vr. 22 aug 2025

What’s Cooking? meldt sterke resultaten in de eerste helft van 2025, mede dankzij de overname van de productiesite in Rennes. De omzet en winst stegen aanzienlijk, ondanks aanhoudende kosteninflatie, weet KBC Securities-analist Guy Sips.
What's cooking?
What's Cooking Group NV , voorheen Ter Beke NV, is een in België gevestigde onderneming die zich bezighoudt met de productie en verkoop van verwerkte vleesproducten en gekoelde kant-en-klaarmaaltijden. De onderneming opereert als een agro-industriële groep die haar activiteiten organiseert rond 2 productfamilies zoals vleesproducten gegrilde kipreepjes, gerookte spekblokjes, gebakken ham, pt, salami, droge worst, enz. verkocht onder de merknamen Pluma en Danil Coopman. Het levert kant-en-klare maaltijden zoals verse lasagne (nr. 1 in Europa), tagliatelle, cannelloni, macaroni, pizza's, enz. verkocht onder de merknamen Come a casa, Vamos en Stefano Toselli. De producten worden vers gemaakt van zorgvuldig ingekochte ingrediënten en zorgvuldig gecreëerd en getest door producttechnologen en -ontwikkelaars.
Sterke groei in omzet en winst
In de eerste helft van 2025 steeg de omzet van What’s Cooking? met 13% op jaarbasis tot 222 miljoen euro, tegenover 196 miljoen euro in de eerste helft van 2024. Deze groei is deels te danken aan een volumestijging met 6% (exclusief Rennes), en deels aan de bijdrage van de overname in Rennes vanaf april. De REBITDA steeg met 34% tot 20 miljoen euro, terwijl de onderliggende operationele winst toenam van 8,4 miljoen euro (exclusief Savoury-divisie) tot 12,7 miljoen euro.
De nettowinst verdubbelde van 10 miljoen euro naar 20 miljoen euro, geholpen door een lagere belastingdruk (23,6% versus 25% in de eerste helft van 2024) en een daling van de financieringskosten met 1,3 miljoen euro dankzij de verkoop van de Savoury-activiteiten.
Overname in Rennes versterkt Europese dekking
Met de overname van What’s Cooking Rennes beschikt het bedrijf nu over zes productiesites, waarmee het heel Europa kan bedienen. Volgens Guy Sips positioneert What’s Cooking? zich hiermee als een toonaangevende Europese speler in gekoelde en diepgevroren kant-en-klaarmaaltijden. De overname breidt het assortiment uit en versterkt de positie in Zuid-Europa, zowel in retail als foodservice. Bovendien draagt Rennes onmiddellijk bij aan de EBITDA van 1H25.
De analist ziet ook verdere groeikansen in het optimaliseren van de capaciteit van de Rennes-site.
Convenience blijft groeien in retail
De vraag naar lasagne, pastamaaltijden en andere kant-en-klaarmaaltijden blijft volgens het bedrijf solide. What’s Cooking? merkt op dat retailers — inclusief hard-discountketens — meer schapruimte voorzien voor convenienceproducten, mede als reactie op concurrentie van thuisbezorgde maaltijden.
Financiële slagkracht blijft behouden
Ondanks de cashbetaling voor de overname in Rennes en de uitkering van gewone en uitzonderlijke dividenden, sloot What’s Cooking? het eerste semester af met een positieve nettokaspositie. De netto financiële schuld daalde van 47 miljoen euro eind 2024 naar een nettokaspositie van 22 miljoen euro eind de eerste helft van 2025.

KBC Securities over What’s Cooking?
KBC Securities-analist Guy Sips blijft positief over What’s Cooking?. De sterke resultaten in de eerste zes maanden van 2025, de succesvolle integratie van Rennes en de solide vraag in de markt ondersteunen zijn visie. Het bedrijf verwacht de positieve trend in de rest van 2025 voort te zetten en mikt op een REBITDA tussen 37 en 43 miljoen euro voor het volledige jaar. Ondanks hogere rentelasten door recente investeringen, verwacht Guy Sips ook een verdere stijging van de nettowinst. Hij handhaaft zijn “Opbouwen”-aanbeveling koersdoel van 135 euro.
