• NL
  • FR
BoleroPowered by KBC
menu

Orderdesk: 02 303 33 00

Word gratis klantJe gratis BeursintroClient login
  • Analyse en InzichtAnalyse en Inzicht
  • PlatformenPlatformen
    • Bolero
    • Mobile
  • Markten en ProductenAanbod
    • Markten
    • Producten
  • Events en OpleidingenEvents
    • Opleidingen
  • AcademyAcademy
    • Producten
    • Platformen
    • Strategie & Analyse
  • TarievenTarieven
  • SupportSupport
    • Documentcenter
    • Veelgestelde vragen
    • Lexicon
Word gratis klantJe gratis BeursintroClient login
  • Bolero blog

  • Topic

  • Topic

  • Meest verhandelde ETF's van 2024

  • De wereld van ETF's

  • Bolero Live

  • Onze analisten

  • Beursboeken in de kijker

Als belegger wilt u niets missen van het financiële nieuws en de beursactualiteit. In deze blog volgt u elke dag van dichtbij op wat er reilt en zeilt op de financiële markten en krijgt u meteen de nodige duiding. 

Bijdragen

Deze blog komt tot stand dankzij bijdragen van de analisten van KBC Asset Management, KBC Securities, KBC Market Research en de economen, contentmanagers van Bolero en aandelenstrategen van KBC Groep:

Allison Mandra, Andrea Gabellone, Benjamin Wolff, Bérangère Bivort, Bernard Keppenne, Cora Vandamme, Dieter Guffens, Dirk Thiels, Ellen Van Tongelen, Guy Sips, Hans Dewachter, Jacob Mekhael, Jens Meersman, Jo Elsocht, Johan Van Gompel, Joren De Mesmaeker, Joris Franck, Kurt Ruts, Kristof Samoy, Laurent Convent, Lieven Noppe, Lynn Hautekeete, Mathias Janssens, Mathias Van der Jeugt, Marion Geubel,Michiel Declercq, Peter Wuyts, Philippe Delfosse, Sharad Kumar Surendran Palani, Siegfried Top, Thibault Leneeuw, Thomas Couvreur, Thomas Vranken, Tom Noyens, Tom Simonts, Wim Hoste en Wim Lewi.

Disclaimer

Deze publicatie van KBC Bank N.V. (Bolero) wordt uitsluitend ter informatie verstrekt en is niet bedoeld als een specifiek en persoonlijk beleggingsadvies, een aanbieding of een uitnodiging tot een aanbieding, om de hierin vermelde financiële producten te kopen of te verkopen, noch onafhankelijk onderzoek op beleggingsgebied.

De dienstverlening die Bolero verschaft, is niet op beleggingsadvies gebaseerd. Bolero is het orderuitvoeringsplatform van KBC Bank N.V. waarmee transacties in ‘niet-complexe’ financiële producten (in de zin van MiFID II) doorgaan op basis van ‘loutere uitvoering’ (“execution only”). Bolero voert geen ‘passendheidstoetsing’ uit bij transacties in niet-complexe financiële producten. De belegger die van deze dienstverlening gebruik maakt, beschikt dus niet over de bescherming van de toepasselijke gedragsregels. Transacties in ‘complexe’ financiële producten (in de zin van MiFID II) kunnen pas uitgevoerd worden na een succesvolle passendheidstoetsing.  Transacties via Bolero gebeuren altijd op initiatief van de belegger. 

Bij het uitvoeren en/of doorgeven van transacties van beleggers houdt Bolero geen rekening met de daarmee verband houdende fiscale, juridische of boekhoudkundige aspecten van deze transacties, verstrekt zij geen advies met betrekking tot dergelijke aspecten en kan zij daarvoor derhalve niet aansprakelijk worden gesteld.

Beleggen in financiële producten houdt  risico’s in. Beleggers moeten in staat zijn om het economische risico van een belegging te dragen en het belegde kapitaal geheel of gedeeltelijk te verliezen.

Copyright © KBC Bank NV/Bolero. Alle rechten voorbehouden. Deze informatie mag op geen enkele manier gepubliceerd, herschreven of heruitgegeven worden in eender welke vorm.

