Bolero vandaag

In 1999 startte KBC Securities met ‘Bolero’, het online beleggingsplatform voor particuliere beleggers. Voordien werden de particuliere klanten voornamelijk telefonisch en via het kantoor in Antwerpen geholpen. Met de komst van het internet besloot het beurshuis echter haar ruime expertise op vlak van effectenhandel en research via het internet ter beschikking te stellen van particuliere beleggers. 

Zo werd Bolero in 1999 een Belgische pionier in online brokerage. Wist u trouwens dat Bolero in die tijd stond voor de afkorting Belgian Online Exchange Realtime Operated? 

Execution only

Bolero is een execution only-service. Dit betekent dat we bij Bolero enkel instaan voor de verwerking en het doorgeven van orders aan de beurs. Persoonlijk vermogensadvies bieden we niet. Iedere belegger die zélf zijn portefeuille wil beheren en opvolgen, is bij Bolero aan het juiste adres. Bij Bolero belegt u zelf, maar niet alleen.  

Via de website krijgt u toegang tot de beurs en kunt u een breed gamma aan beursgenoteerde producten (van aandelen tot ETF's, turbo’s en opties) kopen en verkopen op meer dan 20 markten. Ook via de Orderdesk, onze professionele brokers die u telefonisch kunt bereiken, kunt u orders plaatsen of meer marktinformatie terugvinden.

Rijke bron aan informatie

Bij Bolero dragen we uitmuntende informatie en service hoog in het vaandel.  Via de uitgebreide marktrapporten en aandelenanalyses biedt Bolero zijn klanten een rijke bron aan informatie om zelf aan de slag te gaan. In 2006 zag de “Beurs bij ’t Ontbijt”, onze dagelijkse beursnieuwsbrief, het daglicht. Intussen is die uitgegroeid tot een waardevolle informatiebron voor onze klanten, en kijkt ook de pers voor haar nieuwtjes regelmatig op ons bord.

Door de jaren heen konden we onze klanten uitnodigen op tal van leerrijke bedrijfsbezoeken bij beursgenoteerde bedrijven, waar ook interessante conferenties met het topmanagement om de hoek kwamen piepen. Ook hier ontvangt u dus informatie uit de eerste hand.

Geen instapdrempel

Bolero is er niet alleen voor zeer actieve beleggers, maar ook voor ‘buy-and-hold’ beleggers die continu een goed beeld willen van hun portefeuille en willen handelen aan de scherpe tarieven van een online broker.

Het vermogen dat u hebt, is van geen belang om klant te worden bij Bolero. U kunt zowel met grote als kleine bedragen online beleggen op de beurs. Sinds enkele jaren hanteert Bolero zelfs een speciaal tarief voor kleine orders. En er is geen enkele instapdrempel. U hoeft ook geen ervaren rot in het beursvak te zijn. Met onze brede waaier aan beursinformatie en opleidingen helpen we beleggers stap voor stap de beurs beter kennen.

Het aantal markten en het type beursgenoteerde producten dat Bolero aanbiedt, is stelselmatig uitgegroeid tot het meest ruime van de Belgische markt. In 2014 lanceerde Bolero een totaal vernieuwd beleggersplatform, dat qua gebruiksvriendelijkheid met kop en schouders boven de concurrentie uitsteekt. 

Bolero wordt deel van KBC Bank NV

Op 1 juli 2018 is Bolero verhuisd binnen de KBC Groep van de beursvennootschap KBC Securities naar KBC Bank. Zo wordt Bolero een volwaardig onderdeel van de unieke beleggersservice van de KBC Groep waarbij elk type belegger een aanbod op zijn maat vindt en naar eigen keuze één of meerdere beleggingsproposities kan combineren : ‘zelf beleggen (Bolero)– samen beleggen (met advies) – laten beleggen (overlaten aan experts). 

Desalniettemin kunnen ook niet-KBC klanten zonder problemen terecht bij het online beleggingsplatform Bolero. U hoeft dus niet al eerst KBC-klant te zijn om zelf uw beleggingen te kunnen opvolgen via Bolero.