Bolero vergroot slagkracht als onderdeel van KBC Bank

KBC Securities is al jaren een gevestigde waarde als onafhankelijk beurshuis. Het wil zijn positie als Belgisch marktleider en topspeler in de Benelux nog versterken en de dienstverlening aan zijn klanten voortdurend verbeteren. Daarom bekijkt KBC Securities hoe het zijn werking zo optimaal mogelijk kan laten verlopen.

Na een grondige interne oefening kwam KBC Securities tot de conclusie dat het zijn ambities nog beter kan waarmaken door meer en maximaal de focus te leggen op de zakenbankactiviteiten, het bieden van oplossingen voor professionele klanten die actief zijn in de financiële markten. Het gaat dan om makelaardij (brokerage) en aandelenresearch, equity capital markets, financial advisory en begeleiding van KBC-klanten bij fusies en overnames.

Een aantal andere succesvolle activiteiten binnen KBC Securities (Bolero, Bolero Crowdfunding, Securities Services) hebben een nieuwe maturiteitsfase bereikt en worden daarom elders ondergebracht binnen KBC waar ze voortaan nog meer tot hun recht kunnen komen, nog beter ondersteund worden en een nog betere dienstverlening kunnen bieden.

Bolero en Bolero Crowdfunding behouden hun merknaam, eigen platform en klantenportefeuilles maar maken vanaf 1 juli 2018 juridisch deel uit van divisie België en passen zo helemaal in het omni-kanaalaanbod van KBC Bank & Verzekeringen.

Veelgestelde vragen

Kadering

Waarom deze wijziging? Wat is mijn voordeel als klant?

KBC groep biedt de meest volledige beleggersservice op de markt: klanten kunnen zelf vrij kiezen e/o combineren tussen:
 
  • zelf (= Bolero) 
  • samen (= met advies)
  • laten (= experts beheren)
Dat zal voortaan nog makkelijker en handiger gaan.  Denk op termijn bv. aan éénmalig doorlopen van de klantenregistratie en meteen toegang tot alle drie de proposities (=nieuw), compleet overzicht van alle deelportefeuilles in KBC Invest (=vandaag reeds mogelijk).

Wordt Bolero een onderdeel van KBC Touch / Mobile?

De merknaam en het platform van  “Bolero” blijven behouden.  Voor de klant wijzigt er in principe niets. Bolero blijft een afzonderlijke volwaardige servicepropositie voor de belegger-het-zelver.

Praktisch

Brengt dit voor de klant extra administratie met zich mee?

Wij zorgen ervoor dat de overgang zo automatisch mogelijk gebeurt en zonder onnodige hinder voor u als Bolero-klant. U zult uw Bolero-contract niet hoeven te vernieuwen. 

Ik heb een zichtrekening bij een andere financiële instelling aan mijn Bolero-rekening gekoppeld als vaste tegenrekening, kan dit nog?

Hier verandert er niets voor u als Bolero-klant. U heeft nog steeds de vrije keuze welke tegenrekening u wenst te koppelen aan uw beleggingsportefeuille bij Bolero.  Dat kan om het even welke Belgische bankrekening zijn.

Ik ben geen KBC-klant, maar had wel een Bolero-rekening. Word ik nu automatisch KBC-klant?

Als Bolero-klant was u klant bij KBC Securities, een onderdeel van de KBC Groep. Door de organisatorische verschuiving van Bolero wordt u nu inderdaad klant bij KBC Bank. Maar niets verplicht u om effectief gebruik te maken van het ruimere dienstenaanbod van KBC: u kiest helemaal zelf. 

Ik ben klant van CBC / KBC Brussels: word ik nu bijkomend ook klant bij KBC Bank?

Als CBC-klant wordt u inderdaad via uw Bolero-rekening achterliggend ook klant bij KBC Bank. KBC Brussels-klanten zijn achterliggend al klant bij KBC Bank, voor hen verandert er niets. Zowel als CBC- of als KBC Brussels-klant kunt u dus perfect uw Bolero-rekening behouden. 

Bescherming

Hoe zit het met de depositogarantieregeling als Bolero overgaat in KBC?

