Algemeen beursklimaat

  • De wereldwijde financiële markten geraakten gisteren niet weg uit ‘slaapstand’, in afwachting van concreter nieuws later deze week en volgende week. Europa onderging niettemin de wet van de zwaartekracht onder invloed van tegenvallende bedrijfsresultaten en de aanhoudende spanning over de tarievenoorlog tussen de VS en haar handelspartners. Maar positief was dan weer dat de Amerikaanse minister van Financiën Bessent zich vrij constructief uitliet over de handelsbesprekingen met China. Die gaan volgende week van start in Stockholm. Ambieert er iemand een Nobelprijs, vragen we ons dan af?
  • De Euro STOXX 600 ging 0,4% in de min, terwijl de Duitse DAX 1,1% daalde en de Franse CAC 40 0,6% lager werd gezet. Chemiebedrijven (-2%) behoorden tot de grootste verliezers nadat Het Nederlandse Akzo Nobel (-5,4%) de sfeer in de sector verziekte door een winstwaarschuwing uit te sturen voor 2025.
  • De S&P 500 en de Nasdaq moeten de nieuwe recordhoogtes van maandag verteren. Het is wachten op namen zoals Alphabet (Google), Tesla, LVMH en Roche, maar vast staat dat de cijfers die we tot nu toe aangereikt kregen, onder meer van zowat alle Amerikaanse financiële instellingen, duidelijk boven de lat lagen.
  • De Aziatische markten stegen met bijna 2% naar een hoogste punt in vier jaar, waardoor de wereldwijde aandelengraadmeter MSCI zijn opmars van 2025 uitbreidde naar 11%. Dat zet de MSCI-index voor Asia-Pacific op het hoogste niveau sinds oktober 2021, vlot 16% hoger in 2025. In Japan werd nog wat nagedacht op het verlies van de regeringscoalitie in de verkiezingen voor het Hogerhuis, maar veel deinding leverde dat alweer niet op.
  • Na maanden van onzekerheid kondigde Trump een overeenkomst met Japan aan die de tarieven op de invoer van het land op 15% zet, inclusief voor auto's - verreweg de grootste component van het handelstekort tussen de landen. Dit vermindert de zorgen over de tarievenoorlog en voedt een rally in wereldwijde aandelen.
  • De dollar steeg licht vannacht, maar de richting is nog onzeker. De euro herwint ondertussen beetje bij beetje wat van het recente verlies (€ 1 = $1,1702), nadat de munt maandag al 0,5% opveerde. Dat brengt de winst sinds begin 2025 al op 13%, waarop er nog eens tarieven van zeg maar tussen 15% en 25% kunnen geheven worden. Dat is een hele stevige concurrentiële impact, wat het winstalarm van Akzo legitimeert.
  • Op de brede markt werd een vat Brent-olie 0,9% goedkoper, omdat er met wat kniegeknik naar het aflopen van de deadline over de handelstarieven wordt uitgekeken. Dat moment riskeert negatief te zijn voor de economie, en dus ook voor de vraag naar olie, terwijl de productiequota net nog wat meer zullen worden opgetrokken.
  • Een weetje vanop het oliefront komt nooit ongelegen. Gisteren was er nogal wat opschudding over nieuwe Chinese regelgeving, vanaf 20 juli mogen fossiele wagens bij wet niet meer ingezet worden voor onlinetaxidiensten in Beijing.
  • Ook de onzekerheid over de onafhankelijkheid van de Federal Reserve blijft de gemoederen beroeren, wat natuurlijk al eventjes gevoed wordt door de (vooralsnog verbale) pogingen van The Donald om Fed-opperhoofd Powell de bons te geven. Eergisteren opperde Minister van Financiën Bessent in dat verband nog dat de hele Fed als instelling geëvalueerd moet worden, al klonk het gisteren weer dat er “geen reden is dat dat Powell nu al af moet treden”.
  • Haaks op die visie staat Mohamed El-Erian. De voormalige CEO van Pimco riep Powell gisteren op om af te treden, om op die manier de autonomie van de Fed te behouden. Zijn vertrek zal namelijk “een einde maken aan de vijandigheid van Trump ten aanzien van de Fed” en “een nieuwe voorzitter zal de markten kalmeren”. Beetje naïef, toch wel, want als die nieuwe voorzitter een Trumpiaanse marionet wordt, ligt de onafhankelijk meteen aan diggelen. Ach, El-Erian wil zich nog eens profileren en legt waarschijnlijk, en niet toevallig, de laatste hand aan een boek dat marketing verdient.
  • Er is vandaag nauwelijks nieuws die naam waardig. Op het menu staan een update van het aantal nieuwe hypotheekaanvragen, wat een soort van barometer impliceert voor de huizenmarkt, en het Europese consumentenvertrouwen over juli. En die tweede is natuurlijk véél belangrijker dan die eerste.
  • Bedrijfscijfers komen er onder meer van Alphabet, Boston Scientific, CrownCastle, Fiserv, Hasbro, IBM, NexteraEnergy, TE Connectivity, Tesla, ThermoFisher, ChristianDior, Equinor, Eurofins, Gecina, Iberdrola, KPN, Moncler, Randstad, Saipem, Thales, Unicredit, Econocom, Galapagos, etc… Maar de lijst is véél langer dan dat, dus raadpleeg zeker de kalenders in het overzicht.

