do. 24 apr 2025

Sanofi?
Sanofi is het grootste farmaceutische bedrijf van Frankrijk. Het bedrijf ontwikkelt geneesmiddelen voor het behandelen van diabetes en cardiovasculaire aandoeningen, kanker, multiple sclerose, immuunstoornissen, zeldzame aandoeningen en vaccins.
Sanofi rapporteerde operationeel solide resultaten voor het eerste kwartaal en herhaalde de prognose voor het boekjaar 2025, wat geen verrassing was. De updates over de pijplijn waren echter enigszins teleurstellend. In fase II voldeed de orale TNF niet aan het primaire eindpunt bij psoriasis, mislukte amlitelimab bij HS, en waren de gegevens van brivekimig bij HS positief maar alleen vergeleken met Humira in plaats van Bimzelx/Cosentyx. Bovendien waren de opmerkingen over de dalende immunisatiepercentages van Beyfortus in de VS een verdere negatieve factor voor het sentiment. De splitsing van Opella en de aandeleninkoop van 5 miljard euro blijven echter een solide steun voor de aandelen. Zoals bij elke andere grote farmaceut zullen de cijfers naar verwachting dalen vanwege de wisselkoers (zwakke USD).
De netto-omzet steeg met 10,8% op jaarbasis tot 9,90 miljard euro, met een groei van 9,7% bij constante wisselkoersen (CER). De operationele bedrijfswinst steeg met 20,1% tot 2,90 miljard euro en de bedrijfswinst per aandeel (EPS) groeide met 15,7% bij CER tot 1,79 euro. Over het geheel genomen overtroffen de resultaten alle verwachtingen.
Het bedrijf bevestigde zijn vooruitzichten voor 2025 en verwacht een omzetgroei in het midden- tot hoog enkelcijferige percentagebereik bij CER en een sterke opleving van de bedrijfswinst per aandeel met een groei in het lage dubbelcijferige percentage bij CER, vóór aandeleninkopen.
In het eerste kwartaal van 2025 behaalde Sanofi zes regelgevende goedkeuringen op het gebied van immunologie, zeldzame ziekten en oncologie. Opmerkelijk is dat de fase II TIDE-Astma-studie voor amlitelimab bij matige tot ernstige astma niet voldeed aan het primaire eindpunt bij de hoogste dosis, maar wel nominaal significante en klinisch betekenisvolle verminderingen van exacerbaties liet zien bij de middelste dosis, wat de voortgang naar fase 3-onderzoeken ondersteunt. Ook in fase II voldeed de orale TNF niet aan het primaire eindpunt bij psoriasis, mislukte amlitelimab bij HS, en waren de gegevens van brivekimig bij HS positief maar alleen vergeleken met Humira in plaats van Bimzelx/Cosentyx. De opmerkingen over de dalende immunisatiepercentages van Beyfortus in de VS waren eveneens negatief.
De analist van KBC Securities, Andrea Gabellone, behoudt zijn kopen-aanbeveling en koersdoel van 109 euro.
