vr. 27 aug 2021
15:00

Net voor de beurs in de VS de deuren opent, blikken we even terug op het belangrijkste bedrijfsnieuws van de vorige handelsdag.
Ook EU heeft bezwaren tegen overname Arm door Nvidia
- De tegenwind voor de overname van Arm door Nvidia (koers aandeel: -0,5%) neemt verder toe. De Europese Unie zal volgens de Financial Times begin volgende maand immers een formeel mededingingsonderzoek instellen. De Britse mededingingsautoriteit zei vorige week al dat de deal de concurrentie zou kunnen schaden en rivalen zou kunnen verzwakken, en dat er nog een langdurig onderzoek nodig was.
Peloton waarschuwt voor druk op winstgevendheid
- Peloton (koers aandeel: -6,3% nabeurs) waarschuwde dat zijn winstgevendheid zou worden getroffen door hogere grondstofkosten en lagere prijzen voor zijn meest populaire video-connected hometrainers. Peloton verlaagde de prijs van zijn best verkochte product met 400 dollar tot 1.495 dollar, de tweede verlaging in een jaar. In het voorbije kwartaal vertraagde de omzetgroei van 141% naar 54% tot 937 miljoen dollar. Voor het huidige kwartaal mikt de groep nog op een omzet van 800 miljoen dollar, onder de 1 miljard die door analisten wordt verwacht.
Omzet Dell Technologies overtreft verwachtingen
- Dell Technologies (koers aandeel: -1,6% nabeurs) heeft met een omzetgroei van 15% tot 26,12 miljard dollar de verwachtingen voor het tweede kwartaal overtroffen. Terwijl de sector onder druk stond door een tekort aan onderdelen en problemen met de toeleveringsketen, steeg de omzet van de hardware-apparaten met 27% tot een recordbedrag van 14,3 miljard dollar. Cloud computing-divisie VMware groeide met 8%, dankzij orders van bedrijven die kosten willen besparen en hun digitale aanwezigheid willen uitbreiden. De groepswinst daalde van 1,37 tot 1,05 dollar per aandeel.
Dollar Tree verlaagt winstprognose voor 2021
- Dollar Tree (koers aandeel: -12%) verlaagt zijn winstverwachting voor het volledige boekjaar. De discounter sloot zich daarmee aan bij rivaal Dollar General (koers aandeel: -3,8%), door te wijzen op de snel stijgende kosten in de bevoorradingsketen die de marges onder druk zetten. Dollar Tree mikt nu op een winst per aandeel tussen 5,40 en 5,60 dollar per aandeel voor het volledige boekjaar, tegenover een vorige prognose van 5,80 tot 6,05 dollar.
Cosmeticafabrikant Coty boekt 90% meer omzet en beperkt verlies
- De netto-omzet van cosmeticafabrikant Coty (koers aandeel: +14,7%) steeg in het voorbije kwartaal met 90% tot 1,06 miljard dollar, waarmee de analistenraming van 1,01 miljard nipt werd geklopt. Het bedrijf rapporteerde een kleiner nettoverlies van 210,2 miljoen dollar, tegenover 772,8 miljoen dollar vorig jaar. De cijfers sterken Coty in de verwachting om voor het eerst in minstens drie jaar opnieuw een jaarlijkse omzetgroei te realiseren. Nu scholen, hogescholen en kantoren weer opengaan, kleden mensen zich weer op en dragen ze weer make-up en parfums.
Tijdschrift Forbes trekt naar de beurs van New York
- De uitgever van het tijdschrift Forbes, Forbes Global Media Holdings, trekt naar de beurs via een fusie met de SPAC Magnum Opus Acquisition in een deal die de gecombineerde entiteit waardeert op 630 miljoen dollar. In juni stemde ook online mediabedrijf BuzzFeed ermee in om via een fusie met een SPAC naar de beurs te gaan. Na het sluiten van de deal zal Forbes op de New York Stock Exchange noteren onder het tickersymbool "FRBS".
Apple treft schikking met Amerikaanse app-ontwikkelaars
- Apple (koers aandeel: -0,5%) heeft een schikking getroffen in een groepsgeding met Amerikaanse app-ontwikkelaars, zonder in te stemmen met ingrijpende wijzigingen in zijn beleid. De schikking houdt in dat 100 miljoen dollar wordt betaald aan app-ontwikkelaars die beweren dat Apple hen te veel in rekening heeft gebracht voor de distributie van hun programma's via de iOS App Store. Een nieuw advertentiebeleid zal het voor ontwikkelaars makkelijker maken om alternatieve prijsplannen en manieren om te betalen te promoten, zonder dat Apple daar een aandeel in krijgt. Een belangrijk punt voor Apple is dat de schikking niet voorziet in meer ingrijpende wijzigingen in de App Store, die door sommige externe ontwikkelaars en wetgevers werden geëist. Het bedrijf eist nog steeds dat ontwikkelaars hun apps (incl. in-app items en abonnementen) verkopen via het betaalsysteem van Apple, dat tussen de 15% en 30% aan commissies inhoudt.