vr. 20 nov 2020
9:30

Bekaert
- In het derde kwartaal daalde de omzet met 8% terwijl analisten rekening hadden gehouden met een daling van 11%. Bekaert verraste bovendien positief met de onderliggende EBIT-vooruitzichten voor het volledige jaar, die naar verwachting in de buurt van het niveau van 2019 moeten uitkomen, terwijl een daling tot 19% was verwacht. KBC Securities-analist Wim Hoste ziet in deze vooruitzichten een duidelijk teken dat de herstructureringen en de inspanningen om het portfolio te verbeteren aan snelheid winnen. Er zal aan de verwachtingen gesleuteld worden, maar het advies gaat nu al van “Houden” naar “Opbouwen” en het koersdoel wordt opgetrokken van 25 naar 28 euro.
VGP
- VGP publiceerde deze ochtend andermaal een sterke kwartaalupdate. Daarin was sprake van een groei van de huurportefeuille, resulterend in 34,6 miljoen euro nieuwe ondertekende en vernieuwde huurinkomsten, waardoor de totale jaarlijkse ondertekende huurinkomsten met 13,5% stegen tot 176,0 miljoen euro. Sinds de jaarstart zijn 23 projecten opgeleverd, die 472.000m² vertegenwoordigen, waardoor de totale voltooide portefeuille groeit naar 2.380.000 m². De grondbank van de groep bedraagt 7,48 miljoen m², wat 3,57 miljoen m² aan toekomstige verhuurbare oppervlakte toelaat (+28,4% op jaarbasis). Het belangrijkste aandachtspunt in de kwartaalupdate is volgens KBC Securities-analist Joachim Vansanten het nieuwe vlaggenschipproject in Moerdijk, waar VGP samen met een niet nader genoemde partner 710.000 m² zal ontwikkelen. Gezien de kenmerken van het project gaat hij ervan uit dat de bouw start in de tweede helft van 2021. Het “Kopen”-advies wordt bij KBCS herhaald, terwijl het koersdoel van 129 naar 134 euro gaat.
Intervest Offices & Warehouses
- Intervest verhuurde de resterende 75% van het logistieke gebouw in Roosendaal Braak (28.000 m²). Het huurcontract werd ondertekend met een Duitse supermarktketen, actief in een groot deel van Europa, en duurt tot 31 december 2021. Hoewel de verhuur van het gebouw vóór het jaareinde in lijn ligt met de verwachtingen, is KBC Securities-analist Joachim Vansanten enigszins verbaasd over het kortetermijnkarakter van de huurovereenkomst. Hij verwacht dat Intervest het gebouw na 2021 op lange termijn zal verhuren. Geen impact op het “Kopen”-advies en koersdoel van 33 euro.
Cofinimmo
- Cofinimmo rapporteerde solide cijfers over het derde kwartaal, die de verwachtingen van KBC Securities-analist Wido Jongman met enkele procentpunten klopten, dankzij de lager dan verwachte technische kosten/belastingen en rentelasten. De schuldratio strandde op 42,2%. Cofinimmo past zijn bruto capex-budget aan, om de laatste aankondigingen te verwerken en annuleert eerder gebudgetteerde desinvesteringen van kantoren in het vierde kwartaal. De groep past de eerder geformuleerde EPRA -vooruitzichten voor de winst per aandeel aan, richting de bovenkant van de 6,6 à 6,85 euro verwachtingsvork. Voor KBC Securities betekent dat een verhoging van 6,79 naar 6,89 euro. Het advies voor Cofinimmo is “Kopen” met een koersdoel van 145 euro.
Xior
- Xior heeft via een versnelde private plaatsing bij institutionele beleggers 1.093.611 nieuwe aandelen uitgegeven aan 50 euro per stuk. De operatie leverde de groep 54,7 miljoen euro vers kapitaal op.
Solvac
- Na de koersdoelverhoging voor Solvay gisteren (van 90 naar 100 euro per aandeel) sleutelde KBC Securities-analist Michiel Declercq aan het koersdoel van Solvac. Dat gaat van 110 naar 125 euro bij een onveranderd “Opbouwen”-advies. De herziening van het Solvay-waarderingsmodel kwam er nadat de Amerikaanse luchtvaarttoezichthouder (FAA) verklaarde dat de Boeing 737 MAX weer als veilig wordt beschouwd om te vliegen. Een belangrijke stap voor Boeing en voor Solvay als leverancier van composietmaterialen voor de 737 MAX. Lees ook: Hoger koersdoel voor Solvay bij KBC Securities
Telecomsector
- In een interview met De Tijd zei minister van Telecommunicatie Petra De Sutter dat de veiling van de 5G-radiofrequenties in België nog minstens een jaar zal duren. Dit wordt bevestigd door het BIPT. Dit betekent een vertraging van meer dan twee jaar ten opzichte van de oorspronkelijke tijdslijn van september 2019. Het BIPT verwacht dat de veiling van de 5G-frequenties een opbrengst van minstens 800 miljoen euro kan opleveren. Eerder werd de opbrengst geschat op minstens 680 miljoen euro, maar dat was afhankelijk van een scenario waarbij een vierde operator een bod zou kunnen uitbrengen op het 5G-spectrum.In juli 2020 gaf het BIPT tijdelijke 5G-gebruikersrechten in de 3.600 - 3.800 MHz-frequentieband aan vijf operatoren: Cegeka, Entropia, Orange, Proximus en Telenet.