DOW INC.

HONEYWELL INTERNATIONAL INC.

INTEL CORP.

AMERICAN AIRLINES GROUP INC.

UNITEDHEALTH GROUP INC.

MOLINA HEALTHCARE INC.

BLOOM ENERGY CORP.

DEUTSCHE BOERSE AG

GSK PLC

STMICROELECTRONICS NV

ENI SPA

SGS SA

LVMH MOËT HENNESSY LOUIS VUITTON SE

VOLKSWAGEN AG

PUMA SE

RÉMY COINTREAU SA

NATWEST GROUP PLC

SIGNIFY NV

WAREHOUSES DE PAUW SA

MATERIALISE

PHARVARIS

KONINKLIJKE HEIJMANS NV

ELIA GROUP SA/NV

PROXIMUS SA

ING GROEP NV

COFINIMMO SA


Algemeen beursklimaat

  • Centraal in de handel stonden handel, PMI-indicatoren en het beleidsbesluit van de ECB. Een deal met Europa kwam er gisteren niet, en vannacht evenmin, al ook zouden beide “in de buurt te komen van een handelsovereenkomst aan een tarief van 15% voor de meeste Europese goederen”. Een doorslagje, dus, van de recente deal met Japan. Doorheen de dag morrelde de ECB niet aan haar beleidsrente, terwijl de PMI-data bevestigden wat we al wisten: het gaat niet geweldig slecht met Europa. En dan was er nog een bezoekje van Trump aan de Fed, wat hilarische videofragmenten opleverde.
  • In zo’n kader scoorden Europese aandelen (+0,25%) best nog goed, terwijl Wall Street niet ver wegkwam van het nulpunt. Een dagje zonder richting, maar wel eentje met héél veel bedrijfsresultaten. En die blijven sterk, vooral dan in de VS. De Europese bedrijven hebben ondertussen duidelijk meer last van wisselkoersbewegingen en handelsonzekerheid, wat een groot vraagtegen zet bij de vooruitzichten voor de tweede jaarhelft.
  • Azië ging vannacht de week in mineur uit, met overwegend rode cijfers: China -0,5%, Hongkong en Japan -1%, India -0,7%. Winstnemingen, zullen we zeggen, met op de achtergrond een inflatiemeevaller in Japan en een drukke tariefweek op komst De VS en China ontmoeten elkaar bijvoorbeeld in Stockholm om de deadline van 12 augustus te snel af te zijn.
  • Over naar Japan, waar de kernconsumentenprijzen rond Tokio in juli met 2,9% stegen op jaarbasis. Dat is goed voor een tweede opeenvolgende daling in evenveel maanden én net onder de 3% waar op gemikt werd. Positief nieuws, dus, al blijft de inflatie wel ver boven de 2%-doelstelling. Een nieuwe renteverhoging later dit jaar is dus zeker nog niet uitgesloten. Volgende week weten we mogelijk al meer, want de Bank of Japan steekt dan de koppen bij elkaar, onder meer om te palaveren over kwaliteit en de hoogte van de economische groei. Die BBP-prognoses werden in mei al eens verlaagd door de Amerikaanse tarievendrang, maar de deal van begin deze week (15% tarief op Japanse export naar de VS) heeft alvast wat onzekerheid weggenomen.
  • Ondertussen bracht het Stabiele Genie aan bezoekje aan de Amerikaanse centrale bank. Dat blijkt heilzaam te zijn geweest, want de vleesgeworden Minzaamheid verzachte prompt zijn houding aan ten opzichte van Fed-topman Powell. Hij heeft “geen plannen om hem te verwijderen”. We zullen zien. Maar The Donald drukte Powell wél op het hart dat de rente lager moet. Wat dat betreft vergadert de Fed volgende week, al is er geen kans dat er aan de beleidsrente gemorreld zal worden, in afwachting van “duidelijkheid over de inflatoire impact van de nieuwe tarieven”. Maar de markt rekent wel op twee extra renteknipjes van elk 25 basispunten tegen einde 2025, zowel in september als in december.
