• NL
  • FR
BoleroPowered by KBC
menu

Orderdesk: 02 303 33 00

Word gratis klantJe gratis BeursintroClient login
  • Analyse en InzichtAnalyse en Inzicht
  • PlatformenPlatformen
    • Bolero
    • Mobile
  • Markten en ProductenAanbod
    • Markten
    • Producten
  • Events en OpleidingenEvents
    • Opleidingen
  • AcademyAcademy
    • Producten
    • Platformen
    • Strategie & Analyse
  • TarievenTarieven
  • SupportSupport
    • Documentcenter
    • Veelgestelde vragen
    • Lexicon
Word gratis klantJe gratis BeursintroClient login
  • Bolero blog

  • Topic

  • Topic

  • Meest verhandelde ETF's van 2024

  • De wereld van ETF's

  • Bolero Live

  • Onze analisten

  • Beursboeken in de kijker

Als belegger wilt u niets missen van het financiële nieuws en de beursactualiteit. In deze blog volgt u elke dag van dichtbij op wat er reilt en zeilt op de financiële markten en krijgt u meteen de nodige duiding. 

Bijdragen

Deze blog komt tot stand dankzij bijdragen van de analisten van KBC Asset Management, KBC Securities, KBC Market Research en de economen, contentmanagers van Bolero en aandelenstrategen van KBC Groep:

Allison Mandra, Andrea Gabellone, Benjamin Wolff, Bérangère Bivort, Bernard Keppenne, Cora Vandamme, Dieter Guffens, Dirk Thiels, Ellen Van Tongelen, Guy Sips, Hans Dewachter, Jacob Mekhael, Jens Meersman, Jo Elsocht, Johan Van Gompel, Joren De Mesmaeker, Joris Franck, Kurt Ruts, Kristof Samoy, Laurent Convent, Lieven Noppe, Lynn Hautekeete, Mathias Janssens, Mathias Van der Jeugt, Marion Geubel,Michiel Declercq, Peter Wuyts, Philippe Delfosse, Sharad Kumar Surendran Palani, Siegfried Top, Thibault Leneeuw, Thomas Couvreur, Thomas Vranken, Tom Noyens, Tom Simonts, Wim Hoste en Wim Lewi.

Disclaimer

Deze publicatie van KBC Bank N.V. (Bolero) wordt uitsluitend ter informatie verstrekt en is niet bedoeld als een specifiek en persoonlijk beleggingsadvies, een aanbieding of een uitnodiging tot een aanbieding, om de hierin vermelde financiële producten te kopen of te verkopen, noch onafhankelijk onderzoek op beleggingsgebied.

De dienstverlening die Bolero verschaft, is niet op beleggingsadvies gebaseerd. Bolero is het orderuitvoeringsplatform van KBC Bank N.V. waarmee transacties in ‘niet-complexe’ financiële producten (in de zin van MiFID II) doorgaan op basis van ‘loutere uitvoering’ (“execution only”). Bolero voert geen ‘passendheidstoetsing’ uit bij transacties in niet-complexe financiële producten. De belegger die van deze dienstverlening gebruik maakt, beschikt dus niet over de bescherming van de toepasselijke gedragsregels. Transacties in ‘complexe’ financiële producten (in de zin van MiFID II) kunnen pas uitgevoerd worden na een succesvolle passendheidstoetsing.  Transacties via Bolero gebeuren altijd op initiatief van de belegger. 

Bij het uitvoeren en/of doorgeven van transacties van beleggers houdt Bolero geen rekening met de daarmee verband houdende fiscale, juridische of boekhoudkundige aspecten van deze transacties, verstrekt zij geen advies met betrekking tot dergelijke aspecten en kan zij daarvoor derhalve niet aansprakelijk worden gesteld.

Beleggen in financiële producten houdt  risico’s in. Beleggers moeten in staat zijn om het economische risico van een belegging te dragen en het belegde kapitaal geheel of gedeeltelijk te verliezen.

Copyright © KBC Bank NV/Bolero. Alle rechten voorbehouden. Deze informatie mag op geen enkele manier gepubliceerd, herschreven of heruitgegeven worden in eender welke vorm.

