Bolero vierde 20ste verjaardag samen met alle klanten

Bolero werd 20 jaar! En vierde dat samen met al haar beleg-het-zelvers.

Op dinsdag 15 oktober 2019 blies Bolero maar liefst 20 kaarsjes uit! Het was al in 1999 dat KBC Securities het online beleggingsplatform met die naam lanceerde. Wist u dat Bolero staat voor Belgian OnLine Exchange Realtime Operated?

Onze welgemeende dank aan al onze klanten! Ons 20-jarige groeiverhaal was nooit mogelijk zonder úw vertrouwen. 20 jaar Bolero, dat wilden we niet onopgemerkt voorbij laten gaan!

Naar aanleiding van Bolero’s 20ste verjaardag kregen onze klanten 20 euro gratis makelaarsloon cadeau en haalde ons team beeld- en tekstmateriaal uit de oude doos naar boven.

Herbeleef deze feestdag voor de beleg-het-zelver en neem een kijkje op onze feestpagina.

Bolero's 20ste verjaardag

Bolero verkozen tot Broker van het Jaar 2019

De financiële vergelijkingswebsites Bankshopper.be en comparebanque.be gingen op zoek naar dé bank en dé online broker van 2019. Meer dan 98.000 unieke bezoekers brachten hun stem uit.

Bolero heeft het opnieuw overtuigend gehaald als populairste online broker en mag zo al voor het vijfde jaar op rij pronken met de titel van 'Broker van het Jaar 2019'. Moederbedrijf KBC kwam als beste grootbank uit de bus en haalde bovendien de awards van beste bankierenapp en beste persoonlijke lening binnen.

Bedankt voor uw stem, beste klant, fan, sympathisant, medewerker! 

Deze award is een extra stimulans om er continu voor te gaan ons gebruiksvriendelijk beursplatform voor u nog uit te breiden, u te voorzien van nog meer goede beursanalyses en u een uitmuntende service te bieden. 

 

 

Bolero is beste online broker

Bolero zet strafste kwartaal ooit neer

Bolero, het online beleggingsplatform van KBC Securities, zet strafste kwartaal ooit neer in termen van beurstransacties. Ook de groei aan nieuwe Bolero-rekeningen en assets under administration (het belegd vermogen bij Bolero) bleef sterk. Bolero mocht maar liefst 25% nieuwe klanten verwelkomen ten opzichte van vorig kwartaal. Opmerkelijk meer jongere beleggers (jonger dan 35 jaar) vonden via Bolero hun weg naar de beurs. De voorbije 5 jaar heeft Bolero zich met succes gepositioneerd tot de meest toonaangevende speler in de Belgische onlinebrokermarkt
 
Quote Bart Vanhaeren, CEO Bolero: “De resultaten van het voorbije kwartaal passen helemaal in het fantastische parcours dat Bolero de voorbije 5 jaar heeft afgelegd. Bolero is echt uitgegroeid tot de meest toonaangevende Belgische broker en dat dankzij het harde werk van een hypergemotiveerde ploeg en onze goede samenwerking met het KBC-netwerk o.a. via heel wat demosessies en beleggersevents. Begin dit jaar werd dit opnieuw bevestigd door de Belgische beleggers die ons voor het 3e jaar op rij verkozen tot “broker van het jaar”  
 
De belangrijkste mijlpalen en realisaties van de voorbije 5 jaar van Bolero vindt u in een overzichtelijke infographic dieu hieronder kan downloaden. 
Recordkwartaal in aantal beurstransacties
 
Bolero zette zijn strafste kwartaal ooit neer in termen van transacties. Het aantal transacties in Q1 2018 lag maar liefst 37% hoger dan in het vierde kwartaal van 2017 en 60% hoger dan het eerste kwartaal van 2017, wat toen ook al een historisch recordkwartaal was. 