  • Gisteren liet de ECB zoals verwacht haar beleidsrente onveranderd op 2%, omdat ze meent dat de recente data in lijn liggen met haar eerdere inflatiescenario. De binnenlandse prijsdruk nam verder af, terwijl de lonen langzamer stegen. De economie blijft daardoor over het geheel genomen veerkrachtig in een uitdagende mondiale omgeving, waar “buitengewone onzekerheid” centraal blijft staan, met name op het handelsvlak.
  • De obligatiemarkten volgden alles op de voet, maar moesten niet van gedacht wisselen. De Amerikaanse 2- en 10-jaarsrentes (3,91% en 4,39%) bewogen licht hoger (om en bij de 2 basispunten), zodat de dollar stabiel bleef op laag niveau (€1 = $1,1741). In Duitsland, en bij uitstek dus in heel Europa, blijven de rentes wél onder opwaartse druk staan, zodat de tellers op 2 en 10 jaar er afklokten op 1,91% en 2,67%.
  • Een ander hoogtepunt van de dag waren de PMI-sentimentsindicatoren. Die activiteitsbarometer is erg belangrijk en wees al bij al nog steeds op meer dan redelijk weer doorheen Europa. Met 51,0 punten bereikte de samengestelde indicator in juni haar een hoogste stand in 11 maanden. De groei blijft bescheiden, maar stabiel: juni was al de 7de opeenvolgende “groeimaand” (meer dan 50 punten), met aantrekkende productie in de maakindustrie én de dienstensector. Ook werd bevestigd dat de inflatiedruk blijft afnemen, via lagere inkoopkosten. Qua landen blijven Duitsland en Frankrijk aanmodderen, maar doet de rest van de EMU het best wel goed, met een solide expansie aan het hoogste tempo sinds februari
  • Er staan een pak interessante cijfers op het menu, dus hou vast aan de takken van de mast. De VS levert een update van de bestellingen voor duurzame goederen over juni, terwijl het VK de consument in de kijker zet via de kleinhandelsverkoop in juni. Die kan mogelijk met 2,2% aantrekken. Ook Frankrijk en Italië focust op de “kleine man” met een update van het consumentenvertrouwen over juli. Zowaar nóg belangrijker is de Europese M3 geldhoeveelheid over juni en al zeker de Duitse IFO-indicator over juli. Daartegen verdwijnt het Belgische zakelijke vertrouwen in het niet.
  • Bedrijfsresultaten komen er van Aon. Centene, Charter Communications, Erie Indemnity, HCA Healthcare, Phillips66, Bureau Veritas, EDP Renovaveis, Elia, Eni, Hexagon, Loomis, Natwest, Rightmove, SGS, Signify, Sopra, Steria, Vallourec, Volkswagen, WDP, Cofinimmo, Ctac, Heijmans, Proximus en Signify. Maar na dit dagje verteren, volgt het weekend. En dat mag al eens zo, zo één keer per week.

Bron: Bloomberg

Wall Street

Dow: {{251229640, DOW INC., DOW}} het chemiebedrijf rapporteerde een aangepast verlies van 42 dollarcent per aandeel voor het tweede kwartaal, terwijl analisten gemiddeld rekenden op een verlies van 17 dollarcent per aandeel. De onderneming kampt met hoge productiekosten in Europa, zwakke vraag en geopolitieke onzekerheid, en kondigde daarom de sluiting van drie Europese fabrieken en het schrappen van 800 banen aan. Dow verlaagt zijn kwartaaldividend van 70 naar 35 dollarcent per aandeel om meer financiële flexibiliteit te creëren. Het bedrijf verwacht voor het derde kwartaal een omzet van 10,2 miljard dollar, lager dan de gemiddelde analistenverwachting van 10,6 miljard dollar.