Bron: Bloomberg

Wall Street

Medpace Holdings: (+54,66%) de Amerikaanse dienstverlener in uitbestede klinische ontwikkelingsactiviteiten rapporteerde een kwartaalwinst van 3,1 dollar per aandeel, wat hoger is dan de gemiddelde analistenverwachting van 3 dollar per aandeel. De omzet bedroeg 603,31 miljoen dollar, eveneens boven de gemiddelde analistenverwachting van 541,91 miljoen dollar. In vergelijking met een jaar eerder stegen zowel de winst per aandeel (toen 2,75 dollar) als de omzet (toen 528,1 miljoen dollar). Voor het volledige boekjaar wordt een winst per aandeel van 12,68 dollar verwacht op een omzet van 2,18 miljard dollar.

Coca-Cola: (-0,58%) de Amerikaanse frisdrankproducent zag zijn vergelijkbare kwartaalomzet stijgen met 2,5% tot 12,62 miljard dollar, boven de verwachte 12,54 miljard dollar, dankzij hogere prijzen en een sterke vraag naar Coca-Cola Zero Sugar, waarvan het volume met 14% toenam. De winst per aandeel bedroeg 87 cent, tegenover een gemiddelde analistenverwachting van 83 cent. Het bedrijf kondigde aan dit jaar in de VS een nieuwe variant met rietsuiker te lanceren, wat de kosten zal verhogen, maar volgens Coca-Cola blijft de impact van wereldwijde handelsdynamiek beheersbaar. De volumes daalden met 1% door prijsgevoeligheid bij consumenten en een eerder boycot-effect in de VS en Mexico, dat inmiddels grotendeels is opgelost.

Philip Morris International: (-8,42%) de Amerikaanse tabaksproducent zag zijn kwartaalomzet stijgen met 7,1% tot 10,14 miljard dollar, maar bleef daarmee onder de gemiddelde analistenverwachting van 10,33 miljard dollar. De aangepaste winst per aandeel bedroeg 1,95 dollar, tegenover een gemiddelde analistenverwachting van 1,86 dollar. De verkoop van nicotinezakjes steeg met 23,8%, maar de leveringen van ZYN bleven met 190 miljoen blikken onder de verwachte 203 miljoen. Ondanks de tegenvallende omzet verhoogde het bedrijf zijn jaarprognose naar een aangepaste winst tussen 7,43 en 7,56 dollar per aandeel.

Danaher: (+0,97%) de Amerikaanse life sciences onderneming verhoogde haar jaarprognose voor de aangepaste winst naar een vork van 7,70 tot 7,80 dollar per aandeel, tegenover een eerdere verwachting van 7,60 tot 7,75 dollar, in lijn met de gemiddelde analistenverwachting van 7,70 dollar per aandeel. De kwartaalomzet bedroeg 5,94 miljard dollar, grotendeels conform de verwachting van 5,84 miljard dollar, dankzij een sterke vraag naar diagnostische testdiensten en een zwakkere dollar. De omzet in China daalde door bulkinkoopbeleid van de overheid, terwijl de diagnostiekdivisie in andere regio’s groeide. Het bedrijf waarschuwde dat voorgestelde tarieven dit jaar enkele honderden miljoenen dollar aan extra kosten kunnen veroorzaken.

