
XIAOMI CORP.
BAIDU INC.
TESLA INC.
MICROSOFT CORP.
BUNGE GLOBAL SA
ALPHABET INC.
NIKE INC.
THE KRAFT HEINZ CO.
UNICREDIT SPA
SIEMENS AG
BARCLAYS PLC
THYSSENKRUPP AG
TOTALENERGIES SE
RYANAIR HOLDINGS PLC
CHESNARA PLC
KLM
APERAM SA
AVANTIUM NV
TITAN NV
SHURGARD SELF STORAGE LTD.
AEDIFICA SA
EUROCOMMERCIAL PROPERTIES
AKZO NOBEL NV
ROULARTA MEDIA GROUP NV
VAN DE VELDE NV
KINEPOLIS GROUP NV
MAAT PHARMA SA
Algemeen beursklimaat
- De aandelenmarkten van Europa (0,18%), S&P500 (+0,5) en Nasdaq (+1%) blijven op dreef, net zoals de Aziatische beurzen. Zuid-Korea (+1,2%,) Taiwan (+0,6%), China (+0,5%) en India (+0,3%) leidden de dans, terwijl Hong Kong wat uitschoof (-1%), door zwakte onder de technologie-aandelen.
- De Amerikaanse dollar (€1 = $1,1794) behield voor de verandering nog eens wat waarde, terwijl de Amerikaanse 2- en 10-jaarsrente daalde tot 3,77% en 4,26%, tegenover een stijging in Duitsland tot 1,86% en 2,62%. Dat reflecteert de groeiende overtuiging dat de Fed zich stilaan klaarmaakt voor een uitgesponnen rondje renteverlagingen, terwijl de ECB mogelijk nog maar 1 keer aan de bak zal gaan (tot 1,75%). De goudprijs stond erbij en keek er onbewogen naar (3.358 dollar per ounce), de bitcoin doorbrak alweer een bovengrens om 2% hoger te koersen op 109.393 dollar, terwijl de olie- en gasprijzen geen enkele rol van belang spelen.
- Er werd gisteren een handelsdeal aangekondigd tussen VS en Vietnam en dat zorgde voor wat drukte. Alle Vietnamese export naar de VS valt nu onder een tarief van 20%, terwijl voor goederen die via derde landen worden omgeleid een tarief van 40% geldt. Vietnam zal zijn markt ook volledig openstellen voor de VS, waardoor Amerikaanse goederen tariefvrij toegang krijgen.
- Naast nieuwe uitdagingen voor de supply chain kettingen, leverde het vooral wat tariefhoop op. Dat is cruciaal in de aanloop naar de deadline van 9 juli, moment waarop de wereld riskeert om opnieuw met de exuberante en niet onderbouwde Amerikaanse wederkerige tarieven te maken te krijgen (ook al rekent niemand daar écht op). Feit is dat Trump herhaalde om “geen verdere verlenging” te overwegen. Lees: de kans op uitstel blijft reëel.
- Het Diplomatieke Mirakel is wél optimistisch over een mogelijke handelsovereenkomst met India, maar sceptisch over de onderhandelingen met Japan. En Europa? Wel, er zou langzaam vooruitgang worden geboekt. En ook met China wordt er gepraat en gehandeld: zo heeft de VS de exportbeperkingen naar China voor ontwikkelaars van chipontwerpsoftware en ethaanproducenten opgeheven, waardoor Synopsys, Cadence Design Systems en Siemens de toegang tot hun software en technologie voor Chinese klanten konden herstellen.
- De versoepeling van deze beperkingen maakt deel uit van de onlangs aangekondigde handelsovereenkomst tussen de VS en China, die bepalingen bevat om de handel in zeldzame aardmetalen en geavanceerde technologieën te hervatten. Chipgerelateerde aandelen ware dus wél in zwang in Azië, met winst voor Foxconn Industrial (+8%), Luxshare Precision (+3,8%), Eoptolink Technology (+1,7%) en Victory Giant (+3,9%).
- De tweede rode draad van gisteren werd geweven door het wachten op het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden, maar die kon bij het schrijven van dit stuk nog geen witte rookpijlen ontsteken met betrekking tot de One Big Beautiful Bill. Die werd (eer)gisteren door de Republikeinen wel al door de Senaat geloodst, met de meest flinterdunne marge.