Honeywell: {{268145, HONEYWELL INTERNATIONAL INC., HON}} de Amerikaanse producent van technologieën voor onder meer de luchtvaart verhoogde zijn jaarprognoses na beter dan verwachte resultaten in het tweede kwartaal. De omzet steeg met 8,1% tot 10,35 miljard dollar, boven de gemiddelde analistenverwachting van 10,07 miljard dollar, terwijl de aangepaste winst per aandeel uitkwam op 2,75 dollar tegenover een gemiddelde analistenverwachting van 2,66 dollar. De luchtvaartdivisie, goed voor het grootste deel van de omzet, zag de verkoop met 10,7% stijgen tot 4,31 miljard dollar, ondanks een daling van de marges met 1,7%. De sterke vraag naar onderhoudsdiensten en vliegtuigonderdelen, mede door een tekort aan nieuwe toestellen, compenseerde de impact van hogere kosten en wereldwijde tarieven.

Intel: {{269226, INTEL CORP., INTC}} de Amerikaanse chipfabrikant verlaagt zijn personeelsbestand met 22% tegen eind dit jaar en streeft onder leiding van de nieuwe CEO Lip Bu Tan naar een kostenbewuste en gestroomlijnde organisatie. De onderneming rapporteerde voor het tweede kwartaal een aangepaste verlies van 10 dollarcent per aandeel, terwijl analisten gemiddeld een winst van 1 dollarcent per aandeel verwachtten.Voor het derde kwartaal voorziet Intel een verlies van 24 dollarcent per aandeel, slechter dan de gemiddelde analistenverwachting van 18 cent verlies, ondanks een omzetverwachting van 13,1 miljard dollar, iets boven de gemiddelde schatting van 12,65 miljard dollar. Intel vertraagt investeringen in nieuwe fabrieken en herbekijkt zijn strategie rond chipproductie, waarbij het enkel nog fabrieken wil bouwen als er concrete vraag is.

American Airlines: {{94085537, AMERICAN AIRLINES GROUP INC., AAL}} de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij herstelde haar jaarprognose, maar gaf een brede vork van een verlies van 20 cent tot een winst van 80 cent per aandeel, met een gemiddelde analistenverwachting van 61 cent. De binnenlandse markt blijft zwak, met een daling van de eenheidsopbrengst met 6,4% in het tweede kwartaal, terwijl de internationale opbrengsten, vooral op trans-Atlantische routes, stegen met 5%. Voor het derde kwartaal verwacht het bedrijf een verlies tussen 10 en 60 cent per aandeel, tegenover een gemiddelde analistenverwachting van 7 cent verlies. Ondanks een beter dan verwachte aangepaste winst van 95 cent per aandeel in het tweede kwartaal, daalde het aandeel met meer dan 9% door aanhoudende zorgen over de binnenlandse vraag en stijgende kosten.

UnitedHealth: {{85339, UNITEDHEALTH GROUP INC., UNH}} de Amerikaanse zorgverzekeraar bevestigde publiekelijk dat het wordt onderzocht door het Amerikaanse ministerie van Justitie en werkt mee aan zowel strafrechtelijke als civiele verzoeken. De onderneming, die eerder ontkende op de hoogte te zijn van nieuwe onderzoeken, verklaarde zelf contact te hebben opgenomen met de autoriteiten na mediaberichten over haar rol in het Medicare-programma. Ondanks het vertrouwen in haar werkwijze en positieve auditresultaten, verloor het aandeel 3,5% en is het sinds begin dit jaar al meer dan 40% gedaald. UnitedHealth startte ook een eigen initiatief voor externe audits van haar risicocodering, beheerspraktijken en farmaceutische diensten.

