do. 17 feb 2022
Schneider Electric: kernwaarde in portefeuille van KBC Asset Management

De Franse wereldleider in energiebeheersystemen Schneider overtrof de verwachtingen voor 2021. Het bedrijf toont zijn prijszettingsvermogen door in 2021 een positieve nettoprijs van 41 miljoen euro ten opzichte van grondstoffen te realiseren, een sterke prestatie, vindt KBC Asset Management-analist Alex Martens.
2021 kort in cijfers
De organische omzetgroei steeg met 6,9% (analistenverwachting: 5%) en de operationele marge steeg met 17,3% (analistenverwachting: 17%). De vrije kasstroom was zwakker dan verwacht, meldt analist Alex Martens, als gevolg van enige opbouw van werkkapitaal, zoals bijvoorbeeld de opbouw van veiligheidsvoorraden voor sommige componenten.
Schneiders vooruitzichten
De eigen prognose voor de organische omzetgroei (stijging met 7 à 9%) voor 2022 ligt hoger dan de analistenverwachtingen ( stijging met 6,2%). Ook de marge zou hoger moeten uitkomen dan verwacht: 17,6 à 17,9% (analistenverwachting 17,6%). Schneider voorziet terug te keren naar zijn normale ‘seizoensstijl’ wat betekent dat de twee jaarhelft sterker is dan de eerste.
KBC Asset Management over Schneider
Een sterk resultaat in een voor de meeste industriële bedrijven moeilijker winstseizoen, vindt analist Alex Martens. De prognoses impliceren winstverbeteringen. Schneider blijft een van zijn favorieten in de industriesector en is een kernpositie in de portefeuilles van KBC Asset Management.
De inspanningen om de uitstoot van broeikasgassen in de grote economische blokken van de wereld te verminderen, zullen naar verwachting de uitgaven voor elektrificatie, energie-efficiëntie en digitalisering stimuleren, aldus analist Alex Martens. Hij ziet een superieur bedrijfsmodel dat een aanhoudende groei stimuleert tegen een waardering die in lijn is met die van sectorgenoten. Daarom handhaaft hij het “Kopen”-advies en het koersdoel van 185 euro.