vr. 29 mrt 2019
16:30

Galapagos
- Het Mechelse biotechbedrijf gaf gisteren eindelijk de resultaten vrij van de grootschalige patiëntenproeven voor zijn ontstekingsremmer filgotinib. Uit de laatste testen blijkt dat het middel minder bijwerkingen heeft bij reumapatiënten dan andere medicijnen. De potentiële opbrengsten van filgotinib, volgens sommige analisten tot 5 miljard EUR per jaar, moeten gedeeld worden met de Amerikaanse partner Gilead die verantwoordelijk is voor de commercialisering in de meeste landen.
AstraZeneca
- Met een initiële betaling van 1,35 miljard USD aan het Japanse Daiichi Sankyo zet AstraZeneca volop in op de gemeenschappelijke ontwikkeling van de kankertherapie trastuzumab deruxtecan. Indien succesvol kan de totale investering op termijn oplopen tot 6,9 miljard USD. Uit de eerste testresultaten blijkt dat de nieuwe therapie de verwachte levensduur voor patiënten met vergevorderde borstkanker (10-20 maanden) kan verdubbelen. AstraZeneca zal nieuwe aandelen uitgeven om de transactie te financieren.
Exmar
- Zoals verwacht moest de scheepsreder over 2018 een verlies (15,9 miljoen USD) opbiechten nadat de werkloze hervergassingsplatformen op de resultaten wogen. Ondertussen zijn de twee vaartuigen echter verhuurd en ziet het bedrijf ook de tarieven voor zijn LPG schepen het komende jaar stijgen.
Rio Tinto
- Na de doortocht van cycloon Veronica is de exportterminal van het bedrijf in Cape Lambert aan de westkust van Australië zwaar beschadigd. Het bedrijf moet de levering van ertsen aan sommige klanten voorlopig opschorten. Ondanks deze tegenslag staat Rio op het punt om het Braziliaanse Vale dit jaar van de troon te stoten als grootste producent van ijzererts.
Deutsche Telekom
- Op de algemene vergadering drukte CEO Tim Hoettges zijn vertrouwen uit in de overname van Sprint door T-Mobile. De Amerikaanse dochter van het bedrijf wacht momenteel op goedkeuring van de autoriteiten voor de fusie van de nummers drie en vier op de markt (na Verizon en AT&T).
Mondelez
- Campbell Soup zou op het punt staan om een aantal van zijn koekjesfabrikanten te verkopen aan Mondelez voor 2,5 miljard USD. Onder andere het Australische Arnott’s Biscuits en de Deense Kelsen Group zouden onderdeel zijn van de transactie. Campbell Soup staat onder druk van een aantal van zijn investeerders die het bedrijf publiekelijk aanmanen om zijn merkenportefeuille te reduceren.
Meer interessant aandelennieuws