vr. 23 okt 2020
9:25

Orange Belgium
- De resultaten van Orange Belgium over het derde kwartaal waren beter dan verwacht. De verwachte omzet uit retaildiensten (+4%, verwacht +2%) en de bedrijfskasstroom (EBITDAaL) van 89,4 miljoen euro (verwacht: 87,2 miljoen) werden met resp. 2% en 3% geklopt, ondanks Covid-beperkingen en winkelsluitingen. De commerciële dynamiek is zichtbaar in de convergente (+17.000) en postpaid (+21.000) netto abonnementswinsten. Orange mikt voor 2020 op een lichte omzetdaling op vergelijkbare basis, een lichte capexdaling en een EBITDAaL van 310 à 330 miljoen euro. Voor KBC Securities-analist Ruben Devos blijft de groep op koers om aan de bovenkant van de EBITDAal-jaardoelstellingen uit te komen (ongeveer 325 miljoen euro) en om de winst jaarlijkse met gemiddeld met 32% op te trekken tussen 2019 en 2022. Geen impact op “Kopen”-advies en 23 euro koersdoel.
Gimv
- Gimv en oprichter Mike van Woensel verkopen Eurocept Homecare - actief in ‘Hospital-at-home’-diensten en complexe wondzorg - aan Mediq, een Nederlandse leverancier van medische hulpmiddelen en zorgoplossingen. Gimv verwierf zijn minderheidsbelang in 2014 en scoorde naar eigen zeggen een mooi groeiverhaal. De deal heeft geen significante impact op de nettoactiefwaarde van Gimv per 31 maart 2020 en er worden geen verdere financiële details bekend gemaakt. Voor KBC Securities-analist Michiel Declercq telt de recente druk op de beurskoers, die de onderliggende waardering daardoor niet meer weerspiegelt. De groep moet immers nog de gestegen waarderingsmultiples sinds eind maart doorrekenen. Het advies stijgt van “Houden” naar “Opbouwen”, bij ongewijzigd koersdoel van 55 euro.
Vastned Retail
- Bij Vastned Retail België werden definitieve akkoorden gesloten met meer dan 95% van de huurders die getroffen werden door de lockdown. De bezettingsgraad bleef tijdens het derde kwartaal stabiel op 97,3% en er werd slechts een beperkte waardedaling in de vastgoedportefeuille (-0,7%) opgetekend, ten opzichte van het eerste halfjaar. De schuldgraad daalde met 0,7% tot een erg comfortabele 30,9%. Het management mikt voor het volledige boekjaar 2020 op een EPRA-winst van 2,35 à 2,45 euro per aandeel, onder meer dankzij de recente verkoop van een niet-strategisch retailpark voor een meerwaarde van 1,5 miljoen euro. Reinier Walta werd benoemd tot “strategische CEO ad interim”.
Argenx
- Terwijl de koers van Argenx gisteren fors onder druk stond, hield het management een conference call met analisten. Het belangrijkste item blijft de commerciële lancering van efgartigimod in de VS in 2021. Verder wordt de nadruk op de subcutane variant van efgartigimod meer uitgesproken, aangezien de ontwikkelingen buiten de indicaties MG en ITP (PV, CIDP en een vijfde - nog onbekend - ziektebeeld) slechts de subcutane formulering zullen kennen. Hoewel er geen vertraging is in de klinische ontwikkeling voor de nog onbekende vijfde indicatie voor efgartigimod, zal er pas in de eerste helft van 2021 meer informatie vrijgegeven worden, om concurrentiële redenen. De groep stevent af op een bewogen 2021, met naast de lancering in de VS, een CIDP go/no go beslissing, de vijfde indicatie, extra casu data en eerste fase I-data voor ARGX117 en ARGX119. De waardering is correct, meent KBC Securities-analist Lenny Van Steenhuyse, en dus blijft het koersdoel van 221 en het “Houden”-advies op de tabellen staan.
BESI
- Chipgroep BESI leverde gisteren meer dan puike kwartaalresultaten en die werden – samen met de commentaren van de daaropvolgende conference call - verwerkt in het waarderingsmodel van KBCS. Analist Ruben Devos trok de verwachtingen op dankzij de betere efficiëntie en de hogere kostenbesparingen. Gemiddeld mikken analisten nu op een omzetgroei van 21% en 12% voor 2021 en 2022, ruim beter dan de totale groei van de markt voor assemblagemateriaal. De groep krijgt daarom een hogere EV/EBIT-multiple van 16x (20% premie tegenover de sector) mee, met dank aan de concurrentiepositie en de operationele flexibiliteit. Het koersdoel stijgt van 38 naar 42 euro, terwijl het “Opbouwen” advies ongewijzigd blijft.
Deceuninck
- Ook de zeer positieve kwartaalupdate van Deceuninck leidde bij KBCS tot een opwaartse herziening van de winstschattingen. De omzetprognose voor de tweede jaarhelft werd met 11,8% verhoogd tot 335,7 miljoen euro en de aangepaste EBITDA dikte met 50% aan, naar 43,4 miljoen euro (wat enige voorzichtigheid inhoudt omwille van Covid-19). Centraal staat een structurele verbetering dankzij nieuwe contracten in de VS en het stroomlijnen van het productassortiment (en andere besparingen) in Europa. Volgens analist Wim Hoste is de waardering aantrekkelijk en dus blijft het “Opbouwen”-advies en het koersdoel van 1,9 euro op de tabellen staan.
Econocom
- Econocom realiseerde in de eerste negen maanden 1,82 miljard euro omzet, een daling met 12,5% op jaarbasis omwille van desinvesteringen. Dat cijfer ligt in lijn met de halfjaarresultaten. Organisch draaide de ‘TMF”-afdeling 639 miljoen euro omzet (-17,5% op jaarbasis), door vertragingen in nieuwe projecten, en tekende DSS voor 1,18 miljard euro (-9,5% op jaarbasis). Geen omzetherstel, dus, en dat is teleurstellend, terwijl het herhalen van de jaardoelstellingen op operationeel niveau wél geruststelt. De strategische update werd met 6 maanden uitgesteld, zodat het koersdoel bij KBCS daalt van 2,7 tot 2,6 euro en het advies daalt van “Kopen” naar “Opbouwen”.
Signify
- Signify deed in het derde kwartaal flink beter dan verwacht, dankzij de verkoop van digitale producten en de "uitstekende" vrije kasstroom. De nettowinst viel vlot 40% hoger uit dan verwacht en er werd een vrije kasstroom van 210 miljoen euro gerealiseerd (dankzij een forse reductie van het werkkapitaal). De groep gaf geen vooruitzichten voor het volledige boekjaar 2020 mee, maar zou volgens analisten de aangepaste EBITA met 0 à 5% moeten kunnen opkrikken, tot zo'n 700 miljoen euro. Op 9 december staat een analistendag op de planning, waarop de groeiambities voor de middellange termijn zullen worden onthuld.