Halliburton: (+0,99%) de Amerikaanse oliedienstverlener zag zijn kwartaalwinst met ongeveer 33% dalen tot 472 miljoen dollar, of 55 cent per aandeel, in lijn met de verwachtingen. De omzet daalde met 5,5% tot 5,51 miljard dollar, maar lag nog boven de gemiddelde analistenverwachting van 5,41 miljard dollar. De terugval werd veroorzaakt door zwakke vraag naar olievelddiensten in Noord-Amerika, Saoedi-Arabië en Koeweit, mede beïnvloed door lagere olieprijzen en Amerikaanse invoertarieven. De omzet in Noord-Amerika daalde met 9%, terwijl ook de activiteit in het Midden-Oosten/Asia-segment afnam.

BlackRock: (+0,67%) de Amerikaanse vermogensbeheerder heeft zijn personeel dat voor zaken naar China reist, opgedragen om tijdelijke leenapparaten te gebruiken en geen bedrijfsapparaten zoals laptops, iPhones of iPads mee te nemen. Volgens een intern memo, gemeld door Bloomberg, is ook toegang tot het BlackRock-netwerk tijdens persoonlijke reizen in China niet toegestaan. De maatregel komt te midden van toenemende zorgen over de controle van China op buitenlandse bezoekers, waaronder recente gevallen waarbij Amerikaanse werknemers het land niet mochten verlaten. BlackRock gaf geen commentaar, maar een ingewijde stelde dat het beleid niet nieuw is.

Alphabet: (+0,65%)  de Amerikaanse techgigant staat onder druk van AI-concurrenten zoals OpenAI en Perplexity, maar verwacht in het tweede kwartaal een omzetgroei van bijna 11% en een winst per aandeel van 2,18 dollar, exclusief eenmalige posten. De advertentie-inkomsten zouden met 7,5% stijgen, terwijl de clouddivisie een groei van 26,2% zou noteren. Alphabet investeert fors in AI met tools zoals AI Overviews en de Gemini-modellen, en wist OpenAI als klant binnen te halen voor zijn cloudtak. Tegelijkertijd blijft het bedrijf kwetsbaar voor concurrentie in zoekopdrachten en mogelijke juridische maatregelen rond de dominantie van Chrome.

Texas Instruments: (+0,16%) de Amerikaanse chipfabrikant verwacht voor het derde kwartaal een winst per aandeel tussen 1,36 en 1,60 dollar, waarbij het midden van die vork (1,48 dollar) onder de gemiddelde analistenverwachting van 1,49 dollar ligt. De omzetverwachting van 4,45 tot 4,80 miljard dollar ligt in lijn met de marktverwachting van 4,59 miljard dollar, terwijl de omzet in het tweede kwartaal 4,45 miljard dollar bedroeg. De onderneming wijst op zwakke vraag naar analoge chips, geopolitieke onzekerheid en hogere kosten door Amerikaanse tarieven, wat ook de marges onder druk zet. Ondanks eerdere signalen van herstel, toont het management zich nu voorzichtiger en verwacht het een vlakke brutomargegroei in het derde kwartaal.

Equifax: (-8,17%) het aandeel van het kredietbeoordelingsbedrijf daalde na teleurstellende vooruitzichten voor het lopende kwartaal. Equifax verwacht een aangepaste winst van 1,87–1,97 dollar per aandeel, terwijl analisten 1,99 dollar verwachtten. De omzetverwachting van 1,51–1,54 miljard dollar lag rond de consensus van 1,53 miljard dollar.

Azië

BYD: de Chinese autobouwer stelt de massaproductie in zijn nieuwe fabriek in Hongarije uit tot 2026 en zal de productiecapaciteit daar minstens twee jaar onderbenut laten. Tegelijkertijd zal het bedrijf sneller dan gepland auto's produceren in een nieuwe fabriek in Turkije, waar de loonkosten lager liggen, en die productie zal de oorspronkelijke plannen ruimschoots overtreffen. De fabriek in Hongarije, met een investering van 4 miljard euro, zal in 2026 slechts enkele tienduizenden voertuigen produceren, ver onder de capaciteit van 150.000 wagens per jaar. De verschuiving naar Turkije onderstreept de uitdaging voor Chinese autobouwers om in Europa te produceren zonder hoge invoertarieven, maar met hogere lonen en energiekosten.

