Bolero zet strafste kwartaal ooit neer


Bolero, het online beleggingsplatform van KBC Securities, zet strafste kwartaal ooit neer in termen van beurstransacties. Ook de groei aan nieuwe Bolero-rekeningen en assets under administration (het belegd vermogen bij Bolero) bleef sterk. Bolero mocht maar liefst 25% nieuwe klanten verwelkomen ten opzichte van vorig kwartaal. Opmerkelijk meer jongere beleggers (jonger dan 35 jaar) vonden via Bolero hun weg naar de beurs. De voorbije 5 jaar heeft Bolero zich met succes gepositioneerd tot de meest toonaangevende speler in de Belgische onlinebrokermarkt
 
Quote Bart Vanhaeren, CEO Bolero: “De resultaten van het voorbije kwartaal passen helemaal in het fantastische parcours dat Bolero de voorbije 5 jaar heeft afgelegd. Bolero is echt uitgegroeid tot de meest toonaangevende Belgische broker en dat dankzij het harde werk van een hypergemotiveerde ploeg en onze goede samenwerking met het KBC-netwerk o.a. via heel wat demosessies en beleggersevents. Begin dit jaar werd dit opnieuw bevestigd door de Belgische beleggers die ons voor het 3e jaar op rij verkozen tot “broker van het jaar”  
 
De belangrijkste mijlpalen en realisaties van de voorbije 5 jaar van Bolero vindt u in een overzichtelijke infographic dieu hieronder kan downloaden. 
Recordkwartaal in aantal beurstransacties
 
Bolero zette zijn strafste kwartaal ooit neer in termen van transacties. Het aantal transacties in Q1 2018 lag maar liefst 37% hoger dan in het vierde kwartaal van 2017 en 60% hoger dan het eerste kwartaal van 2017, wat toen ook al een historisch recordkwartaal was. 

Niet alleen het erg gunstige beursklimaat in januari, maar ook de nog steeds lage rente hebben de transacties een stevige duw gegeven: heel wat beleggers namen bij het begin van het jaar het goede voornemen om op de beurs aan de slag te gaan. Anderzijds zet ook de stevige aangroei van nieuwe Bolero-klanten een turbo op het totale aantal transacties.

Ook lag de activiteitsgraad van de klanten terug op niveaus van voor de invoering van de speculatietaks.

In februari zorgde de volatiliteit op de markten voor heel wat actie bij de beleggers, wat eveneens bijdroeg tot het grote aantal transacties. Op zulke momenten is de rechtstreekse toegang die Bolero-klanten hebben tot de marktenzaal en de KBC-analisten een waardevolle bron van informatie. De uitgebreide duiding bij de markten wordt sterk gewaardeerd zodat klanten zelf hun beleggingsportefeuille door wat woeliger beurswater kunnen loodsen. Er was dan ook geen serieuze verkoopgolf op te merken bij de Bolero-klanten. De aankoop-verkoopratio bleef over alle maanden van Q1 2018 min of meer dezelfde: er werden meer effecten aangekocht dan verkocht. 

Opnieuw valt op hoe sterk mobiele transacties in de lift zitten: 36% van alle Bolero-transacties wordt via smartphone en/of tablet ingezet. In 2017 gebeurden 31% van de transacties mobiel.
 
25% meer nieuwe klanten, vooral jonge beleggers

Bolero kende tijdens het eerste kwartaal opnieuw een stevige klantengroei:  het verwelkomde liefst 25% meer nieuwe klanten dan in het 4e kwartaal 2017. Dankzij de aanhoudende lage rente en de positieve beursvooruitzichten begin dit jaar vonden heel wat beleggers de weg naar de beurs. Opmerkelijk dit jaar is dat ook meer jonge beleggers (< 35 jaar) interesse tonen in de beurs. Ze maken nu 33% van de nieuwe Bolero-klanten uit, terwijl dat in 2016 nog maar 21% was. Al jaren zet Bolero in op een uitgebreid opleidingen- en informatieaanbod en een heuse Bolero Academy om zo jonge beleggers of beleggers die hun eerste stappen op de beurs willen zetten optimaal te ondersteunen. 

Aangroei belegd vermogen ondanks kleine beursdip
 
Het belegde vermogen bij Bolero ging er in het eerste kwartaal van 2018 verder op vooruit. In januari hielp de forse stijging van de beurskoersen een beetje, maar die werd in februari en maart teniet gedaan toen de markten onder druk kwamen te staan. De succesvolle Bolero 2%-wervingscampagne  wierp opnieuw vruchten af voor de aangroei van het vermogen bij Bolero. Het belegd vermogen kwam na het eerste kwartaal van 2018 maar liefst 17,9% hoger uit dan na het eerste kwartaal vorig jaar.