wo. 30 jun 2021
16:30

Acciona Energia aan 26,73 euro per aandeel naar de beurs
- Het Spaanse Acciona mikt op een waardering van 8,8 miljard euro voor de beursnotering van zijn divisie hernieuwbare energie. De prijs van de aandelen van Acciona Energia werd vastgeprikt op 26,73 euro, aan de onderkant van de vooropgestelde prijsvork van 26,73 à 29,76 euro. Inclusief overtoewijzingsoptie wordt 17,25% van de aandelen van het bedrijf aangeboden, minder dan de oorspronkelijke plannen van 28,75%.
Ook Microsoft en Sompo investeren in Wejo
- Microsoft en verzekeraar Sompo Holdings investeren 25 miljoen dollar in de Britse autodata start-up Wejo, die later dit jaar via het blancochequebedrijf Virtuoso Acquisition naar de beurs gaat. Microsoft en Sompo voegen zich als investeerders bij General Motors en data-analysebedrijf Palantir Technologies.
Sanofi investeert 400 miljoen euro per jaar in mRNA-technologie
- Sanofi gaat 400 miljoen euro per jaar investeren in mRNA-technologie, in een poging om zijn pijplijn van mRNA-producten te versnellen. Die producten worden ontwikkeld in samenwerking met het Amerikaanse Translate Bio en zijn naast Covid-19 gericht op infectieziekten. Sanofi wil mRNA-vaccins maken die stabieler zijn bij gemiddelde temperaturen en minder kans op bijwerkingen hebben, en verwacht tegen 2025 ten minste zes mRNA-vaccinkandidaten in klinische testfase. Sanofi ligt momenteel achter in de race naar een Covid-19-vaccin. Zijn twee kandidaten, waarvan één gebruikmaakt van mRNA-technologie, worden nog steeds getest in een klinische onderzoeksfase.
Raad van Bestuur Suez akkoord met overname door Veolia
- De Rad van Bestuur van Suez beveelt de overname door Veolia aan, waarmee de weg wordt vrijgemaakt om een water- en afvalgigant te creëren die actief is van Azië tot Amerika. Om mededingingsbezwaren weg te nemen, zal Veolia ongeveer twee vijfde van de activa van Suez verkopen, goed voor een ondernemingswaarde van 10,4 miljard euro. De overeenkomst bouwt voort op voorlopige akkoorden die in april en mei na een langdurige overnamestrijd werden bereikt. In afwachting van goedkeuring door de regelgevende instanties kan Veolia nu overgaan tot de aankoop van de ca. 70% Suez-aandelen die het nog niet bezit, tegen 20,5 euro per aandeel.
adidas wil voor 550 miljoen euro eigen aandelen inkopen
- Adidas zal in de tweede helft van 2021 voor 550 miljoen euro aan aandelen terugkopen, als onderdeel van zijn plan om in de komende vier jaar tot 9 miljard euro aan aandeelhouders uit te keren in de vorm van dividenden en terugkopen. Het plan, dat voor het eerst werd aangekondigd in maart, weerspiegelt het sterke financiële profiel van adidas , zijn positieve vooruitzichten voor het lopende jaar en de succesvolle start van zijn nieuwe strategie, "Own the Game". Terwijl adidas zijn investeringen in het merk, het direct-to-consumerkanaal en de digitale transformatie opvoert, genereert het meer vrije kasstroom dan ooit tevoren. Samen met het dividend van 585 miljoen euro dat in mei werd uitgekeerd, zal adidas dit jaar 1,14 miljard euro hebben teruggegeven aan de aandeelhouders.
Nestlé investeert in duurzaam waterbeheer
- Nestlé gaat 120 miljoen Zwitserse frank investeren in projecten om ecosystemen te regenereren in gebieden waar haar divisie gebotteld water actief is. Tegen 2025 zullen meer dan 100 projecten worden uitgevoerd op 48 locaties. Nestlé zal bijvoorbeeld waterbehandelings-, filtratie- en pijplijninfrastructuur leveren voor de gemeentelijke watervoorziening in het Egyptische Benha en helpen bij de ontwikkeling van projecten voor het herstel van rivieren in de Vogezen. Nestlé wil voor al zijn waterlocaties een certificaat van de Alliance for Water Stewardship verkrijgen, een onafhankelijke non-profitorganisatie die zich inzet voor de bevordering van duurzaam watergebruik.
Credit Suisse wil diensten voor vermogende klanten centraliseren
- Na een reeks schandalen overweegt Credit Suisse volgens Reuters om de regionale organsiatiestructuur voor de divisie die diensten verleend aan de meest vermogende klanten in te ruilen voor een centrale. Een dergelijke wijziging zou lokale managers in Azië en internationaal, die een aanzienlijke autonomie genoten, opnieuw onder strenge Zwitserse controle brengen en zou het ook gemakkelijker maken om kosten te besparen. De regionale structuren werden in 2015 opgezet.
Scandinavische banken voegen mobiele betaalplatforms samen
- Danske Bank is met OP Financial Group in Finland en een consortium van banken, waaronder DNB in Noorwegen, overeengekomen om hun mobiele betaalplatforms samen te voegen. De drie aanbieders van mobiele betalingen, MobilePay in Denemarken, Pivo in Finland en Vipps in Noorwegen, bedienen 11 miljoen gebruikers en meer dan 330.000 winkels en webwinkels.
Meer interessant beursnieuws
Wat staat er morgen op het programma?
Tot slot blikken we nog even vooruit naar wat morgen, donderdag 1 juli, op de beleggersagenda staat:
- Bedrijfsresultaten
- Mopoli - McCormick - Walgreens Boots Alliance
- Aandeelhoudersvergadering
- 3i Group - AVEVA Group (investeerdersdag) - Ubisoft Entertainment - JD Sports Fashion
- Ex-dividend
- American Express - Aroundtown - B&M European Value Retail - Bristol-Myers Squibb - Burberry Group - Edison International - Eurofins Scientific - Gecina - Globe Life - Grand City Properties - HomeServe - Lennar - Lundin Energy - Primary Health Properties - Simon Property Group - Sysco - Wendel
- Macro-economie
- VS:ISM verwerkende nijverheid
- China: Caixin PMI verwerkende nijverheid
- Japan: Tankan-rapport
- EMU: Markt PMI verwerkende nijverheid
- OPEC+-vergadering