Deze blog bevat publicaties van KBC Securities NV (https://research.kbcsecurities.com/portal/portal.html#!/disclosures), KBC Asset Management NV (https://www.kbc.be/particulieren/nl/juridische-info/documentatie-beleggen.html#aandelen) en KBC Economics (https://www.kbc.com/nl/economics.html). Voor de externe bronnen raadpleegt Bolero verschillende nieuwssites. De bijdragen worden geselecteerd op basis van recente, concrete gebeurtenissen en publicaties. De redactie wordt verzorgd door Tom Simonts (KBC Securities) en door Jo Elsocht, Joren De Mesmaeker, Jens Meersman, Ellen Van Tongelen en Philippe Delfosse (marketing team Bolero, KBC Bank NV). KBC Bank staat onder toezicht van de FSMA.

vr. 9 mei 2025

15:36

Meest verhandelde ETF's in april '25 bij Bolero

Deel deze pagina:

  • Tweet
  • Share
  • Share

Hieronder vind je tien de meest verhandelde Exchange Traded Funds (ETF's) bij Bolero in april 2025. Ideaal om een vinger aan de pols van de beurs te houden en te ontdekken welke ETF's afgelopen periode door medebeleggers druk gekocht of verkocht werden. Wil je meer informatie over ETF's? Dan kan je altijd terecht op onze uitgebreide en zeer toegankelijke onlinegids.

Bovendien staan vele ETF's uit de top tien in de Bolero ETF playlist. Via die playlist kan je bij Bolero voor kleinere bedragen goedkoper in ETF's beleggen. Wil je op regelmatige basis, via een plan, in ETF's beleggen? Dat kan bij Bolero via Invest & Repeat.

Ter info geven we ook de prestaties van de bekendste indexen sinds 1 januari 2025 mee (op 9 mei).  

BEL 20: +2,8%
Nasdaq 100: -4,5%
S&P500: -3,7% 
World: +0,5%

De prestaties van de ETF's sinds begin dit jaar zijn ook vastgeklikt op datum van vandaag (9 mei).

1. iShares Core MSCI World UCITS ETF - USD ACC (IWDA)  -  ISIN: IE00B4L5Y983 (=)

Deze ETF tracht de MSCI World Index zo goed mogelijk te volgen. De MSCI World index is de bekendste en meest gebruikte aandelenindex ter wereld. In de ETF zijn ruim 1.600 aandelen uit ontwikkelde landen over de hele wereld opgenomen. Het totale kostenpercentage bedraagt 0,20%. De ETF staat sinds begin dit jaar 8,5% lager.

Wil je meer informatie over deze of de volgende ETF’s? Dan kan je terecht op ons Bolero-platform, waar je voor elke ETF onder ‘Documenten’ onder meer het essentieel informatiedocument (KID) terugvindt.

2. iShares Core S&P 500 UCITS ETF USD - ACC (CSPX)  - ISIN: IE00B5BMR087 (=)

Via deze ETF volg je nauwgezet de S&P 500, de 500 grootste Amerikaanse bedrijven waarvoor kredietbeoordelaar Standard en Poor's een index samenstelde. De S&P 500 wordt onder beleggers soms 'The index you can't beat'. Deze ETF keert, in tegenstelling tot de nummer zes uit het lijstje, geen dividenden uit. Het is een kapitalisatie-ETF. De dividenden die de onderliggende bedrijven uitkeren, worden door de ETF niet doorgestort naar haar investeerders, maar meteen opnieuw geïnvesteerd in de ETF zelf. Het totale kostenpercentage ligt op 0,07%. Tot dusver is de ETF in 2025 met 12,12% gedaald.

3. SPDR MSCI World UCITS ETF - USD ACC (SWRD) - IE00BFY0GT14 (=)

Deze World-ETF van uitgever SPDR blijft op dezelfde plaats staan. Het totalekostepercentage bedraagt 0,12%, dat is nog iets minder dan de nummer 1 uit deze lijst. De ETF ging dit jaar 8,5% lager.

4. SPDR MSCI ACWI IMI UCITS ETF - USD ACC (IMIE) - ISIN: IE00B3YLTY66 (1 plaats hoger)

Met deze ETF kan je de index State Street Global Advisors Europe Limited volgen. Die index bevat grote, middelmatige en kleine bedrijven uit zowel de ontwikkelde als opkomende markten. Het gaat om een kapitalisatie-ETF met een totalekostenpercentage van 0,17%. Het grootste gewicht in de ETF wordt ingenomen door Apple (ongeveer 3,5%) Microsoft (ongeveer 3,5%) en NVIDIA (ongeveer 3,5%). In 2025 staat hij momenteel -8,3% lager.

 

5. AMUNDI S&P 500 UCITS ETF - EUR ACC  - ISIN: LU1681048804 (2 plaatsen gestegen)

Deze ETF is de tweede uit de lijst die de S&P 500 volgt. Het is een kapitalisatie-ETF met een totalekostenpercentage van 0,15%. Sinds 1 januari staat de ETF 12% lager.

6. Vanguard INV SER S&P 500 ETF INC NAV - ISIN: IE00B3XXRP09 (=)

Ook ETF-ontwikkelaar Vanguard biedt een tracker aan op de S&P 500. Het totale kostenpercentage ligt even laag als bij de iShares-concurrentie: 0,07%. ETF-bezitters krijgen de dividenden uitgekeerd. Het rendement van de ETF sinds de start van dit jaar: -12%.