Deze blog bevat publicaties van KBC Securities NV (https://research.kbcsecurities.com/portal/portal.html#!/disclosures), KBC Asset Management NV (https://www.kbc.be/particulieren/nl/juridische-info/documentatie-beleggen.html#aandelen) en KBC Economics (https://www.kbc.com/nl/economics.html). Voor de externe bronnen raadpleegt Bolero verschillende nieuwssites. De bijdragen worden geselecteerd op basis van recente, concrete gebeurtenissen en publicaties. De redactie wordt verzorgd door Tom Simonts (KBC Securities) en door Jo Elsocht, Joren De Mesmaeker, Jens Meersman, Ellen Van Tongelen en Philippe Delfosse (marketing team Bolero, KBC Bank NV). KBC Bank staat onder toezicht van de FSMA.

vr. 25 feb 2022

10:15

Beursnieuws België en Nederland

Deel deze pagina:

  • Tweet
  • Share
  • Share

Ascencio zag EPRA winst stijgen in 2021

  • Ascencio zag de winst verbeteren, omdat de onderliggende portefeuille volgens KBCS goed beschermd is tegen kannibalisatie door e-commerce, hogere inflatie en hogere rentevoeten en goed gepositioneerd is om te profiteren van de huidige en toekomstige consumententrends. In het eerste kwartaal van het fiscale jaar steeg de EPRA winst met 14,7% op jaarbasis tot 8,17 miljoen euro, terwijl op 7,62 miljoen euro gemikt werd. De huuropbrengsten bleven stabiel op 11,69 miljoen euro, zo’n 0,84% meer dan een jaar eerder. De schuldratio van 46,20% blijft erg comfortabel, terwijl de fair value van de portefeuille steeg tot 715,2 miljoen euro. Geen impact op “Houden”-advies en 51 euro koersdoel.

Bpost meldt sterke kwartaalcijfers en solide vooruitzichten

  • Bpost meldde sterke kwartaalcijfers en solide vooruitzichten gedragen door een beter dan verwachte prestatie in de VS (Palo NA), omdat Radial profiteerde van nieuwe klanten. De bedrijfswinst van 349 miljoen euro en de bedrijfskasstroom overtroffen de verwachtingen met respectievelijk 7,1% en 10,4%. De postgroep acht een bedrijfswinst van 280 à 310 miljoen euro mogelijk voor 2022, wat in lijn ligt met de analistenverwachtingen van 290 miljoen euro. Een omzet moet tussen 5 en 10% hoger, terwijl er zo’n 250 miljoen euro geïnvesteerd zal worden. Er wordt een dividend van 0,49 euro voorgesteld, eveneens in lijn met de schattingen. Geen impact op “Kopen”-advies en 11,0 euro koersdoel.

Resultaten Cofinimmo voor 2021 lichter in vergelijking met verwachtingen

  • De resultaten van Cofinimmo voor 2021 waren een beetje licht in vergelijking met de verwachtingen van onze analisten: de EPRA winst per aandeel van 7,15 euro vergelijkt met een verwacht cijfer van 7,19 euro. Voor 2022 wordt gemikt op een winst van 6,90 euro, onder de verhoopte 7,05 euro. Wel wordt er 6 euro dividend uitgekeerd over 2021, wat dit jaar moet stijgen naar 6,2 euro, terwijl KBCS mikte op 6,05 voor 2022. Dat de cijfers wat fluctueren wordt geweten aan de gebudgetteerde desinvesteringen en de verwatering door de kapitaalverhoging als belangrijkste redenen voor de daling van de winst per aandeel. KBCS meent dat dat de correctie in het zorgvastgoed te ver doorsloeg en behoudt daarom het koersdoel van 150 euro en “Kopen”-advies.

Notering Befimmo gisterenmiddag opgeschort

  • De notering van Befimmo werd gisterenmiddag opgeschort en sindsdien “gonst het van de geruchten over een mogelijke beursexit van de kantoorspecialist”, zo schrijft de Tijd. Maar tot nu toe is er nog geen concreet nieuws. Als het geen beursexit wordt, zoals in Duitsland waar vermogensbeheerder Brookfield het genoteerde Altria kocht, dan zou het nieuws kunnen zijn rond de ‘ZIN’, het “paradepaardje van Befimmo aan het Brusselse Noordstation”. Wat kan de Tijd dat toch altijd mooi verwoorden, nietwaar?

Tegenvallende resultaten bij Corbion 

  • Bij Corbion vielen de cijfers tegen. De omzet steeg in 2021 niet met een verwachte 8,9%, maar wel met 8,5% tot 1,07 miljard euro, terwijl de bedrijfskasstroom zo’n 6% onder de lat springt. Voor 2022 wordt gemikt op een EBITDA-marge van 12 à 15% voor de kernactiviteiten, terwijl analisten een groei met zo’n 15% in hun model schreven. Gezien de krappe melkzuurmarkten zal Corbion wel voldoendeprijsstellingsvermogen hebben om prijsverhogingen door te drukken en de marges te herstellen, maar dat zal tijd vergen. Geen impact op “Opbouwen”-advies en 49 euro koersdoel.