Niet alleen het erg gunstige beursklimaat in januari, maar ook de nog steeds lage rente hebben de transacties een stevige duw gegeven: heel wat beleggers namen bij het begin van het jaar het goede voornemen om op de beurs aan de slag te gaan. Anderzijds zet ook de stevige aangroei van nieuwe Bolero-klanten een turbo op het totale aantal transacties.

Ook lag de activiteitsgraad van de klanten terug op niveaus van voor de invoering van de speculatietaks.

In februari zorgde de volatiliteit op de markten voor heel wat actie bij de beleggers, wat eveneens bijdroeg tot het grote aantal transacties. Op zulke momenten is de rechtstreekse toegang die Bolero-klanten hebben tot de marktenzaal en de KBC-analisten een waardevolle bron van informatie. De uitgebreide duiding bij de markten wordt sterk gewaardeerd zodat klanten zelf hun beleggingsportefeuille door wat woeliger beurswater kunnen loodsen. Er was dan ook geen serieuze verkoopgolf op te merken bij de Bolero-klanten. De aankoop-verkoopratio bleef over alle maanden van Q1 2018 min of meer dezelfde: er werden meer effecten aangekocht dan verkocht. 

Opnieuw valt op hoe sterk mobiele transacties in de lift zitten: 36% van alle Bolero-transacties wordt via smartphone en/of tablet ingezet. In 2017 gebeurden 31% van de transacties mobiel.
 
25% meer nieuwe klanten, vooral jonge beleggers

Bolero kende tijdens het eerste kwartaal opnieuw een stevige klantengroei:  het verwelkomde liefst 25% meer nieuwe klanten dan in het 4e kwartaal 2017. Dankzij de aanhoudende lage rente en de positieve beursvooruitzichten begin dit jaar vonden heel wat beleggers de weg naar de beurs. Opmerkelijk dit jaar is dat ook meer jonge beleggers (< 35 jaar) interesse tonen in de beurs. Ze maken nu 33% van de nieuwe Bolero-klanten uit, terwijl dat in 2016 nog maar 21% was. Al jaren zet Bolero in op een uitgebreid opleidingen- en informatieaanbod en een heuse Bolero Academy om zo jonge beleggers of beleggers die hun eerste stappen op de beurs willen zetten optimaal te ondersteunen. 

Aangroei belegd vermogen ondanks kleine beursdip
 
Het belegde vermogen bij Bolero ging er in het eerste kwartaal van 2018 verder op vooruit. In januari hielp de forse stijging van de beurskoersen een beetje, maar die werd in februari en maart teniet gedaan toen de markten onder druk kwamen te staan. De succesvolle Bolero 2%-wervingscampagne  wierp opnieuw vruchten af voor de aangroei van het vermogen bij Bolero. Het belegd vermogen kwam na het eerste kwartaal van 2018 maar liefst 17,9% hoger uit dan na het eerste kwartaal vorig jaar. 

Bolero en zijn halfjaar update

Aantal nieuwe klanten:


Na historische recordcijfers inzake klantenaangroei in het eerste kwartaal, noteerde Bolero ook in het tweede trimester van 2017 een blijvend sterke toestroom van nieuwe klanten.
Die instroom lag alweer 48% hoger dan in dezelfde periode van 2016. 
Door deze blijvend sterke groei, zag Bolero haar klantenaangroei sinds het begin van dit jaar reeds met 16,6% toenemen: mooie groeicijfers waarmee de broker haar naaste concurrenten het nakijken geeft.

Steeds meer beleggers kiezen voor de formule ‘zelf beleggen’:
als hoofdredenen geven deze beleggers aan dat ze zelf controle willen hebben over hun beleggingen en sneller willen inspelen op beursopportuniteiten.

Bolero gooit hoge ogen als een broker die vertrouwen inboezemt en staat bekend voor haar ruime gratis informatie-aanbod dat zelfbeleggers helpt om betere beleggingsbeslissingen te nemen. 
Klanten geven de hoogste appreciatie aan de efficiëntie en de eenvoud van het ‘machtig makkelijke’ Bolero beleggingsplatform.