7. AMUNDI STOXX EUROPE 600 - UCITS ETF ACC ACC (MEUD) - ISIN: LU0908500753 (2 plaatsen gestegen)

Via deze ETF beleg is in de STOXX Europe 600 Index. Dat zijn de 600 grootste beursgenoteerde bedrijven van Europa. Het gaat voornamelijk om large caps, bestaande uit waarde- en groeiaandelen. Het totalekostenpercentage bedraag 0,07%. Het grootste gewicht in de index wordt toegekend aan ASML, SAP en Novo Nordisk, de enige bedrijven die tussen de 2,5 en 2% gewicht hebben in de index. Sinds begin dit jaar staat de ETF 6,3% hoger. 

8. Vanguard FTSE All-World UCITS ETF - USD ACC (VWCE) - ISIN: IE00BK5BQT80 (2 plaatsen gestegen)

Net als met de nummer 1 en nummer 3 van deze lijst, ben je met de Vanguard FTSE All-World UCITS ETF meteen over heel de wereld belegd. De vijf grootste participaties zijn Amerikaanse reuzen: softwareontwikkelaars Apple (ongeveer 4%) en Microsoft (ongeveer 4%), e-commercebedrijf Amazon (ongeveer 2%) en technologiebedrijven Nvidia (ongeveer 3,5%). Het totale kostenpercentage bedraagt 0,22%. In 2025 is de ETF tot dusver met 7,7% gedaald.

9. VanEck Defense UCITS ETF - A USD ACC (DFEN)  - ISIN: IE000YYE6WK5 (5 plaatsen gezakt)

Via deze ETF kan je beleggen in entiteiten die betrokken zijn bij de defensie-industrie. Het kostenpercentage is 0,55%. Het is een kapitalisatie-ETF die sinds begin dit jaar zo'n 30% hoger staat.

10. iShares Core MSCI EM IMI UCITS ETF - USD ACC (EMIM) - ISIN: IE00BKM4GZ66 (Nieuwkomer)

Via deze ETF kan je inspelen op de aandelenbewegingen in opkomende markten en groeilanden zoals Mexico en Brazilië, China, Zuid-Afrika,... De grootste sectoren in de ETF zijn Financiële diensten en Technologie, elk goed voor ongeveer 20% van de index. De grootste individuele posities zijn de Taiwanese halfgeleiderproducent Taiwan Semiconductor Manufacturing (TSMC) met ongeveer 8%, Samsung Electronics uit Zuid-Korea (ongeveer 2 %), het Chinese sociale mediabedrijf Tencent (ongeveer 3,5%) en daarnaast de Chinese e-commercegigant Alibaba Group Holding (ongeveer 2,0%). Het totale kostenpercentage komt neer op 0,18%. Sinds begin dit jaar staat de ETF 3,83% lager. Het rendement van de ETF:

Een geïnformeerde zelf-belegger is er twee waard!

Naast het wijzen op voordelen van beleggen in ETF’s is het ook onze taak om je bewust te maken van de risico’s. Het belangrijkste is het marktrisico (door fluctuaties op de markt kan een ETF minder waard zijn bij verkoop dan bij aankoop). Andere risico’s zijn het valutarisico, het liquiditeitsrisico en de trackingerror. Meer duiding bij de risico's vind je hier.

We willen je er nog op wijzen dat je bovenop het makelaarsloon nog een wettelijk verplichte beurstaks betaalt bij de aan- of verkoop van een ETF. Die belasting bedraagt tussen 0,12 en 1,32% van het bedrag van aan-of verkoop. Een uitgebreide uitleg vind je op onze onlinegids.  

Naar overzicht
Beleg online met inzicht
Word gratis klantJe gratis BeursintroClient login
Analyse en Inzicht
  • Analisten
  • Bolero Blog
Platformen
  • Bolero
  • Mobile
Markten en Producten
  • Markten
  • Producten
Events en Opleidingen
  • Events
  • Opleidingen
Academy
  • Producten
  • Platformen
  • Strategy & Analyse
Tarieven
  • Tarieven
Support
  • Algemene voorwaarden
  • Documentcenter
  • Lexicon
  • Veelgestelde vragen
  • Klachten
  • FAQ: MiFID II
Over Bolero
  • Bolero vandaag
  • Relatie KBC & Bolero
  • Nieuws
  • Werken bij Bolero
Award

Ontdek ook:

Bolero Crowdfunding

  •   Home
  • Analyse en Inzicht
  • Platformen
  • Markten en Producten
  • Events en Opleidingen
  • Academy
  • Tarieven
  • Support
Powered by KBC }}

Powered by KBC

  • © Bolero 2025
  • Privacy statement
  • Juridische voorwaarden
  • Sitemap