaan) zijn er al van in den beginne bij. U herkent ze vast op de ‘Tot uw order’-foto uit de oude doos (2003). Vandaag maken zij deel uit van het Bolero Orderdesk-team dat elke beursdag voor onze beleg-het-zelvers klaarstaat.

Het Bolero-team groeide met de klanten mee. Anno 2019 telt het team 52 enthousiaste en door de beurs gepassioneerde collega’s in Brussel en Antwerpen. Een divers team!

  • Wist u bijvoorbeeld dat de collega met de meeste Bolero-jaren op de teller al de volle 20 jaar paraat staat voor onze klanten?
  • Dat ons team uit 34 mannen en 18 vrouwen bestaat?
  • Dat de oudste collega 59 jaar is en de jongste 21?
  • Dat het Bolero-team maar liefst 8 nationaliteiten rijk is?

Maak kennis met de gezichten achter het online platform!  Vroeger en nu.

Het Bolero-team anno 2019

Het Bolero-platform: vroeger en nu

Bolero 1.0

Bij Bolero draait alles rond zelf online beleggen. Dan is een online beleggingsplatform natuurlijk onontbeerlijk. De voorbije 20 jaar heeft ook onze website een hele metamorfose doorgemaakt.

Reist u even mee door de tijd?

Al vanaf het begin kon u makkelijk nieuws opvolgen, een order doorgeven en uw portefeuille raadplegen

Een bevestiging van uw orderuitvoering werd toen al per sms verstuurd naar de beleggers!

Bolero 2.0

In 2009 kwam er een serieuze update mét de introductie van de digipass, een nog veiligere manier om aan te loggen en uw transacties te ondertekenen.

Bolero 3.0

In 2014 was het tijd voor een volledige make-over. Smartphones en tablets werden steeds populairder. Bolero bracht de beurs nog dichter bij u.

Beursinfo à volonté

Al 20 jaar lang is Bolero uw online broker met het meest uitgebreide informatieaanbod over de beurs, met dank aan onze analisten uit eigen huis. Ook hun metier onderging de voorbije decennia een grondige metamorfose. Wie beter dan doorgewinterd analist Guy Sips om ons uit te leggen hoe aandelenresearch in 20 jaar tijd is veranderd? Tijd voor een streepje “Nostal-Guy” ter ere van 20 jaar Bolero! 

Wist u dat onze nieuwsbrief Beurs bij ’t Ontbijt al in 2006 het licht zag? Eerst was het marktenspecialist Koen De Leus die uw dagelijkse portie beursnieuws verzorgde, tot 2012 wanneer Tom Simonts de fakkel overnam.  

Sindsdien zijn er ook een Beurs bij de Lunch en Beurs bij de Bel gepasseerd, maar de Beurs bij ’t Ontbijt is altijd ons ochtendritueel gebleven. Nog eens zin om in een van de eerste nieuwsbrieven te grasduinen? Klik op de afbeelding hieronder.

BBTO vroeger