do. 1 jul 2021
16:30

H&M boekt meer winst dan verwacht
- Het Zweedse H&M rapporteerde een hogere winst vóór belastingen dan verwacht, als gevolg van de versoepeling van de beperkingen om de coronapandemie te beteugelen. 's Werelds op één na grootste fashion retailer boekte een winst vóór belastingen van 3,59 miljard kroon, tegenover een verlies van 6,48 miljard een jaar eerder. Analisten hadden gemiddeld een winst van 3,42 miljard kroon voorspeld. De omzet in de eerste maand van het derde kwartaal steeg met 25% gemeten in lokale valuta.
Richemont neemt Delvaux over
- Het Zwitserse luxeconcern Richemont, bekend van onder meer het juwelenmerk Cartier, neemt het Belgische handtassenmerk Delvaux over. Delvaux is sinds 2011 in handen van de broers Fung uit Hongkong. Het miljardairsduo kocht het merk tien jaar geleden samen met het Singaporese staatsinvesteringsfonds Temasek. Een overnameprijs wordt niet bekendgemaakt. Volgens persagentschap Bloomberg zou Delvaux gewaardeerd worden op 415 à 500 miljoen euro. Wereldwijd heeft Delvaux een kleine 500 werknemers in dienst en het telt vijftig winkels, waarvan zes in België.
Renault wil betaalbare elektrische wagen aanbieden
- De Franse autoproducent Renault onthulde een ambitieuzere strategie voor elektrische voertuigen, waarbij het inzet op nieuwe, betaalbare versies van zijn iconische kleine auto's uit het verleden om Volkswagen in te halen in de snelgroeiende sector. Volgens CEO Luca de Meo zal Renault tegen 2025 tien nieuwe elektrische modellen lanceren en tegen 2030 zullen volledig elektrische voertuigen tot 90% van zijn aanbod uitmaken. Daardoor zal de groep niet langer afhankelijk zijn van hybrides om de doelstelling van een eerder plan te halen. Nieuwe platformen die speciaal gebouwd zijn voor elektrische auto's en een cluster van productielocaties in Noord-Frankrijk moeten Renault toelaten elektrische wagens aan lagere kostprijs op de markt te brengen.
Engie bereidt verkoop Equans voor
- Alle opties voor de verkoop van Equans, het pas opgerichte dienstenbedrijf van de Franse energiegroep Engie, worden overwogen, inclusief een mogelijke beursgang, aldus CEO Catherine MacGregor. Engie moest nog beslissen of het een belang in Equans wil behouden, terwijl het toekennen van een gouden aandeel in Equans aan de Franse staat volgens de CEO momenteel niet wordt overwogen. Engie probeert zijn structuur te vereenvoudigen door bepaalde activiteiten af te stoten en zich te concentreren op andere, zoals hernieuwbare energie en zo zijn wijdvertakte structuur te stroomlijnen.
Juventus wil 400 miljoen euro ophalen om coronaschade op te vangen
- De raad van bestuur van Juventus heeft de modaliteiten voor een uitgifte van maximaal 400 miljoen euro vastgeprikt, na een raming van de gevolgen van de coronapandemie voor de club. Juventus schat dat de pandemie een impact van 320 miljoen euro had op de boekjaren tussen 2019 en 2022, omdat stadions voor langere tijd gesloten bleven als gevolg van de beperkingen en lockdowns.
Novartis lonkt naar mRNA-technologie
- De Zwitserse geneesmiddelenproducent Novartis overweegt zijn intrede te doen op het terrein van de mRNA-technologie (messenger ribonucleic acid), die tijdens de coronapandemie op de voorgrond is getreden en ook in sommige vaccins wordt gebruikt.
AB Foods verhoogt winstverwachting Primark
- AB Foods heeft de winstverwachting voor het volledige boekjaar voor modebedrijf Primark verhoogd, nadat de omzet van de winkels, die na de sluitingen in het laatste kwartaal weer de deuren openden, de verwachtingen van het management op alle markten overtrof. De omzet van Primark kwam in het derde kwartaal (eindigend op 19 juni) uit op 1,6 miljard pond, na de heropening van alle winkels en de opening van zeven nieuwe winkels. In dezelfde periode vorig jaar was dan nog 0,6 miljard pond.
Meer interessant beursnieuws
Wat staat er morgen op het programma?
Tot slot blikken we nog even vooruit naar wat morgen, vrijdag 2 juli, op de beleggersagenda staat:
- Ex-dividend
- Agilent Technologies - Cisco Systems - Dollar General - Fluidra - JPMorgan Chase - SCOR
- Macro-economie
- VS: orders duurzame goedere, banenrapport met werkgelegenheidscijfers, uurloon en participatiegraad