di. 31 mrt 2020
16:30

L'Oréal
- L'Oréal heeft zijn vooruitzichten voor 2020 ingetrokken. De producent van schoonheidsproducten heeft te weinig zicht op wanneer er een einde zal komen aan de coronamaatregelen. De maatregelen die genomen werden door verschillende overheden wereldwijd, hebben een grotere impact dan initieel gedacht. Goed nieuws is wel dat de Chinese consumptie tekenen van herstel begint te vertonen. L'Oréal zal meer informatie geven bij de publicatie van de eerstekwartaalresultaten op 16 april. De verkopen over het eerste kwartaal zouden zo'n vijf procent lager zijn dan vorig jaar.
Hermès
- De Franse luxegoederengroep Hermès verlaagt het geplande dividend van 5 naar 4,55 euro en handhaaft daarmee de uitbetaling op hetzelfde niveau als een jaar eerder. Hermès beschikt naar eigen zeggen over voldoende kasreserves om het basissalaris van zijn 15.500 werknemers wereldwijd te betalen en heeft daarvoor geen steun nodig van de Franse overheid.
Altice Europe
- Altice Europe heeft de besprekingen over de mogelijke aankoop van de Israëlische Partner Communications via dochterbedrijf HOT beëindigd. Het zou de eerste grote fusie in de Israëlische telecomsector geweest zijn.
Lindt & Sprüngli
- Ook chocolade lijkt voor het coronavirus niet immuun te zijn. Na een sterke jaarstart zag de Zwitserse chocoladeproducent Lindt & Sprüngli dat het virus sinds begin maart een groeiende impact heeft, vooral in de reisdetailhandel, zijn eigen winkelnetwerk, de foodservice en de kruidenierszaken in bepaalde markten. De groep is van mening dat de oorspronkelijke doelstelling om de omzet dit jaar met 5 à 7% te laten groeien niet langer geldig is.
WPP
- Ook 's werelds grootste reclamebedrijf trekt de verwachtingen voor 2020 in. Ook het dividend en het inkoopprogramma van eigen aandelen moeten eraan geloven. WPP spreekt van een groeiend aantal annuleringen van campagnes door klanten.
Royal Dutch Shell
- Shell sleutelde aan zijn verwachting voor de olieprijs in 2020 en dat werd vertaald in afboekingen ten belope van 400 tot 800 miljoen dollar.
Zalando
- Het Duitse Zalando zal met nieuwe vooruitzichten voor 2020 komen. De vorige dateerden van eind februari, vóór de impact van de corona-epidemie duidelijk werd. De inkomsten en winst voor het tweede kwartaal zullen significant lager zijn dan de huidige consensusverwachtingen. De volledige resultaten over het tweede kwartaal worden gepubliceerd op 16 april.
BP
- Het Britse oliebedrijf zal minstens drie maanden geen personeel ontslaan. De vrije val van de olieprijs zet druk op de oliebedrijven, maar BP gaat eerst op zoek naar andere manieren om kosten te besparen. De investeringen zullen alvast met 20% teruggeschroefd worden en er wordt gezocht naar andere besparingsmethodes. Voor BP werken zo'n 70.000 mensen in 79 landen.
Rothschild
- Rothschild waarschuwt voor de impact van het coronavirus op de resultaten. "Hoewel er nog steeds grote onzekerheid bestaat over hoe dit zich zal ontwikkelen en dus over de mate waarin dit onze financiële resultaten voor 2020 zal beïnvloeden, is het duidelijk dat dit effect wezenlijk nadelig zal zijn in vergelijking met 2019," zei Rothschild in een verklaring. De groep voegde er echter aan toe dat het nog steeds van plan is om een dividend van 0,85 euro per aandeel uit te keren.
Meer interessant beursnieuws
- Adviezen en aanbevelingen
- Benelux-beursnieuws bij 't ontbijt
- Proximus geeft gas op glasvezel, maar zet rem op dividend
- Euronav publiceert jaarresultaten en corona-update
- Meest verhandeld bij Bolero op Euronext
- Hoe beleggen in dividendaandelen in tijden van corona
- ADO Properties: de feniks die niet uit zijn as herrijst
- Terugblik op Wall Street
Wat staat er morgen op het programma?
Tot slot blikken we nog even vooruit naar wat morgen, woensdag 1 april, op de agenda staat:
- Bedrijfsresultaten
- PVH
- Aandeelhoudersvergadering
- Daimler - Evonik Industries - Zurich Insurance - Schlumberger - Geberit - Hewlett Packard Enterprise
- Ex-dividend
- Clariant - Ericsson - UPM-Kymmene - Electrolux - Svenska Cellulosa
- Macro-economie
- VS: ISM verwerkende nijverheid, ADP-banencijfers
- Japan: Tankan-rapport
- EU: werkloosheidscijfers