vr. 10 mei 2019

Booking rapporteerde eerste kwartaalresultaten waarbij de verkochte kamerboekingen sterk toenamen. Analiste Nathalie Bally (KBC Asset Management) licht het rapport voor u toe.
Resultaten
Booking realiseerde over het eerste kwartaal een winst per aandeel van 11,17 USD, tegenover 11,32 USD verwacht. De EBITDA van 718 miljoen USD lag wel boven de verwachte 712,6 miljoen USD. De totale omzet bedroeg 2,84 miljard USD en het totaal aantal boekingen nam met 2% toe (8% exclusief wisselkoerseffecten). Het aantal kamerboekingen per nacht groeide met een sterke 10,3%.
Vooruitzichten
Voor het volgende kwartaal verwacht het management een winst per aandeel te realiseren van 22,15-22,60 USD (tegenover 22,68 USD verwacht). De EBITDA wordt verondersteld tussen de 1,30 en 1,33 miljard USD uit te komen, tegenover 1,36 miljard USD verwacht. De groei van het aantal kamerboekingen per nacht wordt op 6-8% geschat en de omzetgroei voor het tweede kwartaal wordt op 5-7% geschat. Er zal ook voor 15 miljard USD aan eigen aandelen ingekocht worden over de volgende 2 tot 3 jaar. Het aandeel noteerde zo’n 4% hoger nabeurs.
Alternatieve accommodaties
Het aantal verkochte kamerboekingen kende een sterke toename over het voorbije kwartaal, een signaal dat de onderliggende vraag sterk blijft. Vooral de vraag naar alternatieve accommodaties is sterk en dit segment groeit momenteel ook sneller dan de traditionele activiteiten van de groep. Net als de concurrentie had de totale verkoop van Booking afgelopen kwartaal te lijden onder onzekere macro-economische omstandigheden, zeker in het VK omwille van de brexit-perikelen. Bijkomend viel Pasen later waardoor deze belangrijke reisperiode naar het tweede kwartaal verschuift. Daarnaast blijft de groep sterk investeren in haar marketingbeleid alsook nieuwe groei-initiatieven waaronder alternatieve accommodaties.
De visie van KBC Asset Management
Analiste Nathalie Bally behoudt de positieve visie voor Booking op langere termijn. De groep profiteert van een structureel groeiende reismarkt, die jaarlijks met 4% à 5% groeit. Booking groeit sneller dan de reismarkt. Het percentage hotelboekingen dat via internet verloopt, blijft stijgen. De groep beschikt over het grootste hotelaanbod van alle spelers. Daarnaast heeft Booking Holdings een belang genomen in zijn Chinese tegenhanger Ctrip waardoor het nu ook een blootstelling op de Chinese markt heeft. De aard van het bedrijfsmodel (commissies) zorgt ook voor erg hoge vrije kasstromen. Het bedrijf is ook constant inkoper van eigen aandelen. Booking Holdings is nog altijd vrij aantrekkelijk gewaardeerd voor een bedrijf dat de komende jaren toch een winstgroei zou moeten optekenen van meer dan 10%.
KBC behoudt het “Kopen”-advies en het koersdoel van 2200 USD.