- Op sectorniveau bewoog er daarom eerder weinig: In de VS noteren we vooral verlies voor farma (-1%) en nutsbedrijven (-1%), tegenover winst voor Big Tech (+1,3%), energie (+1,7%) en grondstoffen (+1,3%). In Europa temden telecom (-0,5%), consumptieproducten (-0,5%) en nutsbedrijven (-1,3%) de winst van cyclisch gevoelige sectoren zoals grondstoffen (+1,5%), energie (+1,4%) en industrials (+0,5%).
- Vooral de duurzame energiebedrijven waren overal in goeden doen. De Amerikaanse Senaat kwam met een herziene versie van de begrotingswet op de proppen en die was positiever voor de windindustrie dan de versie die eerder op tafel lag. Vestas (+9,4%) was de grootste stijger in de Euro Stoxx 600, terwijl ook Orsted (+4,1%) opklom tot zijn hoogste koers in drie maanden.
- De arbeidsmarkt in de VS vertraagt en dat zie je duidelijk in de cijfers. Het rapport van loonstrookverwerker ADP wees gisteren op de eerste daling sinds maart 2023 (-33.000 banen). In mei kwamen er al maar 29.000 nieuwe banen bij, met name door zwakte in de belangrijke dienstensector (-66.000 banen). Ook viel de loongroei op jaarbasis terug van 4,5% in mei naar 4,4% in juni. Straks krijgen we een update van het nog belangrijker arbeidsmarktrapport aangereikt, en net dat "Payrolls"-rapport bleef de voorbije twee maanden opvallend sterk. Als ook die cijfers teleur zouden stellen, zou dat wijzen op afnemende inflatiedruk, wat dan weer de druk op de Fed zal verhogen om de rente te verhogen. Koren op de molen van Trump’s “Too Late Powell”-verhaal.
- Eindigen doen we in het VK, waar de rente op Britse staatsobligaties gisteren fors steeg, wat de waarde van het Britse pond deed tuimelden. Die beweging volgde daags op de regeringsplannen om de bezuinigingen op uitkeringen sterk terug te schroeven, waarna minister van Financiën Rachel Reeves erg verontrust bleek in het parlement. De Britse 10-jaarsrente steeg gisteren op een bepaald moment een forse 20 basispunten naar 4,66% en het pond noteerde 0,6% lager op 1,366 dollar.
- Achterliggend blijven beleggers argwanend over de staat van de Britse overheidsfinanciën, want er wordt wel degelijk volop gespeculeerd over een mogelijk vertrek van de minister Reeves. Haar vervanger zal de budgettaire teugels aanzienlijk kunnen versoepelen, met alle budgettaire gevolgen van dien.
- Op de economische kalender vinden we vooral de publicatie van het Amerikaanse arbeidsmarktrapport, waarbij een update hoort van de evolutie van de uurlonen in juni en de werkloosheid. Verder krijgen we ook in zicht in de Amerikaanse fabrieksbestellingen, maar echt belangrijk is dat dan ook weer niet. Dat is wél zo voor een nieuwe update van de altijd nuttige sentimentsindicatoren die komen van ISM, HCOB en S&P Global, voor landen zoals Japan, de VS, het VK, EU en Zweden. Afkruiden doet het VK, met een update van de inflatieverwachtingen, terwijl de notulen van de ECB-vergadering een traditionele lekkere kluif is voor exegeten.


Bron: Bloomberg
Wall Street
Tesla: {{37295290, TESLA INC., TSLA}} de fabrikant van elektrische voertuigen boekte in het tweede kwartaal een daling van 13,5% in leveringen tot 384.122 voertuigen, wat lager was dan de gemiddelde analistenverwachting van 394.378 eenheden. Ondanks deze terugval steeg het aandeel omdat de daling minder sterk was dan gevreesd, mede dankzij een lichte vraagherstel in China waar de vernieuwde Model Y aan populariteit wint. Het bedrijf moet in de tweede jaarhelft meer dan één miljoen voertuigen leveren om een jaarlijkse verkoopdaling te vermijden, wat bemoeilijkt wordt door economische onzekerheid en mogelijke afbouw van EV-stimuli onder een nieuw belastingplan. Tesla’s strategie om de vraag te stimuleren via goedkope financiering en een beloofde goedkopere Model Y loopt vertraging op, terwijl politieke spanningen rond CEO Elon Musk extra druk zetten op de verkoop.