Woodside Energy: de Australische gasproducent zag de omzet in het tweede kwartaal met 8% stijgen tot 3,28 miljard dollar, boven de gemiddelde analistenverwachting van 3,09 miljard dollar, dankzij sterke productie uit het Senegalese Sangomar-project. De totale productie steeg met 13% tot 50,1 miljoen vaten olie-equivalent, terwijl de eenheidskosten daalden tot 8–8,50 dollar per vat. Tegelijkertijd boekte het bedrijf een afschrijving van 140 miljoen dollar op het stopgezette H2OK-waterstofproject en verwacht het 400–500 miljoen dollar aan kosten voor de ontmanteling van verouderde offshore-installaties. Positief was de verkoop van een belang van 40% in het LNG-project in Louisiana aan Stonepeak voor 5,7 miljard dollar, wat toekomstige investeringen grotendeels dekt.

Europa

EDF: de Franse energiegroep trekt zich deels terug uit internationale kernenergieprojecten en verlaagt het personeelsbestand in het buitenland om zich te concentreren op een grootschalig bouwprogramma in eigen land onder leiding van de nieuwe CEO Bernard Fontana. Projecten buiten Europa, zoals in Polen, India en Canada, worden gedeprioriteerd, terwijl de focus verschuift naar kansrijkere aanbestedingen in Nederland, Zweden en Finland.

Lonza: de Zwitserse farmaceutische leverancier rapporteerde een stijging van 23% in de halfjaarwinst tot 1,1 miljard Zwitserse frank, boven de gemiddelde analistenverwachting van 993 miljoen frank, dankzij sterke prestaties in de CDMO-divisie en bijdragen van de Amerikaanse Vacaville-site. De omzet steeg tot 3,6 miljard frank, iets boven de verwachte 3,5 miljard frank, met 86% afkomstig uit contractproductie van onder meer monoklonale antilichamen. Lonza verhoogde haar groeiverwachting voor de CDMO-activiteiten naar 20–21% en voorziet een EBITDA-marge van 30–31%. Tegelijkertijd werkt het bedrijf aan de afsplitsing van zijn capsules- en gezondheidsingrediëntendivisie, die mogelijk tussen de 2 en 4 miljard frank waard is.

SSAB: de Zweedse staalproducent zag de operationele winst in het tweede kwartaal met 28% dalen tot 2,14 miljard Zweedse kroon, onder de gemiddelde analistenverwachting van 2,29 miljard kroon, door lagere staalprijzen en een verzwakkende Europese markt. De onzekerheid rond tarieven en handelsbarrières trof vooral Europa, terwijl de directe impact van Amerikaanse invoerheffingen beperkt bleef. Voor het derde kwartaal verwacht SSAB lagere leveringen in alle divisies, met name in Europa, terwijl prijzen en grondstofkosten stabiel blijven voor Europa en Special Steels, en de Amerikaanse tak hogere prijzen en lagere kosten voorziet.

EFG International: de Zwitserse bank boekte in de eerste helft van 2025 een recordwinst van 221,2 miljoen Zwitserse frank, een stijging van 36% op jaarbasis, mede dankzij een eenmalige verzekeringsuitkering van 45,4 miljoen frank. Zonder dit effect bedroeg de winstgroei 8%, tot 175,8 miljoen frank. De instroom van nieuwe activa bedroeg 5,4 miljard frank en overtrof de verwachtingen, terwijl het beheerd vermogen met 2% daalde tot 162,3 miljard frank ten opzichte van eind 2024.

Equinor: de Noorse energiegroep zag de aangepaste winst voor belastingen in het tweede kwartaal met 13% dalen tot 6,54 miljard dollar, in lijn met de gemiddelde analistenverwachting van 6,53 miljard dollar, door lagere olieprijzen ondanks een stijging van de gasprijzen. De productie steeg licht tot 2,1 miljoen vaten olie-equivalent per dag, en het bedrijf bevestigde zijn verwachting van een productiegroei van 4% in 2025. Equinor houdt vast aan een investeringsbudget van 13 miljard dollar voor volgend jaar en blijft 9 miljard dollar aan aandeelhouders retourneren, waaronder 5 miljard dollar via aandeleninkoop. De gemiddelde olieprijs daalde met 19% tot 63 dollar per vat, terwijl de Europese gasprijs met 21% steeg tot 12 dollar per miljoen BTU.