Molina: {{7591658, MOLINA HEALTHCARE INC., MOH}} de Amerikaanse aanbieder van Medicaid-gerelateerde diensten rapporteerde een aangepaste winst van 5,48 dollar per aandeel voor het tweede kwartaal, net onder de gemiddelde analistenverwachting van 5,5 dollar. De omzet steeg met 15,7% tot 11,43 miljard dollar, waarmee de gemiddelde analistenverwachting met 5,43% werd overtroffen. Ondanks deze omzetgroei verloor het aandeel sinds begin dit jaar 37,9%, mede door een negatieve trend in winstverwachtingen en een Zacks Rank #5 (Sterk Verkopen). Voor het volgende kwartaal wordt een winst van 5,93 dollar per aandeel verwacht op een omzet van 10,9 miljard dollar.

Bloom Energy: {{223185842, BLOOM ENERGY CORP., BE}} de Amerikaanse ontwikkelaar van brandstofcellen zag zijn aandelen met 23% stijgen na het sluiten van een overeenkomst met Oracle om ter plaatse stroom te leveren aan de datacenters van het technologiebedrijf die artificiële intelligentie ondersteunen.

Azië

Kia Corp: de Zuid-Koreaanse autobouwer leed in het tweede kwartaal een verlies van 570 miljoen dollar door Amerikaanse invoertarieven, wat leidde tot een winstdaling van 24% tot 2,76 miljard dollar. Ondanks deze tegenvaller steeg de verkoop in de VS met 5%, mede dankzij sterke vraag naar de nieuwe Carnival-hybride.

LG Energy Solution: de Zuid-Koreaanse batterijproducent boekte een kwartaalwinst van 358,7 miljoen dollar, meer dan dubbel zoveel als een jaar eerder, dankzij Amerikaanse subsidies en voorraadvorming. Toch waarschuwt het bedrijf voor een vertraging in de vraag naar EV-batterijen door Amerikaanse tarieven en het wegvallen van subsidies. LGES wil daarom meer inzetten op batterijen voor energieopslagsystemen (ESS) en overweegt productielijnen in de VS om te bouwen.

Europa

Deutsche Boerse: {{2036789, DEUTSCHE BOERSE AG, DB1}} de Duitse beursuitbater boekte in het tweede kwartaal een nettowinst van 508,7 miljoen euro, een stijging van 2% ten opzichte van vorig jaar. Dit resultaat lag boven de gemiddelde analistenverwachting, die uitging van een vlakke winstontwikkeling. Ondanks een daling in de volatiliteit van de aandelenmarkten, die normaal gezien inkomsten genereert, bevestigde het bedrijf zijn jaarprognose.

GlaxoSmithKline: {{9454571, GSK PLC, GSK}} de Britse farmaceut kreeg goedkeuring van de Europese Unie voor Blenrep, een geneesmiddel voor hervallen of therapieresistente vormen van multipel myeloom, een kanker van plasmacellen in het bloed. De goedkeuring volgde op fase III-studies waarin Blenrep, in combinatie met standaardbehandelingen, de progressievrije overleving verlengde en de algemene overleving verbeterde. De Amerikaanse geneesmiddelenwaakhond FDA stelde zijn beslissing over dezelfde indicatie uit, nadat een panel van onafhankelijke experts zich eerder negatief had uitgesproken vanwege ooggerelateerde bijwerkingen.

STMicroelectronics: {{244460, STMICROELECTRONICS NV, STMPA}} de chipfabrikant neemt voor maximaal 950 miljoen dollar in cash een deel van de sensorafdeling van NXP Semiconductors over. Met de overname breidt STMicro zijn aanbod van MEMS-gebaseerde sensoren uit, waaronder veiligheidssensoren voor voertuigen en druksensoren voor industriële toepassingen. De overgenomen activiteiten genereerden vorig jaar een omzet van ongeveer 300 miljoen dollar, en de deal zou in de eerste helft van 2026 worden afgerond. Eerder op de dag rapporteerde STMicro zijn eerste kwartaalverlies in meer dan tien jaar, mede door een herstructureringslast van 190 miljoen dollar.

