di. 11 feb 2020
16:30

Commerzbank
- De Duitse krant Handelsblatt schrijft dat de Europese Centrale Bank meer kostenbesparingen vraagt aan Commerzbank waarmee de ECB kritiek geeft op de lage winstgevendheid van de Duitse bank. De ECB dreigt met een plan B indien Commerzbank niet met een winstgevend plan op de proppen komt, zo meldt Handelsblatt nog. De woordvoerders van de ECB en Commerzbank wilden niet reageren op dit bericht.
Daimler
- De Duitse autobouwer Daimler verwacht de verkopen in 2020 lichtjes boven die van 2019 met stabiele omzetcijfers. De omzet van 2019 was in lijn met de verwachtingen. Daimler herbekijkt alle niet-kernactiviteiten en plant om meer dan 1,4 miljard euro aan personeelskosten te schrappen tegen het einde van 2022. Voorheen was er sprake van ongeveer 1,4 miljard. Daimler stelt een dividend van 0,9 euro per aandeel voor. Dit is aan de onderkant van de verwachtingen en minder dan de 3,25 euro vorig jaar. Kostenbesparingen passen in het plan van Daimler om cash te houden om de shift naar de elektrische auto mogelijk te maken.
Deutsche Bank
- Deutsche Bank kondigde aan dat het minstens 1 miljard euro schuld zal uitgeven, wat voor de regelgever telt als bijkomend Tier 1-kapitaal. Dat schuldinstrument zal worden afgeschreven indien de Tier 1-ratio van Deutsche Bank onder een bepaalde drempel gaat en verlaagt zo de kans op falen.
Deutsche Telekom
- Het telecombedrijf T-Mobile, een dochter van Deutsche Telekom, zal toelating krijgen van de rechtbank voor zijn overname van Sprint voor 26,5 miljard dollar, zo schrijft persagentschap Bloomberg. Vandaag wordt verwacht dat de uitspraak van de rechter publiek gemaakt zal worden.
AMS
- De omzet van sensorspecialist AMS, dat momenteel werkt aan de overname van Osram, kwam in het voorbije kwartaal met 655 miljoen dollar boven de verwachtingsvork van 610 – 650 miljoen dollar uit. Voor het eerste kwartaal mikt de groep op een omzet van 480 tot 520 miljoen dollar, exclusief de mogelijke impact van het coronavirus. AMS produceert niet in China, maar verstoringen in de toeleveringsketen van onderdelen die in China worden geproduceerd kunnen voor een impact zorgen. De bedrijfswinstmarge kwam op 28% uit en presteerde daarmee in lijn met de verwachting. De EBIT zelf kwam uit op 184,3 miljoen dollar.
Delivery Hero
- Delivery Hero verwacht dat de Europese activiteiten in 2020, net als in het vierde kwartaal van 2019, op break-even zullen draaien. Op groepsniveau mikt de groep op een negatieve EBITDA-marge van 14 – 18% in 2020.
Ocado
- Ocado diepte in het voorbije jaar het verlies uit van 44,4 naar 214,5 miljoen pond. Achter dit cijfer gaat een kost van 94,1 miljoen pond schuil naar aanleiding van een verwoestende brand in het verdeelcentrum van Andover. De EBITDA kwam uit op 43,3 miljoen pond, tegenover een herziene 59,5 miljoen pond een jaar eerder. Grotendeels in lijn met de verwachting. Voor het huidige boekjaar mikt de groep op een groei van de retailomzet met 10 à 15% en een groei van de internationale technologiebetalingen met 40%.
TUI
- De touroperator TUI verwacht dit jaar een operationele winst van 850 miljoen tot 1,05 miljard euro na het wegvallen van concurrent Thomas Cook. In het eerste kwartaal werd een verlies geboekt van 105,5 miljoen euro door kosten gelinkt aan de Boeing 737 MAX die niet langer mocht vliegen.
Meer interessant beursnieuws
Wat staat er morgen op het programma?
Tot slot blikken we nog even vooruit naar wat morgen, woensdag 12 februari, op de agenda staat:
- Bedrijfsresultaten
- ABN Amro - Akzo Nobel - Euronext - Heineken - Intervest Offices - Ahold Delhaize - Telenet - Unibail-Rodamco - Vopak - Altran Technologies - Amundi - Euronext - Kering - Mapfre - Storebrand - Swedish Match - Temenos - Applied Materials - CF Industries - Cisco Systems - CME Group - CVS Health - Dish Network - FLIR Systems - Interpublic Group - Marathon Oil - MGM Resorts - Molson Coors - Moody’s - Noble Energy
- Macro-economie
- Japan: bestellingen voor machineonderdelen
- Europa: Industriële productie