De overgrote meerderheid (91%) vindt dat zelf online beleggen bij Bolero veel makkelijker is dan ze voorheen hadden verwacht.  Mooie cijfers die bewijzen dat de unieke combinatie tussen het meest gebruiksvriendelijke online beleggingsplatform en dagelijks gratis beursnieuws en -tips een ijzersterk aanbod vormen.

Aantal transacties:

Het aantal beurstransacties via Bolero in het tweede kwartaal van 2017 lag 58% hoger in vergelijking met dezelfde periode in 2016.
Die stijging reflecteert deels de forse klantenaangroei, maar ook kan worden vastgesteld dat de particuliere belegger na de afschaffing van de rampzalige speculatietaks terugkeert naar de beurs.
Toch blijft de schade die de speculatietaks heeft aangericht een half jaar na de afschaffing nog steeds merkbaar: het activiteitsniveau van de gemiddelde onlinebelegger is nog steeds niet helemaal hersteld tot de historische niveaus van voor de kleine beleggerstaks.

De Belg belegt meer en meer mobiel:


In amper 3 jaar tijd is het percentage orders dat via smartphone of tablet wordt ingegeven verzesvoudigd van 5 naar 30%.

Daarbij valt op dat sinds vorig jaar de smartphone de tablet is voorbijgestoken: smartphone neemt 20% van de uitgevoerde orders voor zijn rekening, terwijl tablet stabiliseert op 10% van de orders.

Klanten gebruiken ook steeds meer hun mobiele telefoon om de stand van zaken van hun portefeuille en de beurs op te volgen:  46 % van de logins op het Bolero-platform gebeurt via smartphone.  
De traditionele website neemt 40% voor zijn rekening en de resterende 14% gebeurt op tablet.
  
Wie via de PC inlogt, neemt duidelijk meer zijn tijd: gemiddeld 14 minuten tegenover 7 minuten op smartphone en tablet.
Maar beleggers die gebruik maken van de mobiele apps loggen wel dubbel zo vaak in.
Ook doen ze iets meer orders en zijn doorgaans jonger.

Drie op de vier zelfbeleggers geeft overigens dit comfort van altijd en overal te kunnen zelfbeleggen i.p.v. een afspraak te moeten maken met een beleggingsadviseur op een bankkantoor als hoofdreden op voor zijn keuze.

 

Zelf beleggen loont:


De gemiddelde zelfbelegger spendeert 3 uur per week aan zijn beleggingen en rapporteert een rendement van 10% doorheen de jaren. 
 

Maar evengoed valt het op dat ruim de helft van de online beleggers aangeeft dat zelf beleggen op de beurs een leuke hobby is.

Kleine belegger handelt steeds meer in de file of op restaurant | De Tijd

Een op de drie klan­ten van Bo­le­ro, het on­li­ne be­leg­gings­plat­form van KBC Se­cu­ri­ties, ver­han­delt van­daag zijn aan­de­len mo­biel. Onze ceo had een goed gesprek met de Tijd. Dat kan u hier herlezen.

 

Start-ups ontberen financiële kennis.

Start-ups krijgen begeleiding van tal van incubatoren en acceleratoren. Maar de financiële voorbereiding en kennis kunnen beter, stelt start-upkenner en Bolero CEO Bart Vanhaeren. Dat was één van de beweegredenen voor zijn kersverse boek " Get up Start up. Aan De Tijd gaf alvast 4 van zijn beste adviezen aan start-ups. Lees even mee door te klikken op onderstaande afbeelding: 

 

Bolero maakt als eerste gebruik van Itsme®

Vandaag lanceert Belgian Mobile ID, het consortium van de 4 Belgische grootbanken KBC, Belfius, BNP Paribas en ING en de 3 grote telecomoperatoren Proximus, Telenet en Orange Belgium, hun oplossing voor de mobiele identiteit: itsme®.

