Beginnen met beleggen in ETF’s aan scherpe tarieven

Beginnen met beleggen in ETF’s aan scherpe tarieven

Beginnen met beleggen in ETF’s aan scherpe tarieven

Om het je makkelijker te maken om te beginnen met beleggen, stelde Bolero de ETF playlist samen. Inderdaad, een playlist met een ETF naar ieders smaak én al beschikbaar vanaf € 2,5 makelaarsloon.

De Bolero ETF playlist

In de ETF playlist vind je een uitgebreid aanbod ETF’s, aangepast aan ieders smaak. De lijst is opgedeeld in verschillende accenten zo kun je zelf beslissen welke je het meest aanspreken.


Beleggen via de ETF playlist kan al vanaf €2,5

Wil je met een kleiner bedrag beleggen? Bekijk dan zeker de ETF playlist. In deze lijst vind je meer dan 50 verschillende ETF’s. Voor alle ETF’s uit de playlist geldt er een speciaal tarief. Investeer je minder dan € 250 dan betaal je slechts €2,5 makelaarsloon. Investeer je tussen €250 en €1.000 dan betaal je €5 makelaarsloon.

De volledige tarievenlijst van Bolero, vind je op onze tarieven pagina.


Een ETF, wat is dat juist?

Een ETF (Exchange-traded fund of tracker genoemd) is een beleggingsproduct dat een index, een mandje van aandelen of andere effecten volgt.

Wat zijn de voordelen van beleggen in een ETF?

Via een ETF beleg je met één aankoop meteen in honderden bedrijven en zo spreid je je risico. In beleggerstermen heet dat “diversificatie”.

Daarom kun je een ETF vergelijken met een winkelmandje waarin een ruim assortiment aan goederen te vinden is. Het voordeel van die spreiding is vervolgens dat de waarde van een ETF vaak minder schommelt dan die van individuele aandelen.

Je hoeft een ETF dus niet dagelijks op te volgen. Je kunt bijvoorbeeld iedere maand een klein bedrag investeren in een ETF en op die manier volgen hoe deze presteert.

ETF’s laten je toe te beleggen in een accent naar keuze. Ze kunnen een bepaalde sector bv. “clean energy” of regio weerspiegelen bv. “Europa”. Maar even goed kan het mandje opgebouwd zijn rond een bepaald thema bv. “water” of rond een trend zoals Artificial Intelligence.

Naast het wijzen op voordelen van beleggen in ETF’s is het ook onze taak om je bewust te maken van de risico’s. Het belangrijkste is het marktrisico (door fluctuaties op de markt kan een ETF minder waard zijn bij verkoop dan bij aankoop). Andere risico’s zijn het valutarisico, het liquiditeitsrisico en de trackingerror. Meer duiding bij de risico's vind je hier

Meer weten over ETF’s?

In onze Bolero Academy vind je interessante video’s waarin onze Bolero-specialisten alle details over ETF’s uitleggen. Neem zeker een kijkje. Of je kan ook terecht op onze onlinegids voor ETF's. Wil je meer informatie over de specifieke ETF's die in de playlist zitten? Dat liggen we haarfijn uit in een aantal Playlist-ETF-video's

We willen je er nog op wijzen dat je een wettelijk verplichte beurstaks betaalt bij de aan- of verkoop van een ETF. Die belasting bedraagt tussen 0,12 en 1,32% van het bedrag van aan-of verkoop. Een uitgebreide uitleg vind je op onze onlinegids.  

Hoe koop ik een ETF?

ETF's worden op dezelfde manier als aandelen gekocht of verkocht. Je kunt ze eenvoudig aankopen via de Bolero-app of via het Bolero-webplatform.

Nog geen klant bij Bolero?

Waarom kiezen voor Bolero?

✔ Een gebruiksvriendelijk beleggingsplatform en bekroonde app
✔ Dagelijkse inzichten, aandelentips, analyses… van o.a. de KBC-analisten
✔ Altijd scherpe tarieven
✔ Tal van online opleidingen om je wegwijs te maken op de beurs en het platform
✔ Een ruim informatieaanbod om geen enkele beleggingsopportuniteit te missen