SAP: de Duitse softwaremaker rapporteerde een stijging van 83% in de vrije kasstroom tot 2,36 miljard euro in het tweede kwartaal, ruim boven de marktverwachting, dankzij sterke vraag naar clouddiensten en kostenbesparingen. Ondanks deze meevaller hield het bedrijf vast aan zijn jaarprognose, tot teleurstelling van sommige beleggers die hoopten op een opwaartse bijstelling van de winstverwachting. CFO Dominik Asam gaf aan voorzichtig optimistisch te blijven, met aandacht voor geopolitieke ontwikkelingen en trends in de publieke sector. 

Thales: de Franse defensie- en luchtvaartgroep verhoogde zijn omzetgroeiverwachting voor 2025 naar 6–7%, tegenover eerder 5–6%, na een stijging van de aangepaste operationele winst met 12,7% tot 1,25 miljard euro in de eerste jaarhelft, iets boven de marktverwachting. De omzet steeg met 8,1% tot 10,27 miljard euro, vooral dankzij defensie- en avionica-activiteiten, terwijl nieuwe orders met 4% daalden door een moeilijke vergelijking met uitzonderlijke contracten vorig jaar. De onderneming verwacht dat de jaaromzet hoger zal uitvallen dan de nieuwe orders en bevestigde een operationele marge van 12,2–12,4% voor het volledige jaar. Thales blijft profiteren van verhoogde militaire uitgaven in Europa.

Renault: de Franse autobouwer zag in het tweede kwartaal een daling van 0,1% in het verkoopvolume, ondanks meerdere nieuwe modelintroducties, doordat een scherpe terugval van 29% in de verkoop van bestelwagens de groei bij personenwagens tenietdeed. De verkoop van elektrische voertuigen van het merk Renault steeg met 57%, ruim boven de marktgroei van 25%, mede dankzij het succes van de R5 in Frankrijk, Duitsland en Spanje. Buiten Europa groeide de verkoop met 16,3% in de eerste jaarhelft, dankzij nieuwe modellen in onder meer Latijns-Amerika, Turkije en Korea. Renault handhaafde zijn verwachting van een vergelijkbare groei in de tweede jaarhelft en mikt op dubbelcijferige groei buiten Europa.

UniCredit: de Italiaanse bank boekte in het tweede kwartaal een nettowinst van 2,9 miljard euro zonder eenmalige posten, en 3,3 miljard euro inclusief die posten, ruim boven de gemiddelde analistenverwachting van 2,5 miljard euro. De bank verhoogde haar winstverwachting voor het volledige jaar naar circa 10,5 miljard euro, tegenover eerder meer dan 9,3 miljard euro. UniCredit kondigde aan tussen 2025 en 2027 minstens 30 miljard euro aan aandeelhouders uit te keren, waarvan minstens de helft in contante dividenden. De sterke resultaten kwamen kort nadat de bank haar overnamebod op Banco BPM introk, waarbij ze overheidsinmenging als reden aanhaalde.

Nokia: de Finse producent van telecommunicatieapparatuur verlaagde zijn winstverwachting voor 2025 door negatieve wisselkoerseffecten en hogere kosten als gevolg van het huidige tariefklimaat. Het bedrijf verwacht nu een vergelijkbare operationele winst tussen 1,6 en 2,1 miljard euro, tegenover een eerdere prognose van 1,9 tot 2,4 miljard euro. De impact van wisselkoersen wordt geraamd op circa 230 miljoen euro, terwijl tarieven de winst met 50 tot 80 miljoen euro drukken. In het tweede kwartaal bedroeg de voorlopige omzet 4,55 miljard euro en de vergelijkbare operationele winst 300 miljoen euro, beide onder de analistenverwachtingen van respectievelijk 4,81 miljard en 388 miljoen euro.