Microsoft: {{273978, MICROSOFT CORP., MSFT}} de softwaregigant uit Redmond schrapt bijna 4% van zijn personeelsbestand, wat neerkomt op ongeveer 9.000 banen, om kosten te drukken te midden van zware investeringen in AI-infrastructuur. De ontslagen treffen onder meer de verkoopafdeling en de gamingdivisie, waaronder het in Barcelona gevestigde King, bekend van Candy Crush. Ondanks een geplande kapitaalinvestering van 80 miljard dollar voor boekjaar 2025, drukken de stijgende kosten de marges, met name in de cloudactiviteiten. Microsoft wil ook het aantal managementlagen verminderen en zijn producten en processen stroomlijnen.
Bunge: {{3564707, BUNGE GLOBAL SA, BG}} de graanhandelaar en oliezaadverwerker uit Missouri heeft de langverwachte fusie met het door Glencore gesteunde Viterra afgerond, waarmee een wereldwijde agribusinessgigant ontstaat die kan wedijveren met ADM en Cargill. De fusie, ter waarde van 34 miljard dollar, versterkt Bunge’s exportcapaciteit en opslagnetwerk in onder meer Canada, Australië en de Verenigde Staten. De deal markeert een ommekeer voor Bunge, dat zeven jaar geleden nog worstelde met zwakke resultaten en overnamepogingen. CEO Greg Heckman blijft aan het roer van het gecombineerde bedrijf, met behoud van de huidige CFO en gedeelde operationele leiding.
Alphabet: {{99589142, ALPHABET INC., GOOG}} dochter Google heeft nieuwe aanpassingen voorgesteld aan zijn zoekresultaten om kritiek van concurrenten en een mogelijke EU-boete te vermijden. Onder het voorstel “Optie B” zou Google bovenaan de pagina een kader tonen met links naar gespecialiseerde zoekdiensten, gevolgd door een apart kader met gratis links naar leveranciers zoals hotels, luchtvaartmaatschappijen en restaurants. Deze aanpassing komt in aanloop naar een workshop op 7 en 8 juli in Brussel, waar Google zijn voorstellen zal bespreken met concurrenten en de Europese Commissie. Indien Google inbreuk maakt op de Digital Markets Act, riskeert het een boete tot 10% van zijn wereldwijde jaaromzet.
Nike: {{276651, NIKE INC., NKE}} de Amerikaanse sportkledingfabrikant zag zijn aandelenkoers stijgen na de aankondiging van een handelsakkoord tussen president Trump en Vietnam, waarin een lager dan verwachte invoertarief van 20% werd vastgelegd. Dit tarief ligt beduidend onder het eerder voorgestelde niveau van 46%, wat de zorgen over stijgende kosten in de toeleveringsketen enigszins temperde. Vietnam is een cruciale productielocatie voor sport- en vrijetijdsschoenen, goed voor meer dan de helft van de Amerikaanse invoer in 2024. Beleggers interpreteren het akkoord als een signaal dat andere dreigende tarieven mogelijk worden ingetrokken, wat ook aandelen van Under Armour, Levi Strauss en On Holding deed stijgen.
Kraft Heinz: {{135818548, THE KRAFT HEINZ CO., KHC}} de voedingsmiddelenproducent roept ongeveer 367.812 pond Oscar Mayer kalkoenbacon terug wegens mogelijke besmetting met de Listeria-bacterie. Het gaat om vacuüm verpakte, volledig gegaarde producten die tussen 24 april en 11 juni zijn geproduceerd en verspreid in de Verenigde Staten, de Britse Maagdeneilanden en Hongkong. De besmetting werd vastgesteld via laboratoriumtests van de Amerikaanse voedselveiligheidsautoriteit, hoewel er nog geen meldingen zijn van gezondheidsklachten.

Azië
Xiaomi: {{342444828, XIAOMI CORP., XIACY}} de Chinese smartphonemaker die zich heeft omgevormd tot producent van elektrische voertuigen, zal pas vanaf 2027 overwegen om zijn auto's buiten China te verkopen. Tot die tijd richt het bedrijf zich op de binnenlandse markt, waar de vraag naar de SU7 en YU7 modellen bijzonder sterk is. De SU7 sedan verkoopt sinds december maandelijks beter dan Tesla’s Model 3, en de YU7 SUV kreeg in de eerste 18 uur na lancering al zoveel bestellingen dat klanten nu meer dan een jaar moeten wachten op levering. Deze lange wachttijden hebben geleid tot klachten, maar CEO Lei Jun gaf tijdens een livestream geen details over hoe de productiecapaciteit zal worden verhoogd.
