do. 6 feb 2020
9:55

KBC Securities sleutelde aan zijn “dynamische top pick lijst”. Daar worden WDP, AholdDelhaize en FlowTraders aan toegevoegd, ten nadele van Aedifica, ASML en CFE. Bedrijven die in de lijst blijven zijn AB Inbev, ArgenX, Basic-Fit, D'Ieteren, ING, Orange Belgium, UCB, Agfa, Fugro, PostNL, Recticel en Sipef. Tot nu toe leverden de Large Caps gemiddelde 6,3% op (toppers: UCB en CFE). De kleinere bedrijven stelden met een rendement van 3,5% teleur door de zwakke koersprestatie van PostNL.
AB Inbev
- Nadat enkele weken geleden al geruchten in die richting de ronde deden, stapt AB Inbev CFO Felipe Dutra na 30 jaar effectief uit het bedrijf. De taken van de CFO zullen worden overgenomen door Fernando Tennenbaum, die al 15 jaar bij het bedrijf werkt. Dat zal volgens KBCS niets fundamenteels veranderen aan de manier waarop het bedrijf financieel wordt geleid, want de schuldenlast, de halvering van het dividend, de lopende verkoop van de Australische dochteronderneming en de minderheidsintroductie van de APAC-dochteronderneming zullen de schuldgraad drukken van 4,6x midden 2019 tot 3,3x tegen het einde van 2020. Geen impact op 105 euro koersdoel en “Kopen”-advies.
Orange Belgium
- Orange Belgium publiceerde goede kwartaalcijfers. De totale omzet uit retaildiensten steeg 11,6% (verwacht +11%), terwijl de bedrijfskasstroom (EBITDAaL) vlot 300 miljoen bereikten. Dat is 5,1% meer dan een jaar eerder en aan de bovenkant van de vooropgestelde vork van 285 à 305 miljoen euro. De groep kreeg er 31.000 postpaid abonnees bij en verloor 21.000 prepaid abonnees. Voor 2020 wordt gemikt op een EBITDAaL tussen 310 en 330 miljoen euro (verwacht 320 miljoen euro) en ziet men de omzet iets minder toenemen, zo’n 5%. Er zal een brutodividend van 0,60 euro per aandeel worden uitgekeerd. Geen impact op 26 euro koersdoel en “Kopen”-advies.
UCB
- UCB stelde onlangs zijn doelstellingen voor 2019 scherp. Onder meer kernproducten Cimzia en Vimpat gooiden hoge ogen, en sindsdien heeft partner Amgenbeter dan verwachte vierdekwartaalcijfers vrijgegeven. Ook werd Evenity goedgekeurd in de EU, wat de wereldwijde verkoopcijfers van dit geneesmiddel moet ondersteunen. UCB boekte ook aanzienlijke vooruitgang met zijn IL-17A/F-geneesmiddel Bimekizumab, tegen psoriasis. Het is nu wachten op onder meer de resultaten van epilepsie Padsevonil fase IIb (1H20), de jaarcijfers over 2019 en data over Bimekizumab-Cosentyx fase III studie. Het koersdoel wordt opgetrokken van 91 naar 98 euro per aandeel, met ongewijzigd “Kopen”-advies.
Xior
- De jaarcijfers van Xior liggen grotendeels in lijn der verwachtingen. De EPRA winst per aandeel steeg 9,6% op jaarbasis tot 1,60 euro, waardoor een dividend van 1,30 euro betaald kan worden. Voor 2020 wordt gemikt op een winst van 1,70 euro per aandeel (+6,25% op jaarbasis en pal op de schattingen) en een dividend van 1,36 euro. De groep mikt op een groei van de portefeuille naar 2 miljard euro tegen 2022, zonder dat daarvoor extra kapitaal nodig is, wat maakt dat KBCS zijn langetermijnschattingen in het model zal herbekijken. Geen impact op “Afbouwen”-advies en 41 euro koersdoel.
Inventiva
- Inventiva klokte 2019 af met een sterke kaspositie van 35,8 miljoen euro, dankzij een mijlpaalbetaling van AbbVie op ABBV-157. Er is dus nog cash genoeg tot het eerste kwartaal van 2021. Maar eerst is het wachten op de uitlezing van de data van de fase II NATIVE-proef met lanifibranor in NASH. Die wordt in het tweede kwartaal van 2020 verwacht, wat het “make-or-break”-moment is voor Inventiva. Het koersdoel van 6 euro en “Kopen”-advies blijft op de tabellen staan.
WDP
- KBC Securities heeft het waarderingsmodel van WDP bijgewerkt. De snellere groei dan het management zelf vewachte en het inprijzen van een lagere kapitaalkost, maakt dat het koersdoel fors opgetrokken wordt van 24 naar 30 euro per aandeel. Een pluim gaat naar het management van WDP, dat in staat moet zijn om het versnelde groeipad voort te zetten. Omdat het opwaarts potentieel 18% bedraagt, wordt het advies opgetrokken van “Houden” naar “Kopen”.
ING
- De onderliggende vierdekwartaalwinst van ING miste de schattingen (1,34 miljard euro in plaats van 1,59 miljard euro verwacht), al werd er wel een groter dan verwachte hoeveelheid kapitaal gegenereerd. De misser schrikt KBCS echter niet af, want ING is terug te vinden in het segment “Others”. Wel belangrijk is dat de netto interestinkomsten (3,6 miljard euro) en de kostencontrole sterk waren. Het “Kopen”-advies en het 13,3 euro koersdoel blijven daarom behouden, met de vraag om duidelijkere doelstellingen en verwachtingen voor de korte termijn te verstrekken.