Bolero is een van de eersten die klanten de mogelijkheid biedt om itsme® te gebruiken.

De smartphone wordt steeds populairder om de beurs op te voet te volgen. Nu al wordt 30% van de Bolero-orders mobiel geplaatst. Vooral het gebruiksgemak om met een pincode op de Bolero-apps in te loggen in plaats van een kaartlezer boven te halen, vinden Bolero-klanten een grote troef. Toch raadplegen ook heel wat onder hen nog regelmatig hun Bolero-portefeuille via hun vertrouwde desktop. Kan het ook daar eenvoudiger? Jazeker!

In itsme® vond Bolero de ideale partner. Dankzij itsme® hoeven Bolero-klanten niet langer hun Bolero-digipass of KBC-kaartlezer op zak te hebben om via hun computer in te loggen. itsme® maakt het hen machtig makkelijk om altijd en overal een snelle toegang te hebben tot de beurs en dat in alle veiligheid.

Eenmalig moet de Bolero-klant via het instellingenmenu van het Bolero-platform itsme® activeren als inlogmethode. Nadien kan hij makkelijk inloggen bij Bolero met zijn Bolero user-id en door zich te identificeren in de itsme® app met zijn vijfcijferige itsme®-code of via vingerafdruk.

Bart Vanhaeren, CEO Bolero en managing director KBC Securities licht de keuze van Bolero voor itsme® toe:

“De voorbije jaren namen we met Bolero het voortouw op het vlak van innovaties en gebruik van nieuwe technologieën in het Europese brokeragelandschap. Zo streven we er continu naar om het leven van onze klanten-beleggers machtig makkelijk te maken. We zetten dan ook maar al te graag als eerste Belgische broker onze schouders onder de lancering van itsme®. De mobiele identiteit van itsme® zorgt er niet alleen voor dat onze klanten makkelijk kunnen inloggen op het Bolero-beursplatform, maar ook in alle veiligheid. In een volgende fase kijken we uit naar andere toepassingen van itsme® zoals het ondertekenen van contracten, bevestigen van transacties,…”

Log in op Bolero met itsme

Inkomsten uit beurstaksen nemen hoge vlucht

De inkomsten uit de beurstaks stegen met bijna een kwart in het eerste kwartaal. 'Als deze trend zich doorzet, zal de ontvangst dicht bij een record uitkomen. Daarom klopte men bij de Tijd aan bij onze CEO Bart Vanhaeren. Want, online beursmakelaars konden bevestigen dat de beurshandel groeit. Bart Vanhaeren gaf aan dat er 60 procent meer transacties werden uitgevoerd.

 

“Equity Finance House of the Year 2016” en “SME broker of the Year 2016”

Euronext Brussels roept KBC Securities uit tot “Equity Finance House of the Year 2016” en “SME broker of the Year 2016”

Bij de start van een nieuw beursjaar worden naar goede gewoonte de jaarlijkse Euronext-awards uitgereikt. Met deze Awards bekroont Euronext de belangrijkste marktspelers van het voorbije jaar op de Brusselse beurs. KBC Securities bevestigde zijn toonaangevende expertise als beurshuis met maar liefst 2 awards. De ‘Equity Finance House Award’ is gebaseerd op het aantal aandelentransacties die via de laureaat verliepen en zijn adviesrol. De ‘Belgian SME Brokerage House of the Year Award’ is de tweede award die KBC Securities in de wacht sleepte. Deze bekroont het Euronext-lid dat het grootste volume realiseerde op de Brusselse aandelenmarkt in het KMO-segment (EnterNext). Bartel Puelinckx, CEO van KBC Securities, reageert verheugd: “Deze Awards tonen duidelijk aan dat KBC Securities de referentiebroker is voor de Belgische aandelenmarkt.” Iets waar u als Bolero-klant ook uw voordeel uit haalt!