Na de overgang valt uw cashrekening bij Bolero onder de depositogarantieregeling van KBC Bank. Het Beschermingsfonds voor Deposito's en Financiële instrumenten garandeert de deposito's ten belope van maximaal € 100.000 per persoon per financiële instelling.  Omdat tot op heden, KBC Bank en KBC Securities twee verschillende vennootschappen zijn, was zowel uw geldrekening bij KBC Bank als uw cash bij KBC Securities beschermd tot € 100.000. 

Hoe zit het met de bescherming van mijn effecten als Bolero overgaat in KBC?

Wat betreft uw effecten zelf, geniet u reeds een grote wettelijke bescherming. U blijft immers te allen tijde eigenaar van deze effecten. Het Beschermingsfonds voor Deposito's en Financiële instrumenten voorziet in een garantie tot maximaal € 20.000 per klant, mocht uw financiële instelling in gebreke blijven voor het teruggeven van uw financiële instrumenten. Uw effectenportefeuille bij Bolero zal in de toekomst onder de effectenbescherming van KBC Bank vallen. 

Aanbod

Bij Bolero kan ik beleggen in een zeer brede waaier van beursgenoteerde producten. Blijft dit zo?

Bolero is een broker … en niet zomaar een: Bolero biedt u toegang tot meer dan 4 miljoen verschillende effecten.  Via het Bolero-beleggingsplatform kan u beleggen in alle beursproducten op de belangrijkste beurzen ter wereld.  Bolero biedt ook het grootste productaanbod, van aandelen, certificaten en obligaties tot opties, trackers, warrants, turbo’s of sprinters.  Dat blijft zo. 

Blijf ik de tips en beleggingsinformatie van de KBC Securities-analisten ontvangen?

Bolero blijft als vanouds haar klanten verwennen met een breed scala aan gratis beleggingsinformatie en tips. De bestaande samenwerking met de vermaarde analistenteams van KBC Securities en KBC Asset Management wordt gewoon voortgezet.

Zullen er nog steeds beleggersevents en bedrijfsbezoeken worden aangeboden?

De service die Bolero haar klanten biedt, verandert niet. 

Bolero biedt regelmatig interessante kortingsacties in tal van beursproducten (Turbo's, ETF's,...). Blijven deze bestaan?

Bolero zal ook in de toekomst voor haar klanten zulke straffe campagnes blijven opzetten met emittenten die daartoe bereid zijn.  

Blijft het gratis makelaarsloon dat ik van Bolero ontving nog geldig?

Uw gratis makelaarsloon zal geldig blijven. 

Service

De tarieven voor beurstransacties liggen bij Bolero lager dan bij KBC. Wijzigt dit?

Bolero heeft zich steeds gepositioneerd als de online broker waar u de beste prijs/kwaliteitsverhouding vindt: scherpe marktconforme tarieven, een machtig makkelijk beleggingsplatform met apps voor tablet + smartphone en ongeëvenaarde gratis beleggingscontent. Bolero blijft inzetten op deze unieke concurrentiële positie. 

Blijft de dienstverlening van Bolero dezelfde als vroeger?

Er wijzigt niets aan de ambitie van Bolero om een uitmuntende service te leveren. Het hele Bolero-team blijft trouwens aan boord. Het ganse pakket van services en diensten van vandaag blijft dus intact en alle lopende en geplande projecten gaan gewoon door. Ook de Bolero Orderdesk blijft voor u beschikbaar van 8 tot 22 uur conform de openingsuren van de beurzen. 
 
Het is absoluut de bedoeling van KBC om voluit te blijven investeren in Bolero.  Daarbij is de input van onze vele klanten zeer belangrijk om samen met u de juiste keuzes te maken zodat we onze beleggers nog beter kunnen bedienen.  

Portefeuilles KBC- Bolero

Ik heb mijn Bolero-rekening om zelf wat te kunnen beleggen, naast mijn adviesportefeuille bij de bank. Kan ik de twee portefeuilles gescheiden houden?

U kan deze portefeuilles, net zoals vandaag, gescheiden houden. Er wijzigt niets.

Bij KBC heeft men mij ingeschaald als ‘defensief’. Bij Bolero beleg ik in turbo’s en zelfs opties. Hoe zal dat gaan in de toekomst?

Dit kan in de toekomst net zo goed als vandaag.