GemLife: de Australische uitbater van rusthuisresorts is op donderdag met 7% gestegen bij zijn beursdebuut op de Australian Securities Exchange, na het ophalen van 750 miljoen Australische dollar (493,1 miljoen dollar) via een beursintroductie. Het bedrijf verkocht 380,3 miljoen gekoppelde effecten aan 4,16 Australische dollar per stuk, wat resulteerde in een waardering van 1,58 miljard Australische dollar. Daarmee is dit de grootste beursgang in Australië in 2025, groter dan die van luchtvaartmaatschappij Virgin Australia. GemLife baat 14 rusthuisgemeenschappen uit langs de oostkust van Australië en boekte het afgelopen boekjaar een omzet van 266,3 miljoen Australische dollar en een onderliggende nettowinst van 81,7 miljoen Australische dollar.
Baidu: {{12624108, BAIDU INC., BIDU}} de Chinese technologiegigant heeft woensdag een AI-gedreven videogenerator voor bedrijven gelanceerd, samen met een grote upgrade van zijn zoekmachine. Het nieuwe model, MuseSteamer, kan video's tot 10 seconden genereren op basis van beelden en is beschikbaar in drie versies: Turbo, Pro en Lite. In tegenstelling tot concurrenten zoals OpenAI’s Sora, richt Baidu zich uitsluitend op zakelijke gebruikers en is er nog geen consumentenapp. De vernieuwde zoekmachine ondersteunt nu langere zoekopdrachten, spraak- en beeldherkenning, en toont gerichtere resultaten dankzij Baidu’s AI-technologie.
Europa
UniCredit: {{207469, UNICREDIT SPA, UCG}} de Italiaanse bank heeft haar overnamepoging van het Duitse Commerzbank nieuw leven ingeblazen via een brief van CEO Andrea Orcel aan de Duitse bondskanselier Friedrich Merz. Ondanks tegenstand van zowel Commerzbank als de Duitse overheid, benadrukt Orcel dat een fusie een nationale bankkampioen zou creëren die de Duitse economie kan ondersteunen. Hij stelt voor om het hoofdkantoor van de fusiebank in Duitsland te vestigen en garandeert dat het lokale beslissingsproces, zoals bij leningen, behouden blijft. De Duitse minister van Financiën Lars Klingbeil bevestigde de ontvangst van de brief, maar verwees Orcel terug naar het management van Commerzbank.
Siemens: {{1929749, SIEMENS AG, SIE}} de Duitse technologiegroep heeft van de Amerikaanse overheid bericht ontvangen dat de exportbeperkingen op chipontwerpsoftware voor China zijn opgeheven. Hierdoor heeft Siemens de volledige toegang tot zijn software en technologie voor klanten in China hersteld. In mei moesten Siemens’ EDA-divisie en andere bedrijven zoals Cadence en Synopsys nog een vergunning aanvragen voor de export van ontwerpsoftware en chemische producten voor halfgeleiders naar China.
Barclays: {{9454489, BARCLAYS PLC, BARC}} de Britse bank heeft donderdag een reeks benoemingen aangekondigd binnen haar investeringsbankentak in Azië-Pacific (APAC), met als doel de groei in de regio te stimuleren ondanks een wereldwijde herziening van de kapitaalallocatie. Deze herschikking volgt op de benoeming van Avinash Thakur in mei als hoofd van de divisie in APAC, en maakt deel uit van een bredere strategie om 2 miljard pond (2,73 miljard dollar) aan kosten te besparen.
Thyssenkrupp: {{167332, THYSSENKRUPP AG, TKA}} de Duitse industriële groep is nog steeds in gesprek met de overheid over de afsplitsing van haar marinescheepsbouwdivisie TKMS, ondanks berichten dat Berlijn geen aandelen zal overnemen. De overheid benadrukt het belang van TKMS voor de nationale veiligheid en overweegt een veiligheidsakkoord in plaats van directe participatie, met onder meer een voorkooprecht bij strategische investeerders. Thyssenkrupp bevestigt constructieve gesprekken en stelt dat overheidsdeelname geen voorwaarde is voor de geplande afsplitsing van 49%, waarover op 8 augustus wordt gestemd.
