vr. 25 okt 2024
16:04


TINC?
The Infrastructure Company (TINC) is gevestigd in Antwerpen. TINC heeft participaties in operationele en volgroeide infrastructuuractiva met een kasstroom op lange termijn die zeer voorspelbaar is. De portefeuille van TINC bestaat uit 4 verschillende divisies, namelijk 'Openbare Infrastructuur', 'Energie Infrastructuur', 'Digitale Infrastructuur' en 'Selectief Vastgoed', terwijl de projecten verspreid zijn over België, Nederland en Ierland.
TINC heeft aangekondigd dat 50,0% van Datacenter United (DCU) is verkocht aan Cordiant Digital Infrastructure Limited, een in het Verenigd Koninkrijk genoteerde beheerder van digitale infrastructuur. Cordiant verwerft het belang van 50,0% in DCU zowel van TINC en CEO Friso Haringsma en als gevolg daarvan daalt het belang van TINC in DCU van 75,0% naar 50,0%. Aan de andere kant heeft DCU de PDC activiteiten van Proximus overgenomen, bestaande uit 4 datacenters verspreid over 3 locaties (Evere, Mechelen en Machelen) voor een waarde van 128 miljoen euro. TINC, Cordiant en Haringsma verstrekken financiering aan DCU voor deze overname en Haringsma wordt CEO van de gecombineerde groep die zal bestaan uit 13 datacenters. DCU wordt nu een dominante speler met het potentieel om de activiteiten verder uit te breiden. De verkoop door TINC van 25,0% van DCU heeft een positieve impact van 0,55 euro per aandeel. at een cap. winst betekent van €20,0m.
De analist van KBCS handhaaft de kopen-aanbevekling en koersdoel van 14 euro.

KBC securities over TINC
De portefeuille van TINC wordt gekenmerkt door de zeer stabiele operaties van projecten en voorspelbare/inflatiegedekte kasstromen die samen resulteren in sterke
dividenduitkeringen en -rendement. Bovendien is de portefeuille van TINC zeer gediversifieerd over geografische gebieden en beleggingsthema's, wat zal helpen om de portefeuille te beschermen tegen algemene macro-economische schokken. De beleggingsthema's van TINC zijn gericht op het oplossen van ecologische, digitale en maatschappelijke tekortkomingen van de toekomst.
De analist van KBC Securities, Sharad Palani, gelooft de aanpak van TINC bijdraagt aan waardecreatie op lange termijn voor investeerders, omdat TINC's projecten
direct of indirect zullen profiteren van de betrokkenheid van de overheid en de wetgevende macht. Daarnaast denkt de analist dat de concurrentievoordelen van TINC, zoals zijn expertise en netwerk, het bedrijf in staat zullen stellen om interessante projecten te vinden in de zeer complexe (en daarom minder competitieve) vraaggestuurde infrastructuur.
Sharad behoudt zijn 'kopen'-aanbeveling en koersdoel van 14 euro.
