di. 27 jul 2021

De Franse wereldleider in luxegoederen LVMH dikte de omzet in het tweede kwartaal met 84% aan, ruim beter dan de verhoopte 72% groei. Opvallend was vooral het resultaat in het segment “Fashion & Leather” waar de omzet maar liefst met 120% toenam omdat de merken Louis Vuitton en Christian Dior de groei aanvoerden. Geografisch gezien was de groei het sterkst in Japan en de VS.
Kwartaalcijfers
De totale omzet overtrof de hoogste analistenverwachting en kwam uit op 14,71 miljard euro.
- Mode- en lederwaren. De organische omzet van de afdeling mode en lederwaren groeide het sterkst met 120% in vergelijking met een jaar eerder. De consensus voor de afdeling, die vorig jaar verantwoordelijk was voor 47,4% van de omzet, lag op 111%. De omzet is ook 40% hoger dan in dezelfde periode in 2019. Opnieuw waren het de merken Louis Vuitton en Christian Dior die de groei aanvoerden.
- Wijnen en gedistilleerde dranken: +55% tegenover +54,1%
- Parfums en cosmetica: +67% tegenover +60%
- Horloges en juwelen: +120% tegenover +108%
- Selectieve detailhandel: +31% tegenover +26,1%
Champagne kende een sterk herstel in Europa en de VS, terwijl de cognac van Hennesy de groei kon aanhouden in de VS aan en zelfs een opleving kenden in China. Horloges en juwelen profiteerden van de eerste integratie van Tiffany, die in het komende jaar verder zal worden verdergezet. Op het niveau van de selectieve detailhandel, bestaande uit Sephora en DFS (La Samaritaine) werd teruggekeerd naar groei, ondanks het beperkte herstel van internationaal reizen.
Verschillen wereldwijd
Geografisch gezien was de groei het sterkst in Japan en de VS gedurende het tweede kwartaal, maar over het eerste halfjaar in de VS en Azië exclusief Japan. In vergelijking met de cijfers van 2019, vóór de gezondheidscrisis, stegen de autonome verkopen ook met 23% in de VS en met 30% in Azië exclusief Japan in de eerste helft. De gerapporteerde winst uit doorlopende activiteiten steeg tot 7.632 miljoen euro.
De mening van KBC Asset Management
LVMH kende een uitzonderlijk sterk kwartaal. De groei was het meest uitgesproken in de grootste afdeling met de sterkste marges, die nu op historisch hoge niveaus zijn gekomen. Het is niet onwaarschijnlijk dat dit zal leiden tot hogere analistenverwachtingen voor dit en volgend jaar, want LVMH blijft profiteren van de sterke vraag naar zijn iconische merken met een onberispelijke uitvoering. Dat is met name zo in China en de VS, waardoor de omzetmotor van de luxegroep op volle toeren draait. KBC Asset Management herhaalt de “Kopen”-aanbeveling en koersdoel van 750 euro.