TotalEnergies: {{195703, TOTALENERGIES SE, TTE}} de Franse energiegroep blijft voorlopig eigenaar van haar offshore activa ten westen van de Shetlandeilanden, ondanks een eerder akkoord om deze te verkopen aan het Britse Prax Group. Door de recente liquidatieprocedures bij Prax en diens moederbedrijf State Oil is de verkoop nog niet afgerond, waardoor TotalEnergies de exploitant blijft van de Shetland Gas Plant en bijbehorende velden. De deal omvatte onder meer 7.500 vaten olie-equivalent per dag, exploratielicenties en een gasinstallatie, met overdracht van personeel aan Prax.
Ryanair: {{17060401, RYANAIR HOLDINGS PLC, RYA}} de Ierse luchtvaartmaatschappij heeft zonet 170 vluchten geannuleerd als gevolg van een nationale staking van luchtverkeersleiders in Frankrijk, wat de reisplannen van meer dan 30.000 passagiers verstoort. De staking treft niet alleen vluchten van en naar Frankrijk, maar ook overvluchten boven het Franse luchtruim, waaronder routes van het Verenigd Koninkrijk naar Griekenland en van Spanje naar Ierland. De Franse luchtvaartautoriteit DGAC had luchtvaartmaatschappijen al gevraagd om het aantal vluchten op Parijse luchthavens op 4 juli met 40 procent te verminderen. Ryanair roept de Europese Commissie op om dringend werk te maken van hervormingen in de luchtverkeersleiding.
Chesnara: {{10152392, CHESNARA PLC, CSN}} de Britse levensverzekeraar en pensioenconsolideerder neemt HSBC Life (UK) over voor 260 miljoen pond om zijn schaal te vergroten. De overname zal naar verwachting meer dan 800 miljoen pond aan extra kasstromen genereren, met jaarlijks meer dan 140 miljoen pond in de eerste vijf jaar. De financiering gebeurt via bestaande middelen, een kredietlijn en een kapitaalverhoging van 140 miljoen pond via een rechtenemissie. De afronding van de transactie wordt begin 2026 verwacht, onder voorbehoud van goedkeuring door de toezichthouders.
Benelux
KLM: {{119412570, KLM, undefined}} de Nederlandse luchtvaartmaatschappij heeft woensdag een loonvoorstel gedaan aan het personeel van haar Nederlandse tak, in een poging een staking van het grondpersoneel op 9 juli op Schiphol te voorkomen. Het voorstel omvat een eenmalige uitkering van 1.000 euro in 2025 en een structurele loonsverhoging tot 2,5% tegen juli 2026, afhankelijk van het bedrijfsresultaat van 2025. De staking zou samenvallen met het begin van de schoolvakanties, een drukke periode voor de luchthaven. CNV, de vakbond die de actie aankondigde, verwacht dat een rechter dit keer geen verbod zal opleggen, in tegenstelling tot een eerdere uitspraak in juni.
Aperam: {{42677400, APERAM SA, APAM}} de Luxemburgse producent van roestvast staal en speciale legeringen heeft donderdag zijn vooruitzichten voor het tweede kwartaal bevestigd. Het bedrijf verwacht nog steeds een hogere aangepaste EBITDA dan de 86 miljoen euro in het eerste kwartaal, en voorziet een lichte daling van de schuldenlast ten opzichte van de 1,24 miljard euro eerder dit jaar. In Brazilië blijven vraag en volumes stabiel, met een verwachte aangepaste EBITDA van 100 tot 120 miljoen euro in 2025. De Alloys-divisie blijft sterk presteren, maar in Europa neemt de prijsdruk toe door een zwak economisch sentiment en aanhoudend lage vraag.
Avantium: {{508131100, AVANTIUM NV, AVTX}} de Nederlandse producent van hernieuwbare chemische bouwstenen heeft donderdag bekendgemaakt dat Japan het gebruik van PEF voor voedselverpakkingen heeft goedgekeurd. PEF, vervaardigd met FDCA, wordt onder meer door Avantium geproduceerd en geldt als een circulair en biogebaseerd alternatief voor traditionele plastics. De opname van FDCA in de Japanse ‘Positive List’ bevestigt volgens het bedrijf de veiligheid van het materiaal en opent de deur naar bredere toepassingen in de Japanse markt. Avantium noemt dit een belangrijke mijlpaal in de internationale uitrol van duurzame verpakkingsoplossingen.