Beetje emotie, veel business. | De Morgen 12/12/2016

Analyse. Waarom Marc Coucke zijn vroegere bedrijf terugkoopt

Een verrassing van formaat deze week: rasondernemer Marc Coucke koopt zijn sportvoedingsmerk Etixx terug van de Amerikaanse farmagigant Perrigo.
De Morgen vroeg naar de mening van Tom Simonts. 

Clinton of Trump: wie wordt er beter van?

Volgende week weten we wie de nieuwe president wordt van de Verenigde Staten. Maar weet u ook wat dat betekent voor uw beleggingen?
De Standaard kwam op de koffie bij Tom Simonts, leest u hier even mee. 

5 favoriete aandelen van Tom Simonts | De Tijd 15/10/2016

Bij De Tijd gaf men onze marktenspecialist een beetje huiswerk met de vraag: " Wat zijn jou 5 favoriete aandelen". Klik even op de afbeelding en kijk even mee wat hij meegaf:

KBC test hippe blockchaintechnologie uit | De Tijd 26/09/2016

Onze collega's van Bolero Crowdfunding werkte een experimentele blockchain-app uit waarmee particuliere beleggers aandelen in start-ups kunnen kopen of verkopen. Lees er mee over in de Tijd door te klikken op de afbeelding. 

De Tijd over hoe KBC via Bolero Crowdfunding aan de slag gaat met blockchain
Ontdek wat Bolero Crowdfunding doet met blockchain.

"Beurzen vertonen afkickverschijnselen" Het Laatste Nieuws 13/09/2016

Nervositeit troef op de beurzen. Nu de munitie van de centrale bankiers stilaan opgeraakt, groeit de vrees voor hogere rentes. Dat vertaalde zich gisteren in rode cijfers op de Europese aandelenmarkten. Toch was de schade bij de slotbel al gehalveerd.

Klik op het artikel en lees het hele artikel.

"De 5 favoriete aandelen van Tom Simonts" DS 05/09/2016

De Standaard vroeg onze marktenspecialist Tom Simonts om zijn 5 favoriete aandelen. Hij zocht bij de niet-Bel20-bedrijven naar aandelen die 'niet erg liquide zijn, maar toch nog liquide genoeg' en 'over een topmanagement beschikken'. Klik op de afbeelding om zijn complete top 5 te bekijken in de Standaard. 

De 5 favoriete aandelen van Tom Simonts

"Is het interessant om nu in banken te beleggen" DS 13/08/2016

De koersen van de Europese banken staan onder druk. Is het dan interessant om dan nu in banken te beleggen. Met deze vraag klopte De Standaard aan bij onze marktenspecialist Tom Simonts. 

Na de stresstest spurtten initieel hoger en daarna fors lager, niet omwille van de uitslag, maar door de in vet gedrukte vraagtekens bij de groeivooruitzichten, de impact van het lagerenteklimaat op de winstgevendheid en de magere kwartaalresultaten. Pas sinds gisteren lijkt een milde herstelbeweging wortel te schieten, gevoed door sterke cijfers van ING, Intesa en UniCredit. We gingen op de koffie en te rade bij sectorspecialisten Matthias De Wit (KBC Securities) en David Goovaerts (KBC Asset Management) om hun favorieten te ontfutselen. Zelf grasduinden we in de databanken om de meest ondergewaardeerde banken op basis van hun gemiddelde koersdoel op te lijsten.

We schreven hier een white paper over met meer uitleg. Deze kan je hier gratis downloaden

'Roofdier' AB Inbev verslindt overnameprooi

Nu de overname van SAB Miller door AB Inbev in kannen en kruiken lijkt te komen daalde ook stillaan het stof. Bij De Standaard vroeg men onze marktenspecialist om zijn mening: 

Tom Simonts over AB Inbev en SAB Miller

Pokemon Go: ongeziene hype, onzichtbare winst.

