do. 11 apr 2019

Net voor de beurs in de VS de deuren opent, blikken we even terug op hoe de Amerikaanse beursindexen de vorige handelsdag presteerden.
Het was wachten op de publicatie van de notulen van de Federal Reserve om het feest op gang te trekken. De Fed blijkt absoluut niet van plan te zijn om de rente op te trekken en toonde zich erg onzeker over de toekomstige economische ontwikkelingen. Dat is niet best voor de toekomstige groei van de bedrijfswinsten, maar het rentespook – de boeman voor Wall Street – blijft erdoor wel nog lang in de kast. De 10-jaars rente zakte een beetje tot 2,47% en de dollar bleef stabiel.
Na de publicatie herwonnen aandelenbeleggers hun muze: de Dow Jones (+0,03%) en de S&P500 (+0,35%) moesten de duimen leggen voor de Nasdaq (+0,7%). De winnaars vinden we dus in de technologiesector waar aandelen zoals Microsoft (+0,8%), Nvidia (+1,5%) en Cisco Systems (+1,1%) gretig opgepikt werden.
De handel in de bankaandelen verliep de hele dag stroef omdat de CEO’s van de sector verzameld werden voor een hoorzitting in de senaat. Dat was niet meer gebeurd sinds de financiële crisis. Veel nieuws viel er niet rapen, behalve dat de sector de hele dag bovengemiddeld veel onder druk stond.
Een groep van senatoren uit beide politieke hoeken heeft wetgeving voorgesteld dat de lucratieve belastingkorting voor elektrische voertuigen moet uitbreiden. Of het effectief tot een goedkeuring komt, is nog onzeker, maar zowel Tesla (+1,4%) als General Motors (+1%) sloten hoopvol hoger.
Levi Strauss & Co (+6%) werd beloond voor een 7% hogere omzet. Dat was meer dan verwacht, zelfs nadat het bedrijf nog maar sinds vorige maand naar de beurs trok.
Delta Airlines (+0,7%) heeft gisteren de omzetvoorspelling voor 2019 opgetrokken van 4 à 6% naar 5 à 7% na een sterk eerste kwartaal. Daarin werd de winst ondersteund door een blijvend robuuste vraag naar zitjes, een nieuwe overeenkomst met American Express, de groeiende verkoop van duurdere tickets en de expansie van de onderhoudsdivisie. Die compenseerden de lagere beladingsvolumes en verminderden de vrees dat de Amerikaanse shutdown ernstig negatief zou inwerken.
EQT, Digital Colony en Stonepeak zijn dicht bij een deal om communicatie-infrastructuurleverancier Zayo te kopen. Volgens welingelichte bronnen kan het prijskaartje oplopen tot 8 à 9 miljard dollar, exclusief 5,9 miljard dollar langetermijnschulden.
Niets is wat het lijkt. Dat was niet zo met de overnameplannen van Wynn en blijkbaar ook niet met de plannen van AT&T om HBO Europa te verkopen. De CEO van WarnerMedia ontkende gisteren plannen in die richting en noemde het formeel "ongegrond en onnauwkeurig".