Titan: {{245237, TITAN NV, TITAN}} de in Brussel genoteerde cementfabrikant heeft woensdag aangekondigd dat John Ioannou per november 2025 de nieuwe CFO wordt. Hij volgt Michael Colakides op, die na 17 jaar als financieel directeur aanblijft als Managing Director en voorzitter van het Management Committee. Ioannou, een ervaren bestuurder met 30 jaar internationale ervaring, trad eerder op als CFO bij PepsiCo in onder meer Griekenland, Spanje, de VS en Rusland. Hij zal vanaf juli 2025 toetreden tot het Management Committee van Titan en vanaf november officieel de CFO-rol op zich nemen.
Shurgard: {{232145811, SHURGARD SELF STORAGE LTD., SHUR}} de in Brussel genoteerde aanbieder van opslagruimtes heeft woensdagavond een opslagfaciliteit in Amsterdam overgenomen van Stevaco Vastgoed en Minerva Investments. Met deze aankoop, die onder het merk Storage Share werd geëxploiteerd en ongeveer 450 units omvat, versterkt Shurgard zijn positie op de Amsterdamse markt. De transactie werd afgerond voor een bedrag van 5,4 miljoen euro. Het bedrijf verwacht tegen 2029 een rendement van circa 9 procent op deze investering.
Aedifica: {{15954457, AEDIFICA SA, AED}} de Belgische zorgvastgoedspecialist investeert 26,5 miljoen euro in de ontwikkeling van een oncologisch centrum in Ballygrennan, een stad in het middenwesten van Ierland. Het centrum maakt deel uit van een bredere zorgcampus met onder meer woningen, winkels en een woonzorgcentrum, en zal worden uitgebaat door een joint venture tussen UPMC en Bon Secours Health System. De oplevering is gepland voor het vierde kwartaal van 2026, met een initieel netto-huurrendement van 7 procent. Het gebouw wordt verhuurd via een nieuwe, niet-opzegbare triple net huurovereenkomst van 30 jaar, volledig geïndexeerd op basis van de consumentenprijsindex. Deze uitbreiding markeert Aedifica’s intrede in een nieuw zorgsegment en versterkt de diversificatie van de portefeuille. KBC Securities hanteert een koersdoel van 70 euro en geeft een 'Houden'-aanbeveling.
Eurocommercial Properties: {{244922, EUROCOMMERCIAL PROPERTIES, ECMPA}} het in Brussel genoteerde vastgoedfonds heeft woensdag twee herfinancieringen afgerond in Zweden en Italië. In Zweden werd een bestaande lening bij Nordea Bank verhoogd tot 2,4 miljard Zweedse kroon (ongeveer 215 miljoen euro) en met drie jaar verlengd, met Zweedse activa als onderpand. Voor het winkelcentrum Fiordaliso in Milaan werd een nieuwe vijfjarige lening van 200 miljoen euro afgesloten met ING Bank, BNP Paribas-Succursale Italiana en Banco BPM. Deze vervangt een lening die in de eerste helft van 2026 zou aflopen.
AkzoNobel: {{1934316, AKZO NOBEL NV, AKZA}} de Nederlandse producent van verf en coatings benoemt Fredrik Westin tot Chief Financial Officer met ingang van 1 januari 2026. Hij volgt Maarten de Vries op, die na twee termijnen als CFO aanblijft tot april 2026 om een vlotte overdracht te garanderen. Westin, een Zweedse bestuurder met meer dan 25 jaar internationale ervaring, was eerder CFO bij onder meer Autoliv en Johnson Controls. Zijn benoeming tot lid van de Raad van Bestuur is onder voorbehoud van goedkeuring door de aandeelhouders. Geen impact op het koersdoel van 65 euro en ‘Houden’-aanbeveling bij KBC Securities.
Roularta Media Group: {{29336, ROULARTA MEDIA GROUP NV, ROU}} de Belgische mediagroep heeft op 27 juni 2025 een transparantiekennisgeving ontvangen naar aanleiding van de inbreng van aandelen met dubbel stemrecht door SA West Investment Holding in het openbaar overnamebod van NV Koinon. Door deze inbreng werd het bestaande onderling overleg tussen SA West Investment Holding en Koinon beëindigd. Als gevolg van de verwervingen overschrijden Koinon en verbonden partijen de drempel van 90% van het totale aantal stemrechten. De kennisgeving vermeldt ook andere betrokken partijen zoals Stichting Administratiekantoor Cerveteri, Hendrik De Nolf en Leo Claeys.