Verbazingwekkend toch: middenin de ongeëvenaarde Pokémon-gekte neemt het aandeel van Nintendo een duik en kleuren de laatste kwartaalcijfers van het bedrijf bloedrood. De hype is ongezien, de winst is nergens te bespeuren. Het Laatste Nieuws klopte aan bij Tom Simonts. 

Tom Simonts over de Pokemon Go hype
Tom Simonts over de Pokemon Go hype

Bel20 steeds minder Belgisch

De Brusselse beursdirectie heeft gisteren in Amsterdam de groep Ahold Delhaize verwelkomd als Belgisch Bel20-bedrijf. De ‘buitenlanders’ Engie, ING en Galapagos gingen AD al eerder voor.
De Standaard klopte aan bij onze Marktenspecialist: 

Tom Simonts over de populariteit van de Bel 20

BEL20 verliest 10% in halfjaar.

De Brusselse beurs heeft tijdens de eerste zes maanden van het jaar 9,6% van zijn waarde in rook zien opgaan. Het tweede kwartaal startte nochtans een stuk beter dan het eerste. Maar de zware uitschuivers na het Brexit-referendum, hielden de Europese beurzen toch in de rode cijfers. 

Het Laatste Nieuws vroeg onze marktenspecialist Tom Simonts naar zijn mening. 

Eerste hulp bij een Brexit | De Standaard 18/06/2016

De financiële markten zijn volledig in de ban van het Brexit-risico. Sinds een week bereiden beleggers zich erop voor dat de Britten er wel eens kunnen uitstappen.
Journaliste Frida Deceunynck klopte aan bij onze Marktenspecialist en maakte volgend stukje: 

Brexit in De Standaard
Klik op het artikel om het volledig te lezen.

We maakten ook een uitgebreid topic waaraan de Standaard zijn artikel ontleende. 
Deze topic kan u hier gratis downloaden. 

Coucke verkocht Omega Pharma

Omega Pharma blijkt 170 miljoen euro minder waard dan overnemer Perrigo gedacht had. De Amerikaanse farmareus betaalde zo’n 3,6 miljard euro voor het bedrijf van Marc Coucke, maar nu wordt het voor 185 miljoen dollar (167 miljoen euro) minder ingeschreven in de boeken van Perrigo.Omega Pharma blijkt 170 miljoen euro minder waard dan overnemer Perrigo gedacht had. De Amerikaanse farmareus betaalde zo’n 3,6 miljard euro voor het bedrijf van Marc Coucke, maar nu wordt het voor 185 miljoen dollar (167 miljoen euro) minder ingeschreven in de boeken van Perrigo.

Het Nieuwsblad vroeg Tom Simonts naar zijn mening, lees even mee: http://media.bolero.be/Coucke_OmegaVerkoop 

Tom Simonts - Nieuwsblad 24/05/2016

Veel beloven, blijven geloven | Scepsis rond praatjes van Tesla-baas Musk

"Tesla is een verhaal van believers en non-believers. Musk houdt de droom levend en beleggers kopen er graag op in" aldus onze Marktenspecialist Tom Simonts in De Morgen

Goedkope olie doet beursmotor sputteren.

Olie zorgde voor bloedrode beurzen. Bij De Morgen vroegen ze om de reactie van onze analist Tom Simonts.  Lees even mee: 

De Morgen - 21 januari 2016

KBC Securities beste Equity Finance House van 2015

Tijdens de jaarlijkse Euronext-awards viel het beurshuis KBC Securities twee keer in de prijzen. Het beurshuis van KBC mocht niet alleen de award van Enternext Brokerage House of the year 2015 in ontvangst nemen, maar bleef net als de voorbije jaren, het beste Equity Finance House in België. Een mooie erkenning voor de expertise en ervaring die KBC Securities al jaren aan de dag legt voor de kapitaalmarkt in België. Als belegger bij Bolero, het online beleggingsplatform van KBC Securities voor particulieren, zit u dus werkelijk op de eerste rij van de beurs en geniet u diezelfde expertise.