do. 7 mei 2020
9:30

AB InBev
- AB InBev kende een rotkwartaal en dat zal er in het huidige, tweede kwartaal niet op verbeteren. De volumes daalden met 9,3% (verwacht - 7,9%), terwijl de bedrijfskasstroom (EBITDA) autonoom daalde met 13,7% (verwacht: -14,7%). Jaarvooruitzichten worden niet gegeven, zodat het wachten is op stabilisatie. De wereldwijde volumes in april daalden alvast met 32% (verwacht: -23,9%), terwijl KBCS mikt op een krimp met 23,9% in het hele kwartaal en een volumekrimp met 9,3% in 2020. Geen impact op “Kopen”-advies en 80 euro koersdoel.
Basic-Fit
- Volgens het Nederlandse “normalisatieplan” mogen fitnessclubs pas vanaf 1 september weer open. In de recente analyse ging KBCS nog uit van een scenario waarbij een lockdown van 6 maanden een koers opleverde van 20,5 euro. 1 september is slechts 5 maanden verwijderd en dus gunstiger dan dat scenario. Daarom herhaalt KBC Securities het aankoopadvies. Basic-Fit haalt 27% van zijn omzet uit Nederland en dus is het wachten tot er duidelijkheid komt over de heropening van clubs in andere landen. Geen impact op 29 euro koersdoel en “Kopen”-advies.
NN Group
- Volgens de analist van KBC Securities is NN Group goed gepositioneerd om de huidige moeilijke werkomgeving te doorstaan. Een nieuwe strategie in juni zal waarschijnlijk duidelijk maken hoe de cash flow in de groep kan versnellen. Intussen bieden de aandelen een dividendrendement van meer dan 10%, met een recurrent inkoopprogramma van 250 miljoen euro ter ondersteuning van de dividenden tot 2022. Het aandeel heeft een “Kopen”-advies met 35,5 euro koersdoel (opwaarts potentieel : >40%).
Celyad
- De kwartaalupdate van Celyad wees uit dat de bedrijfsactiviteiten in de eerste drie maanden 5,5 miljoen euro nodig hadden en dat er door Covid-19 wel wat vertragingen zullen worden opgetekend in de proefuitlezingen in 2020. De groep verwacht in 2020 zo’n 28 miljoen euro cash te zullen verstoken, terwijl het einde maart 33,8 miljoen euro kasvoorraad had. Het kan dus voort tot in het voorjaar van 2021 en zal daarom waarschijnlijk al in 2020 langs het tankstation moeten passeren. Geen impact op 18 euro koersdoel en “Opbouwen”-advies.
Intervest Offices & Warehouses
- Intervest Offices & Warehouses past door Covid-19 haar winstvooruitzichten voor dit jaar neerwaarts bij van 1,68 euro naar 1,60 à 1,65 euro, maar houdt de dividendvoorspelling stabiel op 1,53 euro per aandeel. De netto huurinkomsten daalden in het eerste kwartaal met 2,5% tot 14,7 miljoen euro (verwacht: 14,6 miljoen euro) omwille van desinvesteringen in het logistieke segment. De huurinkomsten uit kantoren stegen met 5%. De cijfers liggen in lijn met de KBCS-schattingen. Op dit moment noteert het aandeel bijna gelijk aan zijn intrinsieke waarde, zodat beleggers het risicoprofiel overschatten: 62% van de portefeuille is geïnvesteerd in logistiek, de balans is erg sterk, de solvabiliteit en de liquiditeit zitten goed én het management verdient meer liefde. 33 euro koersdoel en “Kopen”-advies blijven behouden.
Kinepolis
- De Nederlandse bioscopen mogen weer open vanaf 1 juni. In eerste instantie gaat het om maximaal 30 mensen en als de omstandigheden dat toelaten stijgt dat maximum op 1 juli naar 100 bezoekers. In België is het wachten op nieuws. KBCS mikte in zijn basisscenario op een sluiting tot eind juni voor alle complexen, dus dat is goed nieuws. Omwille van de sterke balans en de blijvend goede vooruitzichten wordt voor Kinepolis het “Kopen”-advies en 57 euro koersdoel behouden.
GBL
- De kwartaalcijfers van GBL reflecteerden een daling van de intrinsieke waarde met 22% in 2020 tot 15,9 miljard euro. De cash earnings kwam uit op 161 miljoen en het nettoresultaat op amper 15 miljoen euro, omwille van 111 miljoen euro afwaarderingen op het niveau van Private Equity fonds Sienna. Om de vuurkracht aan te vullen werd 1 miljard euro getankt via bestaande kredietlijnen. KBCS schat de intrinsieke waarde op 97,3 euro, zodat de koers aan een korting van 28,3% noteert. Het “Kopen”-advies blijft behouden, terwijl het koersdoel stijgt van 73 naar 77 euro. De financiële posities van de onderliggende deelnemingen blijven gezond en de korting is té hoog.
Euronav
- Euronav heeft er een geweldig stevig kwartaal opzitten, waardoor er 1,1 dollar dividend per aandeel kan worden betaald in juni (12% rendement). De cijfers klopten de verwachtingen, dankzij een nettowinst van 218 miljoen dollar (verwacht: 179 miljoen dollar), een bedrijfskasstroom van 316 miljoen dollar (verwacht: 301 miljoen dollar) en een bedrijfswinst van 234 miljoen dollar. De gemiddelde huurprijs voor de VLCC-vloot bedroeg 72.750 dollar per dag. In het tweede kwartaal verdiende die VLCC-vloot tot nu toe vlot 95.000 dollar per dag (huidige huurprijs: 103.473 dollar per dag) en werd 71% van de beschikbare dagen vastgelegd. De Suezmax-vloot ving gemiddeld 65.400 dollar per dag. “Kopen”-advies en 12,5 euro koersdoel blijven behouden.
AKKA Technologies
- AKKA Technologies meldde een 9% organische daling in het eerste kwartaal, terwijl gevreesd werd/wordt voor een krimp met 15 à 20% in de eerste jaarhelft. De kwartaalomzet van 426 miljoen euro kromp alvast 9,2% op organische basis. Duitsland werd het hardst getroffen (-15%). Op sectorbasis werd AKKA het hardst getroffen door de automobielklanten. De groep hoopt dat het economisch herstel in september van start gaat om het derde en vierde kwartaal te redden en startte alvast met een nieuw kostenbesparingsprogramma, Fit2Clear. AKKA gaat verder de aandeelhouders belonen door één nieuw aandeel toe te kennen voor elke 10 aangehouden aandelen (2.029.199 nieuwe aandelen) en beschikt over een cashflow van meer dan 1 miljard euro om de Covid-19-crisis te doorstaan. “Kopen”-advies met 74 euro koersdoel.
AholdDelhaize
- De kwartaalwinst van AholdDelhaize ging in het eerste kwartaal door het dak, met dank aan Covid-19 (en de rush op de supermarkten). De groep zette 18,2 miljard euro om, tegenover 18,1 miljiard verwacht. De bedrijfskasstroom (EBITDA) ging met 1,67 miljard euro vlot boven de lat van 1,52 miljard euro en de winst per aandeel (0,59 euro) sloopte eveneens de verhoopte 0,55 euro. Er werd 1,23 miljard vrije cashflow gerealiseerd, terwijl de jaardoelstellingen (die overal behouden werden) slechts uitgaan van 1,5 miljard vrije cashflow. Ook het dividend en het inkoopprogramma blijven behouden, net zoals het 26 euro koersdoel en "Kopen"-advies