Neways zag omzet dalen in 2021

  • Neways wordt momenteel van de beurs gehaald door Infestos, maar rapporteerde niettemin nog jaarcijfers. De omzet daalde in 2021 met 1,9% tot 469,5 miljoen euro, omdat minder rendabele omzet werd afgebouwd. Ook materiaaltekorten en verstoringen in de toeleveringsketen speelde een rol, maar niet bij de orderaanname: het aantal bestellingen steeg met 47% tot 614 miljoen euro, waarvan per einde 2021 nog 364 miljoen euro in het orderboek stond. Dat is te danken aan het vraagherstel in Automotive, Medical én Semiconductor. De brutomarge steeg van 36,7% naar 39,2%.

Kendrion presenteert vierde kwartaalcijfers

  • Ook de Nederlandse magnetenspecialist Kendrion kwam met de vierde kwartaalcijfers aandraven. De omzet steeg met 12% op jaarbasis tot 115,8 miljoen euro, terwijl de bedrijfskasstroom (EBITDA) 1% toenam tot 11,5 miljoen euro, waaruit 10% marge werd gehaald. Die marge was wel lager dan de 11,1% van een jaar eerder. De groep zag de schulden dalen van 141,2 naar 130,6 miljoen euro, zodat de schuldratio terugviel tot 2,3x. Er wordt 0,69 euro dividend uitgekeerd, tegenover 0,40 euro over 2020. Over 2022 werd gezegd dat de prestatie in lijn zal liggen met de financiële doelstellingen op middellange termijn: 5% autonome omzetgroei tussen 2019 en 2025 en een EBITDA-marge minstens 15%.

Sipef krijgt verhoging koersdoel bij KBC Securities

  • KBC Securities verhoogt het koersdoel van 68 naar 76 euro bij een onveranderd “Kopen”-advies. Tot dusver vertonen de palmolieprijzen geen tekenen van vertraging en overschreden ze eerder deze week de drempel van 1600 dollar/ton als gevolg van de escalerende Oekraïne-crisis. Desondanks is de aandelenkoers van Sipef nauwelijks in beweging gekomen. Dat is volgens KBC Securities niet gerechtvaardigd, gezien de sterke resultaten die vorige week werden gerapporteerd en die in 2022 waarschijnlijk zullen worden overtroffen.

Galapagos verrast niet in jaarcijfers 2021

  • Galapagos kwam niet met grote verrassingen aandraven in zijn jaarcijfers over 2021. De verkoop van Jyseleca door Galapagos bracht 14,8 miljoen euro op, terwijl de cash burn met 564 miljoen euro aan de bovenkant van de prognose lag. Er blijft nog steeds 4,7 miljard euro over op de balans, dat door de nieuwe CEO Paul Stoffels vakkundig aangewend zal moeten worden om het aandelenverhaal van Galapagos nieuw leven in te blazen. KBCS wacht af met een “Houden”-advies en 60 euro koersdoel.

Home Invest Belgium incasseerde lager dan verwachte hoeveelheid kosten

  • Home Invest Belgium incasseerde een lager dan verwachte hoeveelheid kosten, zodat de winst over 2021 10% boven de lat uitkwam op 16,3 miljoen euro. Dat is te danken aan een hogere bezettingsgraad (96,9%) en een betere operationele marge, dankzij schaaleffecten. Dat heeft tot gevolg dat KBCS zijn ramingen voor 2022 gaat verhogen, aangezien in de vooruitzichten wordt gemikt op een EPRA winst per aandeel van 5,20 euro, dankzij een indexeringseffect van 3%. KBCS mikte tot nu toe op een extra 2%. Het koersdoel stijgt daarom van 120 naar 132 euro, dankzij sneller dan verhoopte groei. Het advies stijgt van “Houden” naar “Opbouwen”.

Hyloris krijgt hoger koersdoel van KBC Securities

  • KBCS is van mening dat de onderneming op een incrementele manier aandeelhouderswaarde opbouwt door een combinatie van productontwikkeling en de toevoeging van nieuwe activa. Op basis van het waarderingsmodel wordt de gemiddelde waarde van elk actief in de portefeuille geschat op 30 miljoen euro, tot zelfs 35 miljoen euro voor de nieuwe toevoegingen. Het “Kopen”-advies blijft vandaag behouden, maar het koersdoel stijgt wel van 17,5 naar 19,5 euro.

Recticel zag omzetgroei sterker stijgen dan verwacht

  • Recticel is er in een bewogen jaar in geslaagd om een iets sterker dan verwachte omzetgroei te realiseren van 67,4% tot 1,03 miljard euro. Daarvan was ongeveer de helft afkomstig van het overgenomen FoamPartners, maar niettemin ook de helft op eigen kracht. De bedrijfskasstroom klokte met een groei van 145,9% eveneens boven de verwachting af op 109,2 miljoen euro, met een eervolle vermelding voor Insulation. Recticel kondigde aan te werken aan een plan om de Insulation-omzet te verdubbelen tegen 2025, zonder details te geven over hoe dit zou worden beoogd. KBC Securities sleutelde aan het model en trok het koersdoel op van 19 naar 20 euro. Het advies gaat van “Houden” naar “Opbouwen”.