Eni: {{1918373, ENI SPA, ENI}} de Italiaanse energiegroep rapporteerde een daling van 25% in de nettowinst voor het tweede kwartaal, tot 1,13 miljard euro, door lagere olieprijzen, zwakkere raffinagemarges en een verzwakte dollar. Ondanks deze tegenwind presteerde de gasdivisie beter dan verwacht. De winst lag boven de gemiddelde analistenverwachting van 0,93 miljard euro.

SGS: {{35775, SGS SA, SGSN}} de Zwitserse test- en inspectiegroep realiseerde in de eerste jaarhelft van 2025 een organische omzetgroei van 5,3%, in lijn met de marktverwachtingen. De omzet bedroeg 3,42 miljard Zwitserse frank, iets boven de gemiddelde analistenverwachting van 3,41 miljard frank. De operationele winst steeg met 17,1% tot 486 miljoen frank, maar bleef onder de gemiddelde analistenverwachting van 507 miljoen frank. SGS bevestigde zijn vooruitzichten voor 2025 en 2027, waaronder een organische omzetgroei tussen 5% en 7%, en voerde dit jaar al tien overnames uit van Australië tot Canada.

LVMH: {{195773, LVMH MOËT HENNESSY LOUIS VUITTON SE, MC}} de Franse luxegroep kondigde plannen aan voor een tweede fabriek in Texas tegen 2027, terwijl het bedrijf rekent op een gunstige uitkomst van de handelsgesprekken tussen de VS en Europa. De kwartaalomzet daalde met 4% tot 19,5 miljard euro, onder de gemiddelde analistenverwachting van een daling met 3%, met een terugval van 9% in de mode- en lederwarenafdeling, waar een daling van 6% was verwacht. Ondanks de moeilijke markt, vooral in China, zag LVMH daar een "tastbare verbetering", mede dankzij de succesvolle opening van een nieuwe Louis Vuitton-winkel in Shanghai. CEO Bernard Arnault blijft inzetten op stabiliteit en herstructureerde het management, terwijl hij lobbyt voor een handelsakkoord dat de exporttarieven zou beperken.

Volkswagen: {{176160, VOLKSWAGEN AG, VOW}} de Duitse autofabrikant verlaagde zijn verwachte operationele marge voor 2025 naar 4-5%, tegenover een eerdere prognose van 5,5-6,5%, als gevolg van de impact van Amerikaanse importtarieven. De kwartaalwinst daalde met 29% tot 3,8 miljard euro, mede door herstructureringskosten en een stijging in de verkoop van minder rendabele elektrische modellen. De jaaromzet zal naar verwachting gelijk blijven aan die van vorig jaar, terwijl eerder een stijging tot 5% werd voorzien. Volkswagen dringt samen met sectorgenoten aan op een handelsakkoord dat de huidige invoertarieven van 25% zou vervangen.

Puma: {{1540640, PUMA SE, PUM}} het Duitse sportmerk verwacht dit jaar verlies te maken en verlaagde zijn financiële vooruitzichten door zwakke verkopen en een verwachte daling van de brutowinst als gevolg van Amerikaanse importtarieven. De nieuwe CEO Arthur Hoeld, voormalig verkoopdirecteur bij Adidas, begon op 1 juli met de taak om de prestaties te verbeteren. Puma rekent nu op een omzetdaling van minstens 10% op jaarbasis, terwijl eerder nog groei werd verwacht. In het tweede kwartaal daalde de omzet in Noord-Amerika met 9,1% en in Europa met 3,9%, en de Amerikaanse tarieven zouden de brutowinst in 2025 met ongeveer 80 miljoen euro verminderen.

