wo. 30 okt 2019
16:30

Volkswagen
- De Duitse autoconstructeur boekte over het derde kwartaal een omzet van 61,42 miljard euro en doet zo 6,3% beter dan de consensusverwachting. De operationele winst (EBIT) kwam uit op 4,82 miljard euro, zo’n 18% beter dan verwacht. De groep bevestigt de jaarprognose wat betreft omzet, winst en kasstromen, maar verlaagt de volumeprognose van ‘lichte groei’ naar ‘in lijn met vorig jaar’. VW genereerde dit jaar al 10,4 miljard euro aan operationele kasstromen tegenover de doelstelling van 'meer dan 9 miljard euro’.
Fiat Chrysler
- Na de mislukte poging om samen te gaan met Renault, heeft Fiat Chrysler zijn zinnen gezet op een andere Franse autobouwer: PSA. Beide autobedrijven bevestigden eerdere mediaberichten dat er gesprekken worden gevoerd die mogelijk tot een bundeling van de krachten kan leiden. Indien succesvol zou de Frans-Italiaans-Amerikaanse combinatie een gezamenlijke omzet van 180 miljard genereren en de vierde grootste autobouwer zijn, op basis van verkochte volumes.
Arkema
- Het Franse chemiebedrijf rapporteerde voor het derde kwartaal een bedrijfskasstroom van 385 miljoen euro, 3% boven de verwachtingen. Ondanks de uitdagende macro-economische omgeving bevestigt Arkema zijn verwachting om in 2019 een bedrijfskasstroom te genereren op hetzelfde niveau als in 2018.
Credit Suisse
- De Zwitserse bank rapporteerde voor het derde kwartaal een winst van 881 miljoen Zwitserse frank. Dit is een stijging van 108% ten opzichte van vorig jaar en 8% beter dan de gemiddelde analistenverwachting. Dit mooie resultaat is vooral te danken aan de goede prestatie van de handel in vastrentende activiteiten, waar de inkomsten met 63% op jaarbasis gestegen zijn, tegenover een stijging van 10% bij de Amerikaanse concurrenten. Het grote verschil wordt door het lage niveau van vorig jaar verklaard. Credit Suisse waarschuwde evenwel voor de uitdagende geopolitieke omgeving.
Deutsche Bank
- Voor het eerst sinds de zware herstructureringen, waarbij een vijfde van het personeelsbestand geschrapt werd, rapporteerde Deutsche Bank kwartaalresultaten. Opnieuw werd er een verlies opgebiecht, ditmaal van 942 miljoen euro. Vooral de omzet uit zakenbankactiviteiten liet het afweten. De bank is gestopt met de handel in aandelen, maar ook de winst uit de overblijvende handel in vastrentende activiteiten en wisselkoersen stond onder druk en daalde met 13%. Vermogensbeheerder DWS deed het wel goed en wist voor 6,2 miljard euro vers geld van beleggers aan te trekken.
Banco Santander
- De Spaanse bank rapporteerde een nettowinst van 501 miljoen euro. De kernkapitaalratio kwam uit op 11,3%. Santander had vooral last van tegenvallende resultaten in het VK, maar de Latijns-Amerikaanse activiteiten deden het daarentegen wel goed.
Total
- In navolging van BP gisteren ziet ook Total zijn winst over het derde kwartaal lager uitkomen dan een jaar eerder (-24%) door lagere olie- en gasprijzen. De nettowinst klokte af op 3,02 miljard dollar, wat nog altijd een pak beter is dan de gemiddelde analistenverwachting van 2,77 miljard dollar. Dankzij de opstart van nieuwe projecten lag het productiepeil 8,4% hoger dan een jaar eerder. Total plant dit jaar om voor 1,75 miljard dollar eigen aandelen in te kopen, als onderdeel van het inkoopprogramma van 5 miljard dollar voor de periode 2018-2020. Het kwartaaldividend blijft onveranderd op 0,68 euro per aandeel.
L’Oréal
- In het derde kwartaal van 2019 boekte L'Oréal een sterke vergelijkbare omzetgroei van 7,8%, boven de verwachte 6,4%. De totale omzet kwam uit op 7,18 miljard dollar tegenover 7,05 miljard dollar verwacht. De afdelingen L’Oréal Luxe en Active Cosmetics tekenden opnieuw een zeer sterke groei van resp. 13,8% en 14,2% op. De groei in Azië bleef ijzersterk, terwijl Noord-Amerika het nog steeds moeilijk had, met een daling van de vergelijkbare omzetgroei van 1,3%. De vooruitzichten voor 2019 bleven ongewijzigd.
Rovio Entertainment
- Het Finse bedrijf achter Angry Birds keek in het voorbije kwartaal tegen een winstdaling van 48% aan, tot 5,4 miljoen euro, het resultaat van de extra investeringen om toekomstige groei veilig te stellen. De omzet van de groep, die sinds vorig jaar op de beurs noteert, steeg met 5,4% tot 74,8 miljoen euro.
Meer interessant beursnieuws
- Adviezen en aanbevelingen
- Hoogtepunten KBC Securities Benelux Morning Note
- Sterke groei in Azië bezorgt L'Oréal een topkwartaal
- Total klopt verwachtingen en verhoogt dividend
- Mondelez zet degelijk kwartaal neer
- Peugeot en Fiat Chrysler voeren fusiegesprekken
- Meest verhandeld bij Bolero op Euronext
- Sterke prestatie van investeringsbankdivisie bij Credit Suisse
- X-Fab blijft terughoudend voor vierde kwartaal
- Recticel verlaagt vooruitzichten
- Volkswagen ziet vraag naar auto's vertragen
- Terugblik op Wall Street
- Tweede kwartaalverlies op rij voor Deutsche Bank
- General Electric overtreft de verwachtingen
Wat staat er morgen op het programma?
Tot slot blikken we nog even vooruit naar wat morgen, donderdag 31 oktober, op de agenda staat:
- Bedrijfsresultaten
- GBL - ING - ForFarmers - Telenet - Air France-KLM - Allergan - Altria Group - Amundi - Archer-Daniels - BBVA - BNP Paribas - Bristol-Myers Squibb - BT Group - Caixabank - Celgene - Cigna - Corteva - Estée Lauder - Fiat Chrysler - Gartner - Geberit - Global Graphics - Intercontinental - International Consolidated Airlines - Kraft Heinz - Lloyds Banking - MSCI - Pargesa - Repsol - Royal Dutch Shell - Safran - Sanofi - Swiss Re - Swisscom - Zalando
- Ex-dividend
- Unilever
- Macro-economie
- EU: BBP cijfer, inflatie
- België, VS: werkloosheidscijfer
- VK: consumentenvertrouwen
- Japan: BOJ rentebeslissing
- China: PMI’s (verwerkende nijverheid, dienstensector)