Dassault Aviation: de Franse luchtvaart- en defensiegroep zag zijn aandeel met 1% dalen na zwakke bestellingen van Falcon-zakenjets in de eerste helft van 2025, het laagste niveau sinds 2020, als gevolg van tariefonzekerheid en aanhoudende problemen in de toeleveringsketen. Ondanks deze terugval bleef de totale orderportefeuille op een recordhoogte van 48,3 miljard euro, dankzij sterke defensiebestellingen, waaronder een groot contract met India voor 26 Rafale Marine-gevechtsvliegtuigen. De aangepaste omzet en nettowinst bleven onder de verwachtingen, maar Dassault handhaafde zijn jaarprognose van 6,5 miljard euro omzet en leveringen van 40 Falcon-jets en 25 Rafales. De defensietak blijft de belangrijkste groeimotor, terwijl de burgerluchtvaart onder druk staat door geopolitieke spanningen en handelsbelemmeringen.

Benelux

Randstad: de Nederlandse uitzendgroep boekte in het tweede kwartaal een kernwinst van 171 miljoen euro (200,63 miljoen dollar), in lijn met de gemiddelde analistenverwachting van 170 miljoen euro. De winst werd ondersteund door verbeteringen in enkele kernmarkten, stijgende vraag naar uitbesteding van rekrutering en verdere kostenbesparingen. In Duitsland werd het verlies beperkt, terwijl de winst in Frankrijk met 14% daalde. Voor het derde kwartaal verwacht Randstad een licht lagere brutomarge en operationele kosten ten opzichte van het voorgaande kwartaal. KBCS handhaaft de “opbouwen”-aanbeveling en koersdoel van 47,5 euro.

Gimv: de Belgische investeringsmaatschappij nam een meerderheidsbelang in het Nederlandse Hemink Group, gespecialiseerd in duurzame renovatie en vastgoedonderhoud, waarbij het voormalige management en Pontex een minderheidsbelang behouden. Deze investering past binnen Gimv’s Sustainable Cities-platform en wordt ondersteund door co-investering van het Hemink-management. Daarnaast herinvesteerde Gimv in de combinatie Bugaboo-Joolz, samen met Mubadala Capital en Bain Capital, om de groei in de wereldwijde kinderwagenmarkt te versnellen. Beide transacties illustreren Gimv’s buy-and-buildstrategie in gefragmenteerde groeimarkten, zoals eerder bij E.GRUPPE en Fronnt. De financiële details van de deals werden niet bekendgemaakt. Geen impact op de “kopen”-aanbeveling en koersdoel van 56 euro.

Corbion: de Nederlandse producent van melkzuur en biogebaseerde ingrediënten bevestigde sterke duurzaamheidsbeoordelingen van CDP en realiseerde in het eerste kwartaal van 2025 een organische aangepaste EBITDA-groei van 54%. Het bedrijf herhaalde zijn verwachting van meer dan 25% organische EBITDA-groei voor het volledige jaar. Corbion blijft aantrekkelijk dankzij zijn marktleiderschap in melkzuur, sterke ESG-profiel en groeikansen binnen het bestaande portfolio, waaronder toepassingen in voeding, omega-3 en PLA. KBCS behoudt de “opbouwen”-aanbeveling en koersdoel van 26 euro.

KPN: de Nederlandse telecomoperator rapporteerde in het tweede kwartaal van 2025 een stijging van de aangepaste service-omzet met 3,7% tot 1.339 miljoen euro, boven de verwachtingen van KBC Securities (1.325 miljoen euro) en CSS (1.329 miljoen euro), gedreven door sterke prestaties in B2B en commerciële groei in breedband en mobiele nettoevoegingen. De aangepaste EBITDAal steeg met 6,4% tot 670 miljoen euro, mede dankzij een positieve impact van 9 miljoen euro uit IPR-claims, die in het derde kwartaal nog eens 16 miljoen euro zullen bijdragen, wat leidt tot een totale jaarimpact van circa 25 miljoen euro. KPN verhoogde daarop zijn EBITDAal-verwachting voor 2025 van 2.600 miljoen euro naar 2.630 miljoen euro en de vrije kasstroomverwachting van 900 miljoen euro naar 920 miljoen euro. KBCS behoudt de “houden”-aanbeveling en koersdoel van 4,2 euro.

