vr. 26 aug 2022

TINC verkoopt haar belang van 50,01% in Bio-Versneller NV, de eigenaar van een gespecialiseerd businessservicecenter voor biotechbedrijven. De transactie heeft een positieve impact van 5,4 miljoen euro, zo’n 0,15 euro per aandeel, op de laatst gepubliceerde intrinsieke waarde van de beleggingsportefeuille, weet KBC Securities-analist Sharad Kumar.
Liquiditeitsprofiel verbetert
Bio-Versneller biedt ongeveer 18.000 m² kantoren, laboratoria, vergaderzalen en aanverwante diensten op de wetenschapscampus Ardoyen in Zwijnaarde. Het past, of beter paste, dus perfect in de portefeuille van TINC, dat ambieert om op lange termijn een stabiel en stijgend rendement te realiseren voor de aandeelhouders.
In dat kader vereist de strategie een instroom van geld indien er geïnvesteerd wordt, omdat er normaliter maar zelden activa verkocht worden. Door het aangaan van drie partnerships (met Zelfstroom, GaragePark, en Storm) werden in totaal 48 miljoen euro aan investeringen toegezegd. De opbrengst van de verkoop en de cashflow van de activa in portefeuille zouden echter voldoende liquiditeit moeten verschaffen om die vereiste investeringen aan te kunnen.
Defensief TINC blijft defensief
TINC is een actieve infrastructuurinvesteringsmaatschappij voor de defensieve belegger. De onderneming streeft ernaar jaarlijks dividenden uit te keren, die stijgen met de inflatie. Om dat te bereiken, investeert TINC voornamelijk in rijpe en operationele infrastructuuractiva, met lange en voorspelbare cashflows. Momenteel bestaat de portefeuille uit publiek-private projecten, hernieuwbare energie en vraaggedreven infrastructuuractiva, gelegen in België, Nederland en Ierland.
TINC kan zijn groei versnellen omdat investeringen in infrastructuur hoog op de agenda staan van regeringen die hun financiële reserves hebben uitgeput als gevolg van de coronapandemie en het Oekraïne-conflict. De energietransitie in het bijzonder is steeds dringender geworden, niet alleen om de planeet te redden, maar ook om onze afhankelijkheid van Russische olie en gas te doorbreken. De meeste van TINC’s participaties dragen positief bij tot een betere samenleving (VN SDG). TINC heeft een ESG-roadmap opgesteld en overweegt wellicht op termijn een groene obligatie uit te geven.
4 megatrends
De beleggingsaanpak van TINC is geïnspireerd op vier belangrijke maatschappelijke trends: een koolstofarme wereld, digitalisering, beter bouwen en zorg & welzijn. De infrastructuur activaklasse wordt beschermd door toetredingsdrempels, zoals de complexiteit van het aangaan/financieren van publiek-private projecten.
KBC Securities over TINC
Sharad Kumar meent dat een premie van 5% ten opzichte van de intrinsieke waarde gerechtvaardigd is, aangezien TINC een concurrentievoordeel heeft ten opzichte van nieuwkomers op de markt.
“Ondanks het beperkte opwaartse potentieel ten opzichte van ons koersdoel en ons “Opbouwen”-advies, blijft TINC een kandidaat voor relatieve outperformance ten opzichte van de brede aandelenmarkt. Het aandeel hield opmerkelijk stand tijdens de marktturbulentie van het eerste kwartaal 2022 en zal deze prestatie naar verwachting blijven aanhouden.”, aldus Sharad Kumar. Daarom handhaaft hij het “Opbouwen”-advies en 14 euro koersdoel.
Het aandeel van TINC noteert momenteel tegen 13,54 euro (+0,2%).