Van de Velde: {{14959663, VAN DE VELDE NV, VAN}} de Belgische lingerieproducent startte met het programma voor de inkoop van eigen aandelen en heeft tussen 23 juni en 1 juli 2025 in totaal 3.207 eigen aandelen ingekocht op Euronext Brussels tegen een gemiddelde prijs van 32,50 euro per aandeel. Op 1 juli 2025 bezit Van de Velde in totaal 296.345 eigen aandelen, goed voor 2,3 procent van het totaal aantal uitstaande aandelen. Het inkoopprogramma weerspiegelt het vertrouwen van de onderneming in haar strategie.
Kinepolis: {{94672, KINEPOLIS GROUP NV, KIN}} de Belgische bioscoopuitbater lanceert vanaf 2 juli een volledig gethematiseerde ‘Jurassic World: Rebirth’ ScreenX-ervaring in Brussel, Metz en Madrid. In samenwerking met Universal Pictures International en CJ 4DPLEX worden de zalen omgevormd tot een meeslepende Jurassic-omgeving met 270°-projectie, geluidseffecten, verlichting en decors. Het is de eerste keer dat een ScreenX-zaal volledig thematisch wordt ingericht voor één film, wat de grens tussen film en realiteit doet vervagen. Deze lancering volgt op het succes van de Minecraft 4DX-zaal in Antwerpen en onderstreept Kinepolis’ ambitie om bioscoopbeleving naar een hoger niveau te tillen.
MaaT: {{356857419, MAAT PHARMA SA, MAAT}} de Franse biotechnologiegroep sluit een licentie-, distributie- en leveringsakkoord met Clinigen, wereldwijd farmaceutisch dienstenbedrijf voor de commercialisering van Xervyteg (MaaT013) in Europa bij aGvHD (acute graft-versus-host disease, een ernstige complicatie waarbij getransplanteerde immuuncellen van de donor het lichaam van de ontvanger aanvallen). De overeenkomst omvat een betaling van 10,5 miljoen euro vooraf, tot 18 miljoen euro aan mijlpaalbetalingen en een vaste royalty van midden dertig procent op de nettoverkoop. Dankzij deze deal wordt MaaT’s kaspositie verlengd tot januari 2026, wat ruimte biedt om verdere financiering te zoeken voor de rest van de pijplijn. KBC Securities hanteert een koersdoel van 17 euro en geeft een 'Kopen'-aanbeveling.
Aanbevelingen

Macrokalender
Wisselkoersen
Grondstoffen overzicht
Bedrijvenkalender
Adviezen (uitgelezen)
- Het koersdoel voor Air Liquide gaat bij JP Morgan van 190 naar 185 EUR
- Het koersdoel voor Anglo American gaat bij Berenberg van 2000 naar 1900 GBPp
- Het koersdoel voor ArcelorMittal gaat bij Deutsche Bank van 30 naar 31 EUR
- Het koersdoel voor Azelis gaat bij Jefferies van 22 naar 19,5 EUR
- Het koersdoel voor Barry Callebaut gaat bij Baader Helvea van 825 naar 1000 CHF
- Het koersdoel voor BMW gaat bij HSBC van 76 naar 77 EUR
- Het koersdoel voor Brenntag gaat bij Deutsche Bank van 80 naar 75 EUR
- Het koersdoel voor Glencore gaat bij Berenberg van 380 naar 330 GBPp
- Het koersdoel voor IMCD gaat bij Jefferies van 160 naar 145 EUR
- Het koersdoel voor L'Oréal gaat bij HSBC van 331 naar 333 EUR
- Het koersdoel voor Melexis gaat bij Jefferies van 66 naar 80 EUR
- Het koersdoel voor Orsted gaat bij Jefferies van 260 naar 320 DKK
- Het koersdoel voor Rio Tinto gaat bij Berenberg van 6200 naar 4700 GBPp en de aanbeveling verandert van Buy naar Hold
- Het koersdoel voor Rio Tinto gaat bij Deutsche Bank van 5500 naar 5300 GBPp
- Het koersdoel voor Stellantis gaat bij HSBC van 9 naar 9,5 EUR
- Het koersdoel voor Thule gaat bij Jefferies van 290 naar 320 SEK
- Het koersdoel voor Unilever gaat bij Jefferies van 3600 naar 3800 GBPp
- Het koersdoel voor Volkswagen gaat bij HSBC van 112 naar 113 EUR