Rémy Cointreau: {{1544914, RÉMY COINTREAU SA, RCO}} de Franse producent van sterke dranken boekte in het eerste kwartaal een organische omzetgroei van 5,7%, ruim boven de gemiddelde analistenverwachting van 2,3%, en verhoogde zijn winstprognose voor het volledige boekjaar. De groei werd vooral gedragen door een zwakke vergelijkingsbasis in de VS, terwijl de daling in China als “beperkt” werd omschreven. De verwachte impact van invoertarieven op jaarbasis werd verlaagd van 65 miljoen euro naar 45 miljoen euro, dankzij een akkoord met China dat de heffingen op cognac verminderde, hoewel de verwachte impact van Amerikaanse tarieven steeg tot 35 miljoen euro.

NatWest: {{9454666, NATWEST GROUP PLC, NWG}} de Britse bank realiseerde in de eerste helft van 2025 een beter dan verwachte winststijging van 18%, met een operationele winst vóór belastingen van 3,6 miljard pond, tegenover een gemiddelde analistenverwachting van 3,46 miljard pond. Dankzij groei in leningen en deposito’s kondigde NatWest een nieuw aandeleninkoopprogramma aan ter waarde van 750 miljoen pond. De bank verhoogde haar rendementsverwachting op tastbaar eigen vermogen tot 16,5%, tegenover een eerdere prognose van maximaal 16%.

Benelux

Signify: {{161424593, SIGNIFY NV, LIGHT}} de omzet van de Nederlandse verlichtingsfabrikant daalde in het tweede kwartaal met 4,4% tot 1,418 miljard euro. Het bedrijf bevestigde zijn groeiverwachting voor het volledige jaar, met sterke prestaties in de professionele markt in Noord-Amerika en een solide vraag naar slimme verlichting bij consumenten. De aangepaste EBITA daalde met 6,5% tot 110 miljoen euro, iets onder de gemiddelde analistenverwachting van 116 miljoen euro. Het personeelsbestand werd met bijna 6% teruggebracht tot 29.456 werknemers eind juni, na herstructureringen en aanpassingen aan lagere productievolumes.

WDP: {{29353, WAREHOUSES DE PAUW SA, WDP}} de Belgische logistieke vastgoedspeler rapporteerde een EPRA-winst per aandeel van 0,75 euro in de eerste jaarhelft van 2025, boven de gemiddelde analistenverwachting van 0,73 euro. De jaar-op-jaar groei van 5,6% is opmerkelijk, gezien het gemiddeld aantal uitstaande aandelen met 3% toenam. De brutohuuropbrengsten lagen 3,5% boven de verwachtingen dankzij versnelde investeringen en een sterke bezettingsgraad. WDP bevestigde zijn vooruitzichten voor 2025 met een EPRA-winst per aandeel van 1,53 euro, net onder de verwachte 1,54 euro, en herhaalde zijn “Blend27”-strategie met een doelstelling van 1,70 euro tegen eind 2027. Geen impact op de “kopen”-aanbeveling en koersdoel van 32 euro bij KBC Securities.

Materialise: {{104770210, MATERIALISE, MTLS}} de Belgische 3D-printspecialist zag zijn omzet in het tweede kwartaal van 2025 met 5,8% dalen tot 64,8 miljoen euro, ondanks een sterke groei van bijna 17% in de medische divisie. De terugval werd veroorzaakt door geopolitieke onzekerheid en aanhoudende macro-economische tegenwind, die vooral de Manufacturing- en Software-segmenten trof. Dankzij gerichte kostenbeheersing verbeterde de operationele winstgevendheid kwartaal-op-kwartaal, en werd opnieuw een bescheiden nettowinst van 0,2 miljoen euro geboekt. Materialise verlaagde zijn omzetverwachting voor 2025 licht naar 265 à 280 miljoen euro, maar bevestigde zijn aangepaste EBIT-doelstelling van 6 tot 10 miljoen euro voor het volledige boekjaar. KBCS handhaaft de “opbouwen”-aanbeveling maar verlaagt het koersdoel van 8,2 euro naar 8 euro.