Management van QRF hield zich strikt aan nieuwe strategie

  • De resultaten van QRF over 2021 tonen aan dat het management zich strikt heeft gehouden aan zijn nieuwe strategie om de focus te verleggen naar gemengde panden. Hoewel de herstructurering van de portefeuille sneller had gekund, gaat het duidelijk de goede richting uit. De EPRA winst per aandeel steeg met 7,3% op jaarbasis tot 7,0 miljoen euro, terwijl op 6,05 miljoen euro gemikt werd. De nettohuuropbrengstendaalden3,6% op jaarbasis tot 11,5 miljoen euro, tegenover een verhoopte 10,8 miljoen euro. Voor KBCS kan het aandeel verder herstellen als en wanneer meer panden worden omgebouwd voor gemengd gebruik. Daarom blijft het “Kopen”-advies op de tabellen, met een stabiel koersdoel van 13,5 euro.

Balta hield goed stand in vierde kwartaal

  • Balta hield goed stand in het vierde kwartaal, wat leidde tot beter dan verwachte resultaten voor 2021. De EBITDA steeg daarin met 28% tot 87 miljoen euro, terwijl op 82 miljoen euro gemikt werd. Door het afstoten van een pak activiteiten naar Victoria, voor een ondernemingswaarde van 225 miljoen euro, zal Balta aanzienlijk kleiner, maar ook winstgevender worden, weliswaar met een lager hefboomeffect. De nettoschuld steeg met 47,5 miljoen tot 330,7 miljoen euro per einde 2021, meer dan de verwachtte 305 miljoen euro. De voortgezette activiteiten zouden per einde 2022 een nettoschuld torsen van 153 miljoen euro, met een schuldratio van 3,3x. Gezien de verminderde balansvrees en de aantrekkelijke waardering blijft het “Opbouwen”-advies op de tabellen, terwijl het koersdoel stijgt van 3 naar 3,7 euro.

Bekaert zag bedrijfswinst in 2021 toenemen

  • Bekaert zag de bedrijfswinst in 2021 89% toenemen en sprong daarmee boven de analistenlat. Dat werd evenwel geschraagd door een tijdelijk herwaarderingseffect op voorraden. Niettemin daalde de schuldgraad tot 0,6x, zodat een robuuste balans een dividendverhoging met 50% tot 1,50 euro toelaat. Ook start de groep met een aandeleninkoopprogramma van 120 miljoen euro. Op basis van de aantrekkelijke waardering blijft het advies van KBCS gebetonneerd op “Opbouwen”, met ongewijzigd koersdoel van 47 euro.

Ter Beke krikte recurrente bedrijfskasstroom op

  • Ter Beke zette in het voorbije jaar enkele onrendabele contracten in de divisie vleeswaren stop, waardoor de groepsomzet, in combinatie met de impact van Covid-19 in bereide gerechten, met 2,9% daalde tot een kleiner dan verwachte 696,9 miljoen euro. De recurrente bedrijfskasstroom steeg wel met 16% tot 52,8 miljoen euro. Dat was dan weer wel iets beter dan verwacht. De resultaten werden beïnvloed door eenmalige kosten ten belope van 6,9 miljoen euro, onder meer als gevolg van de verkoop van de herverzekeringsmaatschappij en de CEO-wissel. Ter Beke bouwde zijn netto financiële schuld met 26,1 miljoen euro af tot 73,8 miljoen euro, een positieve verrassing voor KBC Securities. Alles samen, een rapport in lijn met de verwachting dat geen verandering van “Opbouwen”-advies of koersdoel van 140 euro teweeg brengt.
Naar overzicht
Beleg online met inzicht
Word gratis klantJe gratis BeursintroClient login
Analyse en Inzicht
  • Analisten
  • Bolero Blog
Platformen
  • Bolero
  • Mobile
Markten en Producten
  • Markten
  • Producten
Events en Opleidingen
  • Events
  • Opleidingen
Academy
  • Producten
  • Platformen
  • Strategy & Analyse
Tarieven
  • Tarieven
Support
  • Algemene voorwaarden
  • Documentcenter
  • Lexicon
  • Veelgestelde vragen
  • Klachten
  • FAQ: MiFID II
Over Bolero
  • Bolero vandaag
  • Relatie KBC & Bolero
  • Nieuws
  • Werken bij Bolero
Award

Ontdek ook:

Bolero Crowdfunding

  •   Home
  • Analyse en Inzicht
  • Platformen
  • Markten en Producten
  • Events en Opleidingen
  • Academy
  • Tarieven
  • Support
Powered by KBC }}

Powered by KBC

  • © Bolero 2025
  • Privacy statement
  • Juridische voorwaarden
  • Sitemap