wo. 9 sep 2020

KBC Securities startte vorige week de opvolging van de Nederlandse financiële dienstverlener Intertrust met een “Kopen”-advies en een koersdoel van 20 euro. Intervest bleef niet alleen gespaard van de impact van het coronavirus, de pandemie creëert bovendien extra kansen. Daarnaast zetten ook fusies en overnames de schouders onder het positieve advies van analist Thomas Couvreur. Tijd voor een kennismaking.
Wie is Intertrust?
Intertrust biedt een breed scala aan diensten aan bedrijven, fondsen en vermogende particulieren op het gebied van (i) wetgeving, belastingen en regelgeving, (ii) domiciliërings- en trusteediensten, (iii) bedrijfsoprichting en -liquidatie, (iv) bewaarnemings- en fiduciaire diensten en (v) thesauriebeheer. De diensten worden aangeboden via bedrijfsstructuren die over de hele wereld zijn opgezet, maar voornamelijk in Nederland, Luxemburg, Jersey en Amerika (de Bahama's, Kaaimaneilanden, Maagdeneilanden, Curaçao, enz.).
Het spreekt voor zich dat het om zeer gespecialiseerde diensten gaat, die een verregaande expertise in een breed spectrum van internationale wet- en regelgeving vereisen. Zelfs grote internationale bedrijven hebben vaak niet zo'n expertise in huis. Omdat niet-naleving aanzienlijke negatieve gevolgen kan hebben, variërend van reputatieschade tot grote boetes, zijn bedrijven doorgaans geneigd om dergelijke zaken uit te besteden aan bedrijven zoals Intertrust.
De keerzijde is dat een belangrijk onderdeel van de activiteiten de dingen ook vrij ondoorzichtig maakt voor investeerders. De complexiteit van de regelgeving is over het algemeen moeilijk, zo niet onmogelijk, te kwantificeren en te voorspellen. Dat maakt het op zijn beurt weer moeilijk om een sterke greep te krijgen op de positionering van Intertrust en de toekomstige groeimogelijkheden. KBC Securities-analist Thomas Couvreur is echter van mening dat de regelgevende complexiteit voor de voorzienbare toekomst minstens op het huidige niveau zal blijven, waardoor de waarde van Intertrusts expertise toeneemt.
Globale economische groei als drijfveer
De wereldwijde economische groei is een fundamentele drijfveer voor de activiteiten van Intertrust. Bijna 40% van de klanten zijn bedrijven die geconfronteerd worden met complexiteit door de aanhoudende globalisering. Klanten in de Fund & Capital-markt, die 50% van het klantenbestand vertegenwoordigen, worden gedreven door wereldwijde investerings- en financieringsbehoeften. Op de lange termijn gelooft KBCS dat het wereldwijde BBP en de internationale handel de basis vormen van de groei van Intertrust.
Intertrust is een van de grotere spelers in een sector waar de schaalgrootte zeer belangrijk is. Gecombineerd met zijn sterke recente track record op het gebied van fusies en overnames (M&A), gelooft KBCS dat het bedrijf op de korte tot middellange termijn kan profiteren van aanzienlijke operationele winsten.
Coronaproof
Ruwweg 80% van de activiteiten van Intertrust is recurrent, wat het bedrijf beschermt tegen een terugval door Covid-19. Hoewel er in 2020 sprake is van enkele vertragingen voor nieuwe projecten/klanten, zal de post-covidomgeving voor Intertrust ook een reeks opportuniteiten bieden.
Vooruitzichten
Bij de publicatie van de jaarcijfers de cijfers over het eerste kwartaal trok Intertrust zijn verwachtingen voor 2020 in, maar op de middellange termijn werden volgende verwachtingen bevestigd:
- Onderliggende omzetgroei van 4 à 6%.
- Aangepaste EBITA-marge van minstens 40%.
- Investeringen (capex) van ongeveer 2% van de opbrengsten.
- Effectief belastingtarief van ongeveer 21%.
- Dividenduitkering van ten minste 40% van de gecorrigeerde nettowinst.
Waardering en conclusie
Alles bij elkaar is Intertrust volgens KBC Securities een topspeler in de sector van de Corporate & Trust Services, die door Covid-19 relatief gespaard bleef. De fusies en overnames die moeten leiden tot een grotere operationele efficiëntie en post-Covid fiscale & internationale veranderingen, zullen bovendien in de kaart van Intertrust spelen.
Op basis van een Discounted Cash Flow-waarderingsmodel, gevalideerd door een hoogwaardige analyse van sectorgenoten (peer analysis) start KBCS de opvolging van het aandeel met een Kopen-advies en een koersdoel van 20 euro, goed voor een opwaarts potentieel van 30% tegenover de laatste slotkoers (van 08/09/2020).