Pharvaris: {{322635487, PHARVARIS, PHVS}} het Nederlands farmaceutisch bedrijf haalde 201,2 miljoen dollar op via een geüpdatet openbare aandelenemissie, waarbij 9.562.500 gewone aandelen werden uitgegeven aan 20 dollar per stuk, met een korting van 13,49% ten opzichte van de laatste koers vóór de aankondiging. Daarnaast werden ook warrants uitgegeven voor 500.000 aandelen aan 19,99 dollar per stuk. De opbrengst zal worden gebruikt voor R&D, de opbouw van een verkoop- en marketingteam in de VS, en algemene bedrijfsdoeleinden. De kaspositie is hierdoor verlengd tot in de eerste helft van 2027. Het koersdoel van 29 dollar en de “kopen”-aanbeveling werden herbevestigd.

Heijmans: {{63511, KONINKLIJKE HEIJMANS NV, HEIJM}} de Nederlandse bouwgroep kende een sterk eerste halfjaar in 2025, met een omzetstijging tot 1,310 miljard euro, tegenover 1,217 miljard euro in dezelfde periode vorig jaar. De onderliggende EBITDA steeg naar 112 miljoen euro met een marge van 8,5%, vergeleken met 91 miljoen euro en een marge van 7,5% in H1 2024. Het aantal verkochte woningen nam licht toe tot 1.634, en de orderportefeuille bleef stabiel op 3,0 miljard euro, met een verbeterde kwaliteit. Heijmans verhoogde zijn outlook voor 2025 en mikt nu op een onderliggende EBITDA-marge van circa 9,0%, in plaats van minimaal 8,0%.

Elia Group: {{12349481, ELIA GROUP SA/NV, ELI}} de Belgische transmissienetbeheerder overtrof in de eerste jaarhelft van 2025 ruimschoots de verwachtingen met een nettowinst van 269,3 miljoen euro, een stijging van 48,4% ten opzichte van de verwachte 223,8 miljoen euro. Deze meevaller kwam vooral door een sterkere winstbijdrage van de 50Hertz-divisie dankzij pro-rata winstherkenning (+28,1 miljoen euro), hogere geactiveerde rente (+16,6 miljoen euro) en een prefinancieringsovereenkomst (+13,4 miljoen euro). Ook ETB presteerde beter dan verwacht, mede door een eenmalige compensatie van 9,7 miljoen euro. Elia bevestigde zijn vooruitzichten voor 2025 met een nettowinst voor aandeelhouders tussen 490 en 540 miljoen euro, gebaseerd op een aangepaste renteveronderstelling van 3,1% voor de 10-jaars OLO en 2,5% voor de 10-jaars Bund. Na de kapitaalverhoging van 2,2 miljard euro herstelde het aandeel en noteert het boven het koersdoel van 95 euro. Geen impact op de “opbouwen”-aanbeveling en koersdoel van 95 euro.

Proximus: {{9421550, PROXIMUS SA, PROX}} de Belgische telecomoperator rapporteerde in het tweede kwartaal van 2025 een onderliggende EBITDA van 491 miljoen euro, een stijging van 1,2% pro forma en in lijn met de verwachtingen (KBC Securities: 493 miljoen euro; gemiddelde analistenverwachting: 490 miljoen euro). De groei werd gedragen door een goede prestatie op de thuismarkten, maar werd tenietgedaan door een sterke tegenvaller bij Proximus Global, dat kampte met volumeverlies en prijsdruk en daarmee ruim onder de jaarprognose bleef. Door de aanhoudende druk verlaagt Proximus zijn EBITDA-groeiverwachting voor 2025 van circa 2% naar ‘tot 1%’. Positief is de ondertekende intentieverklaring voor de uitrol van fiber in Wallonië, wat bijkomende investeringen beperkt houdt. De “opbouwen”-aanbeveling en koersdoel van 8,7 euro blijven behouden.

