Bolero lanceert Bolero Crowdfunding


Bolero, het onlinebeursplatform van KBC Securities, ontwikkelt BoleroCrowdfunding.be: een crowdfundingplatform waarop een (startende) ondernemer een oproep kan doen om aan financiering te komen. Geïnteresseerde investeerders kunnen met een relatief klein bedrag de groei van ondernemingen ondersteunen. Vanaf vrijdag 26 september kunnen ondernemers en potentiële investeerders zich al aanmelden op het nieuwe platform. 

Financiële crowdfunding als financieringsmogelijkheid

KBC ziet financiële crowdfunding als een waardevolle financieringsmogelijkheid voor innovatieve start-ups en kmo’s.

Bij financiële crowdfunding krijgt een investeerder een financieel instrument als tegenprestatie voor zijn investering. Dat kan bv. in de vorm van een aandeel of obligatie zijn. Belgische investeerders zullen via BoleroCrowdfunding.be vanaf 25 euro rechtstreeks kunnen investeren in de ondernemingen die hen interesseren. Net zoals bij andere crowdfundinginitiatieven, beheert de investeerder zelf zijn portefeuille en moet hij zich ook bewust zijn van de risico’s verbonden aan dergelijke investering in risicokapitaal.

Bolero, het onlinebeursplatform van KBC Securities, ontwikkelt het crowdfundingplatform om ondernemers en investeerders samen te brengen en bouwt daarbij voort op zijn huidige aanbod voor investeerders.

KBC houdt zijn Bolero Crowdfundingplatform boven de doopvont tijdens de KBC Securities Entrepreneurial Summit

Op zaterdag 13 december werd het Bolero Crowdfundingplatform in primeur voorgesteld aan het talrijk opgekomen publiek tijdens de eerste editie van KBC Securities Entrepreneurial Summit in de KBC-Toren in Antwerpen. Meer dan 500 geïnteresseerde kandidaat-investeerders woonden de presentaties en uiteenzettingen over innovatie, entrepreneurship en crowdfunding bij. Later deze maand wordt het platform voor iedereen toegankelijk.

Meer dan honderd startende ondernemingen meldden zich reeds aan op www.BoleroCrowdfunding.be en de eersten zullen weldra de crowd aanspreken voor de financiering van hun onderneming via Bolero Crowdfunding.

 

Persbericht 26/09/14

KBC lanceert crowdfundingpmatform waar ondernemers en investeerders elkaar vinden. 

Persbericht 13/12/14

KBC houdt zijn Bolero Crowdfundingplatform boven de doopvont. 

Meer weten?

Meer informatie over Bolero crowdfunding vindt u op https://bolero-crowdfunding.be of volg ons op Twitter @BoleroCrowdfund.

U kunt ook contact opnemen met het Bolero Crowdfundingteam via info@bolero-crowdfunding.be.