Pharvaris: het biotechbedrijf kondigde een vergrote openbare aandelenuitgifte aan van 8.250.000 gewone aandelen tegen een prijs van 20 dollar per aandeel (13,49% korting op de slotkoers), plus 500.000 pre-funded warrants aan één investeerder tegen 19,99 dollar per stuk, wat samen circa 175 miljoen dollar aan bruto-opbrengsten oplevert. De netto-opbrengst verlengt volgens KBC Securities de kaspositie tot midden 2027 (voorheen tweede helft 2026) en zal worden ingezet voor R&D en commerciële voorbereidingen in de VS. De extra middelen en aandelen zijn verwerkt in het model, met een aangepaste DCF op basis van kaspositie eind 2025 (voorheen eind 2024), wat leidt tot een nieuw koersdoel van 29 dollar (voorheen 32 dollar). Pharvaris blijft sterk gepositioneerd met deucrictibant (B2R-antagonist) als potentiële standaardbehandeling voor HAE. KBCS herhaalt de “kopen”-aanbeveling en maar verlaagt het koersdoel van 32 dollar naar 29 dollar.

Aanbevelingen

Macrokalender

Wisselkoersen

Grondstoffen overzicht

Bedrijvenkalender

Adviezen (uitgelezen)

  • Het koersdoel voor Alfa Laval gaat bij Barclays van 450 naar 460 SEK, er is geen wijziging in de aanbeveling.
  • Het koersdoel voor Alfa Laval gaat bij Deutsche Bank van 487 naar 472 SEK, er is geen wijziging in de aanbeveling.
  • Het koersdoel voor Alfa Laval gaat bij Morgan Stanley van 398 naar 420 SEK, er is geen wijziging in de aanbeveling.
  • Het koersdoel voor Ashtead gaat bij RBC van 4125 naar 4600 GBPp, er is geen wijziging in de aanbeveling.
  • Het koersdoel voor Burberry gaat bij Barclays van 1000 naar 1250 GBPp, er is geen wijziging in de aanbeveling.
  • Het koersdoel voor Carnival gaat bij Morgan Stanley van 1750 naar 2200 GBPp, er is geen wijziging in de aanbeveling.
  • Het koersdoel voor Compass Group gaat bij Kepler Chevreux van 2800 naar 2950 GBPp, de aanbeveling gaat van Hold naar Buy.
  • Het koersdoel voor Compass Group gaat bij Deutsche Bank van 2600 naar 2700 GBPp, er is geen wijziging in de aanbeveling.
  • Het koersdoel voor Eiffage gaat bij Citigroup van 115 naar 120 EUR, er is geen wijziging in de aanbeveling.
  • Het koersdoel voor Givaudan gaat bij JP Morgan van 4300 naar 4200 CHF, er is geen wijziging in de aanbeveling.
  • Het koersdoel voor Givaudan gaat bij Berenberg van 4700 naar 4630 CHF, er is geen wijziging in de aanbeveling.
  • Het koersdoel voor Givaudan gaat bij Barclays van 4000 naar 3900 CHF, er is geen wijziging in de aanbeveling.
  • Het koersdoel voor KBC gaat bij Deutsche Bank van 82 naar 87 EUR, er is geen wijziging in de aanbeveling.
  • Het koersdoel voor Norsk Hydro gaat bij Barclays van 70 naar 73 NOK, er is geen wijziging in de aanbeveling.
  • Het koersdoel voor Pharvaris gaat bij KBC Securities van 32 naar 29 USD, er is geen wijziging in de aanbeveling.
  • Het koersdoel voor Renault gaat bij Citigroup van 52 naar 44 EUR, er is geen wijziging in de aanbeveling.
  • Het koersdoel voor Richemont gaat bij Deutsche Bank van 150 naar 145 CHF, er is geen wijziging in de aanbeveling.
  • Het koersdoel voor SAP gaat bij Piper Sandler van 355 naar 345 EUR, er is geen wijziging in de aanbeveling.
  • Het koersdoel voor SAP gaat bij Cowen van 310 naar 295 EUR, er is geen wijziging in de aanbeveling.
  • Het koersdoel voor Sartorius gaat bij Barclays van 250 naar 240 EUR, er is geen wijziging in de aanbeveling.
  • Het koersdoel voor Sartorius gaat bij Deutsche Bank van 270 naar 260 EUR, er is geen wijziging in de aanbeveling.
  • Het koersdoel voor Stellantis gaat bij Citigroup van 9 naar 8,5 EUR, er is geen wijziging in de aanbeveling.