ING: {{1968917, ING GROEP NV, INGA}} de Nederlandse bank heeft de overname afgerond van een belang van 17,6% in Van Lanschot Kempen, waarmee het totale belang op 20,3% komt. De transactie werd in maart 2025 aangekondigd en vond plaats in twee stappen, na goedkeuring door de toezichthouder. ING benadrukte dat de overname slechts een minimale impact heeft op de CET1-kapitaalratio.

Cofinimmo: {{94635, COFINIMMO SA, COFB}} de Belgische vastgoedgroep rapporteerde in de eerste helft van 2025 resultaten die boven de EPRA-winstverwachting van 6,20 euro per aandeel lagen, exclusief niet-recurrente effecten in verband met een mogelijke fusie met Aedifica. De meevaller kwam door lagere huurlasten en hogere financiële inkomsten. Tot en met juli realiseerde Cofinimmo al 70% van het desinvesteringsdoel van 100 miljoen euro. In de eerste zes maanden was Cofinimmo netto voor 20 miljoen euro desinvesteerder, met 36 miljoen euro aan investeringen tegenover een jaarprognose van 170 miljoen euro. De like-for-like huurgroei bedroeg 2,8%, iets onder de indexatie van 3,0%, door negatieve huurherzieningen. De vastgoedwaarderingen werden licht neerwaarts bijgesteld, vooral in Frankrijk (-1,1%) en voor kantoren (-0,2%). Geen impact op de “kopen”-aanbeveling en koersdoel van 83 euro.

Aanbevelingen

Macrokalender

Wisselkoersen

Grondstoffen overzicht

Bedrijvenkalender

Adviezen (uitgelezen)

  • Het koersdoel voor Akzo Nobel gaat bij Berenberg van 80 naar 75 EUR
  • Het koersdoel voor BE Semiconductor gaat bij Barclays van 125 naar 120 EUR
  • Het koersdoel voor BNP Paribas gaat bij RBC van 85 naar 86 EUR
  • Het koersdoel voor Carrefour gaat bij Barclays van 15,5 naar 15,75 EUR
  • Het koersdoel voor Dassault Systèmes gaat bij Citigroup van 36 naar 33 EUR
  • Het koersdoel voor Dassault Systèmes gaat bij Barclays van 33 naar 31 EUR
  • Het koersdoel voor Deutsche Bank gaat bij Citigroup van 25 naar 24,4 EUR en de aanbeveling verandert van Neutral naar Sell
  • Het koersdoel voor Deutsche Bank gaat bij JP Morgan van 26,3 naar 30 EUR
  • Het koersdoel voor LVMH gaat bij JP Morgan van 540 naar 525 EUR
  • Het koersdoel voor LVMH gaat bij Deutsche Bank van 535 naar 520 EUR
  • Het koersdoel voor Materialise gaat bij KBC Securities van 8,2 naar 8 USD
  • Het koersdoel voor Neste gaat bij RBC van 13 naar 17 EUR
  • Het koersdoel voor Nestlé gaat bij Barclays van 89 naar 86 CHF
  • Het koersdoel voor Nestlé gaat bij Deutsche Bank van 82 naar 81 CHF
  • Het koersdoel voor Nokia gaat bij Barclays van 3,8 naar 3,4 EUR
  • Het koersdoel voor RELX gaat bij Barclays van 4430 naar 4475 GBPp
  • Het koersdoel voor Repsol gaat bij Barclays van 15 naar 17 EUR
  • Het koersdoel voor Roche gaat bij HSBC van 295 naar 285 CHF
  • Het koersdoel voor Rolls-Royce gaat bij Deutsche Bank van 935 naar 1000 GBPp
  • Het koersdoel voor STMicroElectronics gaat bij Jefferies van 33 naar 30 EUR
  • Het koersdoel voor STMicroElectronics gaat bij TD Cowen van 29 naar 23 EUR
  • Het koersdoel voor STMicroElectronics gaat bij Deutsche Bank van 32 naar 30 EUR