wo. 29 apr 2020
16:30

Carrefour
- De Franse supermarktgroep realiseerde over het eerste kwartaal een totale omzet van 19,45 miljard euro, wat lichtjes boven de verwachtingen uitkwam. De vergelijkbare omzet in Frankrijk groeide met 4,3%, met een groei van 0,9% voor de Franse hypermarkten. Tijdens de lockdownperiode verkozen de consumenten de kleinere supermarkten boven de hypermarkten. Het management geeft aan dat de operationele winst over het kwartaal, inclusief hogere kosten i.v.m. Covid-19, in lijn ligt met de verwachtingen. Carrefour behoudt de doelstellingen voor het transformatieplan 2022, waarbij strategische desinvesteringen en kostenbesparingen bekeken worden.
Volkswagen
- De Duitse autobouwer rapporteerde over het voorbije kwartaal een omzet van 55 miljard euro, in lijn met de verwachtingen. De operationele winst en de cashburn (negatieve cashflow) bedroegen respectievelijk 904 miljoen euro en 2,3 miljard euro. Die cijfers werden enkele weken geleden al bekendgemaakt. Over het volledige jaar verwacht VW een positieve operationele winst (EBIT) te kunnen realiseren.
Daimler
- De Duitse constructeur van luxewagens rapporteerde over het voorbije kwartaal een omzet van 37,2 miljard euro en doet zo beter dan de consensusverwachting van 33,3 miljard euro. De nettowinst per aandeel bedroeg 0,09 euro, terwijl analisten op 0,27 euro hadden gerekend. Daimler rapporteert een negatieve cashflow van 2,3 miljard euro over het voorbije kwartaal. De groep veranderde niets aan de jaarprognose: alle KPI's zullen dit jaar lager uitvallen dan vorig jaar. De cijfers komen niet echt als een verrassing, aangezien Daimler vorige week al voorlopige cijfers gepubliceerd had.
Nordea
- De Scandinavische bank zag de winst in het eerste kwartaal met 12% stijgen op jaarbasis, waarmee het vlot 40% beter deed dan verwacht. Dat was het gevolg van lager dan verwachte provisies voor toekomstige probleemleningen. De onderliggende winst bleef wel nipt onder de gemiddelde analistenvoorspelling. Bovendien liet Nordea weten dat het in het tweede kwartaal hogere provisies zal nemen.
Rémy Cointreau
- De Franse producent van sterkedrank waarschuwt dat de omzet in het eerste kwartaal van het gebroken boekjaar 2020/21 met 50 tot 55% kan dalen. Boosdoener is vooral China. In het tweede kwartaal wordt een “zeer geleidelijk” herstel verwacht. In het boekjaar 2019/20, dat eind maart werd afgesloten, keek de groep tegen een daling van de vergelijkbare omzet met 11,2% aan. Het operationele resultaat zal naar verwachting 25% lager uitkomen.
AMS
- Sensorbouwer AMS verwacht slechts een beperkte impact van het coronavirus op zijn prestatie in het tweede kwartaal. In de eerste drie maanden van het jaar kwam de omzet alvast aan de bovenkant van de eigen verwachtingsvork uit. De groep profiteerde onder meer van de gestegen vraag naar sensoren die gebruikt worden in scanners en die op hun beurt ingezet worden voor de diagnose van Covid-19.
Covestro
- De kwartaalwinst van de Duitse chemiegroep kreeg een tik van 89%, onder meer als gevolg van de zwakke vraag uit China. Het nettoresultaat strandde op 20 miljoen euro, tegenover 179 miljoen euro een jaar eerder. De verwachtingen voor 2020, die midden april werden verlaagd, werden bevestigd.
RTL, M6
- De omzet van M6, onderdeel van RTL, daalde in het voorbije kwartaal met 7% tot 321 miljoen euro en de inkomsten uit advertenties daalden met 9%. M6 boekte een EBITA van 45,6 miljoen euro, vergeleken met 64,2 miljoen het jaar daarvoor. In overeenstemming met de tweede helft van maart bleef de activiteit op de Franse reclamemarkt in april stilstaan, als gevolg van de lockdownmaatregelen en de aanzienlijke gevolgen daarvan voor de consumentenbestedingen. De groep verwacht in het tweede kwartaal een verdere aanzienlijke daling van de advertentie-inkomsten. Het dividend wordt alvast ingehouden.
Norsk Hydro
- De Noorse aluminiumproducent rapporteerde een verviervoudiging van de bedrijfswinst in het eerste kwartaal, beter dan verwacht en het resultaat van kostenbesparingen en een zwakkere munt. Het bedrijf waarschuwde echter dat de coronapandemie een impact heeft op de wereldwijde vraag naar het metaal, dat wordt gebruikt in de bouw, de verpakking en het transport.
Meer interessant beursnieuws
- Merck & Co: Degelijk eerste kwartaal overschaduwd door verlaging jaarprognoses
- Klépierre schrapt vooruitzichten voor 2020
- Adviezen en aanbevelingen
- Benelux-beursnieuws bij 't ontbijt
- Mondelez rapporteert sterk kwartaal
- Geruststellende resultaten bij Google-moederbedrijf Alphabet
- Barclays ziet inkomsten 20% hoger gaan, maar legt enorme provisies aan
- Meest verhandeld bij Bolero op Euronext
- Melexis voorspelt aanzienlijke COVID-impact in tweede kwartaal
- GBL: groen licht voor dividend en dubbel stemrecht
- Sterk kwartaal voor AstraZeneca
- Geen verrassingen in kwartaalrapport Deutsche Bank
- Terugblik op Wall Street
- COVID-19 treft General Electric midscheeps
Wat staat er morgen op het programma?
Tot slot blikken we nog even vooruit naar wat morgen, donderdag 30 april, op de agenda staat:
- Bedrijfsresultaten
- Brunel - BESI - X-Fab - Corbion - Telenet - Umicore - Crescent - Exmar - KPN - Proximus - Quest for Growth - Amundi - Banco Sabadell - BASF - BBVA - Danske Bank - DSV Panalpina - Caixabank - Clariant - Geberit - Erste Group - Lloyds Banking - Nokia - Orange - Royal Dutch Shell - Sainsbury - Storebrand - Subsea 7 - Suez - Swiss Re - Swisscom - Wirecard - Amazon - Amgen - Apple - Baxter - Comcast - ConocoPhilips - Eastman Chemical - Dow - Fortune Brands - Gilead Sciences - Ingersoll Rand - International Paper - Kellogg - Kraft Heinz - McDonalds - MGM - Molson Coors - Moody’s - Perrigo- Public Storage - Stanley Black & Decker - Twitter - United Airlines - Visa - Whirlpool
- Aandeelhoudersvergadering
- Umicore (+BAV) - Barco (+BAV) - Global Graphics - Koninklijke Philips - Smurfit Kappa Group - Klépierre - Accor - Unilever - Getlink - Credit Suisse - Goldman Sachs Group
- Ex-dividend
- Assa Abloy - Swiss Life Holding AG - London Stock Exchange Group - Munich Re - Beiersdorf - Hasbro
- Macro-economie
- VS: wekelijkse werkloosheidsaanvragen
- Japan: kleinhandelsverkopen, industriële productie, consumentenvertrouwen
- EU: inflatie
- Duitsland: kleinhandelsverkopen
- Frankrijk, Italië, Spanje: BBP
- België: werkloosheidscijfers