vr. 12 feb 2021
16:35

Norsk Hydro
- De Noorse aluminiumproducent Norsk Hydro boekte over het vierde kwartaal een beter dan verwachte bedrijfswinst en is van plan om vanaf 2021 een groter deel van zijn winst als dividend uit te betalen. De bedrijfswinst (EBIT) steeg van 560 miljoen naar 1,45 miljard Noorse kroon, terwijl analisten op 1,34 miljard hadden gerekend. De groep stelt een ongewijzigd dividend voor van 1,25 kroon per aandeel, maar wil vanaf volgend jaar minstens 50% van de onderliggende winst uitkeren (tegenove zo'n 40% vandaag).
Eutelsat
- Het Franse satellietbedrijf Eutelsat klopte in het voorbije halfjaar nipt de verwachtingen, geholpen door nieuwe contracten en de ingebruikname van zijn nieuwe Konnect-satelliet. De groep, een van 's werelds grootste commerciële satellietexploitanten, rapporteerde een omzet van 613,1 miljoen euro tegenover 608 miljoen verwacht. Ook de bedrijfskasstroom overtrof de marktverwachtingen, maar de nettowinst ging er net onder. Eutelsat verhoogde zijn doelstellingen voor het volledige jaar licht.
Boliden
- Boliden overtrof in het voorbije kwartaal de verwachtingen, geholpen door stijgende metaalprijzen en hogere volumes. Het bedrijfsresultaat steeg tot 3,08 miljard Zweedse kroon (van 1,74 miljard Zweedse kroon een jaar eerder). De groep stelde voor 2020 een totaal dividend van 14,25 kroon voor, bestaande uit een gewoon dividend van 8,25 kroon en een speciaal dividend van 6 kroon. Een jaar eerder was dat nog een totaal dividend van 7 kroon.
Roche
- Volgens een omvangrijke studie in het VK zou het artritismedicijn Actemra van Roche de kans op overlijden van gehospitaliseerde Covid-19-patiënten verlagen. Het gaat om zwaar zieke patiënten die beademing nodig hebben. Uit het onderzoek blijkt dat voor elke 25 zwaar zieke patiënten die Actemra krijgen, één leven gered zou worden.
Credit Suisse
- De Zwitserse bank Credit Suisse heeft een overeenkomst bereikt voor de betaling van een schadevergoeding van 600 miljoen dollar aan verzekeraar MBIA. Dat bedrag zou al gedekt moeten zijn door provisies die Credit Suisse hiervoor eerder opzijgezet heeft. De zaak gaat terug tot de financiële crisis in 2009, en betreft de verkoop van obligaties die gedekt waren door Amerikaanse hypotheekleningen.
Meer interessant beursnieuws