ma. 9 mei 2022
15:00

Net voor de beurs in de VS de deuren opent, blikken we even terug op het belangrijkste bedrijfsnieuws in Amerika.
Under Armour onderuit na mager kwartaal en sombere vooruitzichten
- Under Armour pakte vrijdag verrassend uit met een kwartaalverlies en zette nieuwe vooruitzichten in de markt die duidelijk niet aan de marktverwachtingen voldeden. Volgens de groep zal de jaarwinst immers slechts op 63 tot 68 dollarcent uitkomen, terwijl gemiddeld op een jaarwinst van 83 dollarcent werd gerekend. Hogere transportkosten en hernieuwde COVID-19-beperkingen in China drukken hun stempel op de prestatie van het bedrijf. Volgens Under Armour hebben de beperkingen geleid tot een daling van de omzet uit de regio Azië-Stille Oceaan met 14% in het voorbije kwartaal. De regio was vorig jaar goed voor zo’n 15% van de groepsomzet.
GoPro stelt teleur met vooruitzichten
- GoPro slaagde in het voorbije kwartaal in een omzetgroei van 6,4% tot 216,7 miljoen dollar en bleef daarmee nipt onder de lat van 217,1 miljoen dollar. Met een winst per aandeel van 9 dollarcent deed de groep het wel beter dan de verwachte 6 dollarcent. Minder goed deed de groep het met de vooruitzichten voor de winst per aandeel in het huidige kwartaal. De groep rekent op een daling binnen een vork van 4 tot 8 dollarcent, terwijl de markt rekening hield met een klim richting 15 dollarcent.
Coinbase-aandelen zakken tot laagste niveau sinds beursdebuut
- Coinbase Global kende vrijdag een bijzonder zwakke beursdag en daalde tot het laagste niveau sinds het beursdebuut van de cryptocurrency-beurs in 2021. Het bedrijf komt morgen met kwartaalcijfers. Het zal nochtans niet aan het optimisme van CEO Brian Armstrong gelegen zijn. Op een conferentie stelde hij een groei van het aantal gebruikers van cryptomunten in het vooruitzicht van 200 miljoen vandaag tot 1 miljard binnen 10 jaar. Ondertussen blijft Bitcoin wel in de hoeken staan waar de klappen vallen en zakt de munt deze morgen verder weg onder de kaap van 35.000 dollar tot zo’n 33.000 dollar.
Ford Motor zou 8 miljoen Rivian Automotive-aandelen verkocht hebben
- Ford Motor heeft volgens mediaberichten 8 miljoen aandelen van Rivian Automotive van de hand gedaan. De autobouwer heeft 102 miljoen aandelen van de EV-producent in portefeuille en kan die bij het vervallen van de lock-up nu van de hand doen. Tijdens een lock-up kunnen de aandelen van een bedrijf dat naar de beurs ging niet door de investeerders van het eerste uur verkocht worden.
Musk heeft forse ambities met Twitter
- Elon Musk wil volgens een bericht in de New York Times de jaarlijkse omzet van Twitter verhogen tot 26,4 miljard dollar in 2028, tegenover 5 miljard vorig jaar. De krant kon een pitch van Musk inkijken waaruit blijkt dat het belang van advertenties zal dalen tot 45% van de omzet, tegen 90% in 2020. In 2028 zal dat 12 miljard dollar aan omzet opleveren, terwijl abonnementen naar verwachting nog eens 10 miljard dollar zullen opbrengen, aldus het rapport. Musk verwacht dat hij Twitters gemiddelde inkomsten per gebruiker kan verhogen tot 30,22 dollar in 2028 van 24,83 dollar vorig jaar.
Vale sluit nikkel-deal met Tesla
- De Braziliaanse mijnbouwer Vale heeft een langetermijnovereenkomst gesloten met Tesla om de Amerikaanse maker van elektrische voertuigen te voorzien van nikkel uit zijn Canadese activiteiten. Vale gaf geen financiële details over de deal en zei niet hoe lang het zal duren.
Nvidia Corporation schikt voor 5,5 miljoen dollar met Amerikaanse beurswaakhond SEC
- Nvidia Corporation schikt voor 5,5 miljoen dollar met de Amerikaanse beurswaakhond SEC over een zaak waarin het technologiebedrijf ervan werd beschuldigd de impact van cryptomining op zijn gamingactiviteiten niet naar behoren te hebben bekendgemaakt. In 2018 werden de chips van Nvidia populair voor cryptomining, het proces van het verkrijgen van cryptobeloningen in ruil voor het verifiëren van transacties op gedistribueerde grootboeken, aldus de SEC. De toezichthouder beweerde dat Nvidia op de hoogte was van die informatie, maar verzuimde die te delen met beleggers.
Bausch + Lomb krijgt waardering van 6,48 miljard dollar bij beursgang
- Bausch + Lomb maakte vrijdag zijn Amerikaanse beursdebuut en kreeg een waardering mee van 6,48 miljard dollar. Het aandeel opende op 18,50 dollar in vergelijking met de IPO-prijs van 18 dollar, wat overigens ver onder de initiële prijsvork van 21 tot 24 dollar lag. De beursgang bracht 630 miljoen dollar op voor de verkopende aandeelhouder. Het aanbod was het op één na grootste van dit jaar na de beursgang van de private-equitygigant TPG, die in januari bijna 1 miljard dollar opbracht.
Dropbox presteert in lijn met verwachting
- Dropbox rapporteerde een 9,9% hogere omzet van 562,4 miljoen dollar voor het voorbije kwartaal en puurde daar een winst per aandeel uit van 38 dollar. De groep presteerde daarmee in lijn met de verwachting.