wo. 29 jul 2020

Schneider Electric klopte over het eerste halfjaar de verwachtingen. Zowel omzet, marges als cashflow kwamen boven de analistenverwachtingen uit. De omzetdaling in het eerste halfjaar van 14% was een stuk lager dan de 20% waarvoor analisten vreesden. Vooral het forse herstel in China is opvallend waar de omzet opnieuw meer dan 10% steeg na de stevige krimp in het eerste kwartaal.
Impressionant
De standvastigheid van de marges is ronduit impressionant. De operationele marge klokte af op 13.6%, ruim 2% boven de gemiddelde analistenverwachting. Ondanks een omzetdaling van 14% t.o.v. vorig jaar, dalen de marges in het tweede kwartaal maar met 120 bps. Het is duidelijk dat de conjunctuurgevoeligheid is afgenomen. De sterke focus op digitale oplossingen via software helpt hierbij en zal het bedrijf in de wereld na Corona ook geen windeieren leggen. Ook de cashflowgeneratie is sterk. De vrije kasstromen klokken af op 978 miljoen euro, 15% hoger als vorig jaar en zelfs 40% boven de analistenverwachtingen.
Vooruitzichten
Het management komt zijn belofte van de investeerdersdag van vorig jaar na. Het gaf toen aan om vanaf 2020 te streven naar structureel hogere cashflows. Dat plaatst het bedrijf nu in een andere categorie dan een puur industrieel bedrijf en verdient volgens KBC Asset Management een hogere waardering.
Nadat het management eerder dit jaar de prognoses schrapte, heeft het nu voldoende vertrouwen om opnieuw vooruitzichten te geven. Het verwacht nu voor 2020 een omzetdaling van 7 à 10% en mikte op een operationele marge van 14,5-15%. Ook dat is ambitieuzer dan de analistenschattingen.
Visie van KBC Asset Management
Dit is zonder meer een uitstekend halfjaarrapport. Petje af! Schneider is volgens KBC Asset Management een interessant beleggingsverhaal om in te spelen op de energietransitie en de vierde industriële revolutie. KBC Asset Management behoudt de "Kopen"-aanbeveling, maar verhoogt het koersdoel van 105 naar 112 euro.