vr. 16 okt 2020
16:30

AB Volvo
- De Zweedse vrachtwagenbouwer kwam deze ochtend met een positieve winstwaarschuwing. De operationele winst lag het voorbije kwartaal zo'n 20% boven de verwachtingen en de marges in de vrachtwagen- en busdivisie waren hoger dan verwacht, omwille van een sterke kostenbeheersing. Het aantal bestellingen van nieuwe vrachtwagens ligt in het derde kwartaal zo'n 50% hoger dan de verwachtingen.
Daimler
- De Duitse luxewagenproducent klopte in het derde kwartaal de verwachtingen. De operationele winst (EBIT) bedroeg 3,48 miljard euro terwijl analisten rekenden op 2,5 miljard euro en de vrije kasstroom lag met 5,14 miljard euro een stuk boven de analistenschattingen van 2,97 miljard euro. Daimler schreef de meevallende resultaten, naast een goede septembermaand, toe aan een goede discipline op het vlak van kosten en cashflows. Daimler verwacht dat het positieve momentum ook in het vierde kwartaal zal aanhouden en hoopt zijn winstverwachting voor 2020 te kunnen opvijzelen bij de publicatie van de definitieve cijfers volgende week. Al geeft de autobouwer wel mee dat dat afhankelijk is van mogelijke nieuwe lockdowns.
Unibail-Rodamco-Westfield
- Vastgoedbedrijf Unibail-Rodamco-Westfield houdt vast aan zijn strategische plan ‘RESET’, ondanks de weerstand van een aantal aandeelhouders. URW wil ook voor 3,5 miljard euro aan nieuwe aandelen uitgeven. De voorzitter van de raad van commissarissen Colin Dryer wijst erop dat het RESET-plan al in werking is getreden, met als bewijs de recente aankondiging om het SHiFT-kantoorgebouw te verkopen. Een groep aandeelhouders, onder leiding van voormalig Unibail-baas Léon Bressler, is fel gekant tegen het strategisch plan. De groep, waar ook de Franse techinvesteerder Xavier Niel deel van uitmaakt, heeft ruim 4 procent van de aandelen van het bedrijf in handen.
LVMH
- Het Franse luxeconcern zag zijn omzet in het derde kwartaal met 7% dalen. LVMH ziet weliswaar bemoedigende signalen van herstel in een aantal van de activiteiten in alle regio's. In de VS en China zou het herstel meer uitgesproken zijn, dan in de andere regio's. De sterkhouder was de modetak die een omzetstijging met 12% realiseerde dankzij een sterk herstel in het kwartaal. Ook de alcoholdivisie deed het volgens LVMH goed, hoewel de omzet 3% lager ging. Na een significante daling in de volumes in het tweede kwartaal herstelde de vraag naar champagne, met een verbetering in alle regio's. Ook de Hennessy-cognac tekende een sterk herstel op. LVMH wil nog steeds onder de overname van juwelenketen Tiffany uit, omwille van mismanagement tijdens de coronacrisis en het uitkeren van een extreem hoog dividend.
Nestlé
- Nestlé is gestart met de verkoop van een groot deel van zijn wateractiviteiten in Noord-Amerika. De merken in de aanbieding zijn onder andere Deer Park, Ozarka en Ice Mountain. De groep wil zich meer focussen op duurdere merken zoals Perrier en San Pellegrino. De verkoop zou zo'n 5 miljard dollar kunnen opbrengen.
Staalsector
- De wereldwijde vraag naar staal krimpt dit jaar veel minder hard dan gedacht. Dit bleek donderdag uit de Short Range Outlook voor 2020 en 2021 van de World Steel Association. De vraag krimpt naar verwachting met 2,4% tot 1.725,1 miljoen ton, terwijl de World Steel Association in juni nog een krimp van 6,4% voorspelde. In 2021 zou de vraag naar staal herstellen tot 1.795,1 miljoen ton, goed voor een toename met 4,1% ten opzichte van 2020.